Αποτέλεσμα εικόνας για perfect blonde selfie

Το τέλειο ξανθό είναι ο σκοπός για όλες όσες ανοίγουν με τεχνητό τρόπο τα μαλλιά σου, δυστυχώς όμως είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί καθώς οι φυσικοί σκούροι τόνοι επανέρχονται ξανά και ξανά στην επιφάνεια επιφέροντας κίτρινους ή και χάλκινους τόνους, αναλόγως το φυσικό μας χρώμα.


Εάν λοιπόν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία, σίγουρα μέχρι τώρα έχεις ακούσει/χρησιμοποιήσει κάποιο silver σαμπουάν το οποίο στην πραγματικότητα είναι μοβ για να εξουδετερώσεις αυτούς τους τόνους. 

Πώς Να Διώξεις Τους Ανεπιθύμητους Τόνους Από Το Ξανθό 2
Ευτυχώς όμως, έχουν κυκλοφορήσει κάποια προϊόντα που φέρουν ακόμη πιο μόνιμο αποτέλεσμα από τα silver shampoos και αυτά λέγονται hair toners. Η κομμώτρια σου τα λέει ρεφλέ και μπορεί να επιτυγχάνει το αποτέλεσμα των toners χρησιμοποιώντας βαφή+μαλακτική για να εξουδετερώσει αυτούς τους τόνους.
Στα περισσότερα κομμωτήρια του εξωτερικού, τα ρεφλέ με μόνιμη βαφή+μαλακτική κρέμα, έχουν επάξια αντικατασταθεί πλέον από τα λεγόμενα hair toners για την επίτευξη του ρεφλέ. 

Τάσεις στα χρώματα μαλλιών: ξανθό περλέ

TIPS ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΩΣΤΟΥ TONER

Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψιν, είναι πως τα περισσότερα toners δουλεύουν tone on tone, δηλαδή αν τα μαλλιά σου βρίσκονται σε ένα επίπεδο Ξανθό 9, θα χρειαστεί να διαλέξεις κάποιο toner του 9. Αν είναι ξανθό επιπέδου 7, θα χρειαστεί να διαλέξεις toner αριθμού 7 κ.ο.κ.
Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζεις πως οι κίτρινοι/μπανανί τόνοι εξουδετερώνονται με μπλε, οι χάλκινοι με βιολέ και οι χρυσοί με μπλε βιολέ.
Τάσεις στα χρώματα μαλλιών: ξανθό περλέ

TIPS ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

  • Καταρχάς, έχε υπόψιν πως με κάποια από τα toners που θα βρεις παρακάτω, μπορείς όχι μόνο να εξουδετερώσεις τόνους, αλλά και να εναποθέσεις άλλους τόνους. Πχ., μπορείς να προσθέσεις ξανθό της άμμου ή κάποιο ξανθό περλέ, σε μικρή ποσότητα μέσα στο εξουδετερωτικό toner ώστε να πετύχεις ακριβώς την απόχρωση που επιθυμείς. Κάποια από αυτά δεν χρειάζονται καν ανάμειξη με οξυζενέ και ήδη συνδυάζουν διάφορους τόνους μέσα στο μπουκάλι, όπως θα δεις παρακάτω.
  • Με το toner της επιλογής σου, όταν αυτά είναι σε μορφή σωληναρίου καλό είναι να αγοράζεις και το αντίστοιχο οξυζενέ της ίδιας μάρκας και σειράς, καθώς είναι σχεδιασμένα να εφαρμόζονται σε συνδυασμό, για να δίνουν το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Ένα ρεφλέ το μήνα ή και το δίμηνο αρκεί για σταθερό αποτέλεσμα. Άν εφαρμόζεις κάθε 15 ημέρες και ένα silver shampoo, το ραντεβού σου στο κομμωτήριο σίγουρα θα μπορέσεις να το περιορίσεις μόνο για το ξάνοιγμα/βαφή της ρίζας.
  • Το ρεφλέ πρέπει να εφαρμόζεται πάντα σε βρεγμένα και καλά σκουπισμένα με πετσέτα μαλλιά.
  • Όση περισσότερη ώρα το κρατήσεις στα μαλλιά σου πριν να το ξεβγάλεις στο λούσιμο, τόσο πιο έντονο θα είναι και το αποτέλεσμα.
  • Χώρισε τα μαλλιά σου σε sections με την βοήθεια κλάμερ για να περάσεις το toner σταδιακά σε όλο το κεφάλι. Για να σιγουρευτείς πως έχει πάει παντού, μόλις τελειώσεις με την εφαρμογή χτένισε τα μαλλιά σου. Μετά τα πρώτα 5 λεπτά, χτένισε ξανά και κάνε ελαφρύ μασάζ σε όλα τα μαλλιά.
  • Όσο περνάει η ώρα τσέκαρε το χρώμα με έναν καθρέφτη, για να είσαι σίγουρη πως βγαίνει η απόχρωση που επιθυμείς.
  • Εάν ετοιμάζεσαι να επισκεφθείς το κομμωτήριο για να βάψεις την ρίζα σου η οποία έχει κατέβει αρκετά, περίμενε πρώτα να κάνεις την ρίζα σου και έπειτα μπορείς να εφαρμόσεις το toner που επιθυμείς στο σπίτι, ώστε να αποφύγεις το έξτρα κόστος.
  • Γενικά απέφευγε την εφαρμογή του toner στην φυσική σου ρίζα όταν έχει κατέβει αρκετά, για να μην επηρεάσει την απόχρωση πριν το ραντεβού σου για ξάνοιγμα.










πηγη:thecover