4 λόγοι που οι γυναίκες πρέπει να γυμνάζουν χέρια και στήθος!

Γιατί να γυμνάσεις χέρια και στήθος; Είναι ίσως οι ασκήσεις που δεν μας αρέσουν καθόλου αλλά είναι σημαντικό να τις εντάξεις στο πρόγραμμά σου. Θα πρέπει να γυμνάζεις τόσο πόδια, όσο και χέρια και καλό θα ήταν να ακολουθήσεις το πρόγραμμα που σου έχει δώσει ο γυμναστής σου.

Ακόμη κι αν δεν θέλεις ως γυναίκα να έχεις έντονα γραμμωμένα χέρια, δεν χρειάζεται να φτάσεις στο άλλο άκρο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να τα γυμνάσεις.

Γιατί να γυμνάσεις χέρια και στήθος;

Καλύτερη στάση σώματος

Γιατί να γυμνάσεις χέρια και στήθος

Όταν θέλεις να έχεις μια καλύτερη στάση σώματος, τότε πρέπει να γυμνάσεις ώμους, στήθος και πλάτη. Έτσι, η στάση του σώματός σου θα είναι πιο ίσια, πιο σταθερή και δεν θα καμπουριάζεις!
Κάθε μυς που περιβάλλει την ωμοπλάτη και τον ώμο είναι σημαντικός για τη σταθεροποίηση των αρθρώσεων.  Πρέπει, λοιπόν, να κάνεις βασικές ασκήσεις τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Ασκήσεις για το στήθος και τα χέρια είναι πολύ σημαντικές και θα πρέπει να κάνεις πολλές επαναλήψεις.

Καλύτερες αναπνοές

Όταν βελτιώνεις τη στάση του σώματός σου, ανοίγει το στήθος σου και μπορείς να παίρνεις καλύτερες και βαθιές ανάσες. Όταν συγκεκριμένοι μύες που πλαισιώνουν το στήθος είναι λιγότερο αναπτυγμένοι, τότε επηρεάζεται η αναπνοή γιατί δεν μπορείς να ανοίξεις καλά το διάφραγμα. Αν όμως, τους επιμηκύνεις τότε η αναπνοή βελτιώνεται σημαντικά.

Θα κάνεις το στήθος σου πιο στητό

Γιατί να γυμνάσεις χέρια και στήθος

Με αυτές τις ασκήσεις το στήθος σου θα φαίνεται πιο πλούσιο και στητό. Όταν γυμνάζεις το στήθος σου, αυτό όχι μόνο δεν συρρικνώνεται -όπως πολλές γυναίκες νομίζουν- αλλά ακριβώς το αντίθετο. Είναι σαν μια μη χειρουργική μέθοδος αύξησης του στήθους!

Και αυτό γιατί σπρώχνεις τον ιστό του μαστού προς τα πάνω και έτσι δίνεται η ψευδαίσθηση ότι το στήθος σου είναι μεγαλύτερο. Δεν θα έχεις πια ανάγκη για κανένα σουτιέν push up!

Η καθημερινή σου ζωή θα γίνει πιο εύκολη

Θα δεις σημαντική βελτίωση στην καθημερινή σου ζωή. Οι αντοχές σου θα αυξηθούν ενώ θα έχεις και περισσότερη δύναμη. Θα μπορείς εύκολα να μεταφέρεις τα ψώνια από το supermarket, να μεταφέρει τη βαλίτσα σου ή να σπρώξεις μια βαριά πόρτα.
Δεν θα πιάνεσαι με την παραμικρή κίνηση καθώς οι μυς θα γίνουν πιο δυνατοί. Και αυτό είναι λειτουργικό και θα δεις τα αποτελέσματά του στις καθημερινές σου δραστηριότητες.




  




πηγη:ipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου