BB glow ή όχι BB glow; Πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία μας;

Αποτέλεσμα εικόνας για bb glow treatment

Σίγουρα το έχεις ακούσει αφού έχει κατακλύσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Με μεγάλο ενθουσιασμό όλοι μιλούν για ένα νέο τύπο ημι-μόνιμου μακιγιάζ για δέρμα ακτινοβόλο, χωρίς κηλίδες, χωρίς σημάδια, ελαφρώς μακιγιαρισμένο όλη μέρα, με διάρκεια από ένα μήνα έως τρείς μήνες με επαναλήψεις της θεραπείας…. Πόσο ασφαλές είναι για το δέρμα όμως;

 Το Bb Glow συνεπάγεται την χρήση της συσκευής microneedling (Derma pen η meso pen), όπως πολλοί γνωρίζουν την μεσοθεραπεία.
Ας τα βάλουμε όμως σε μία λογική σειρά !!!
Το Microneedling είναι μία θεραπεία για το δέρμα στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος. Με την βοήθεια μικροβελόνων και της ειδικής συσκευής, εισχωρούμε μέσα στο δέρμα διάφορες ουσίες όπως Υαλουρονικό, κολλαγόνο, ελαστίνη, βιταμίνες, ανάλογα τις ανάγκες του κάθε τύπου δέρματος, με σκοπό να δημιουργήσουμε κανάλια συγκράτησης αυτών των ουσιών στο δέρμα, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση – θρέψη – ανάπλαση – αναζωογόνηση – λείανση ρυτίδων – θεραπείες ακμής, με επαναλαμβανόμενες συνεδρίες κατά περίπτωση και ανά πελάτη. 
 Λόγω της δημοτικότητας της παραπάνω υπηρεσίας microneedling, ήρθε να προστεθεί στην υπηρεσία και το Bb glow ή Meso glow, όπως συχνά το συναντάμε, σε συνδυασμό με χρήση μικρότερων διαμετρικά βελόνων (nanoneedle), για την καλύτερη απόρροφηση των ουσιών από το δέρμα.
Βέβαια ας σκεφτεί κανείς ότι η κυκλοφορία τους μετρά μήνες, που σημαίνει ότι δεν έχουμε αποτελέσματα πως θα είναι το δέρμα μετά από ένα χρόνο.
Αν η χρωστική που περιέχει στα συστατικά γίνει ροζ – πράσινη ή γκρι; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει!!
Αποτέλεσμα εικόνας για BB glow or not
Πόσο ασφαλή λοιπόν είναι τα συστατικά;
Επιστημονικές μελέτες αναφέρονται στους υψηλούς κινδύνους της υπηρεσίας, λόγω της σύστασης των προϊόντων. Για τους λόγους αυτούς δεν έχουν λάβει τα προϊόντα τα σχετικά έγγραφα πιστοποιήσης, ούτε από τον αντίστοιχο Οργανισμό Αμερικής (FDA), ούτε και της Ευρώπης, παρόλο που παρουσιάζονται ως 100% φυσικά προϊόντα αλλά όμως δεν έχουν εγκριθεί ακόμη..
Εδώ αναφέρεται μια τυπική λίστα των συστατικών:
Νερό, γλυκερίνη, Νιασιναμίδιο, Προπυλενογλυκόλη, ορυκτέλαιο, αιθανόλη, Διοξείδιο Τιτανίου (CI 77891), υδροξειδίου του αλουμινίου, Triethoxycaprylylsilane, καπρυλικό / καπρικό τριγλυκερίδιο, Cyclohexasiloxan, κετυλική αιθυλεξανοϊκό, Τάλκης, Πυριτικό Αργίλιο Μαγνήσιο, Πολυσορβικό 80, Micro Crystaline Wax, κετοστεαρυλική αλκοόλη, Στεατικό οξύ, γλυκερυλο Στεατικό (SE), Chlorphenesin, Dimethicone, σεσκιελαϊκή σορβιτάνη, κίτρινο οξείδιο του σιδήρου (CI 77492), κερί μέλισσας, μεθυλοπαραμπέν, Fragrance, δινάτριο EDTA, αλλαντοΐνη, ξανθανικό κόμμι, ερυθρό οξείδιο του σιδήρου (CI 77491) , PCA νάτριο, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Persea gratissima (Avocado) Φρούτα Απόσπασμα, PEG-60 υδρογονωμένο καστορέλαιο Οξική Τοκοφερόλη, EGF, προπυλοπαραμπέν, Φαινοξυαιθανόλη.

 Αποτέλεσμα εικόνας για BB glow or not
Τι μπορεί να προκαλέσει η χρήση του BB Glow;
Οι περισσότεροι από τους κινδύνους της BB Glow σχετίζονται με τα συστατικά που εγχύονται στο δέρμα. Αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά!), αλλεργικές αντιδράσεις, δερματίτιδα εξ επαφής, μόλυνση, ΡΙΗ, κοκκιώματα, ουλές, τοξικότητα στα όργανα, κυτταρική βλάβη, ακόμα και καρκίνο. Οι επιστήμονες μας κλείνουν το μάτι και ανεβάζουν κόκκινες σημαίες, για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των συγκεκριμένων προϊόντων!! 
 Αποτέλεσμα εικόνας για bb glow treatment fail
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μιλάμε για τις γνωστές σειρές προϊόντων BBcream που χρησιμοποιεί ο καταναλωτής και αγοράζει από τα καταστήματα καλλυντικών ή φαρμακεία.
Η ενημέρωση αφορά την υπηρεσία Bb Glow που υπόσχεται λαμπερή επιδερμίδα όλη μέρα!!! 











πηγη:imodaeinaitexni


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου