Στυλ για γένια και πως να τα κάνεις!

Genia pos2
 
Τα γένια είναι ιδανικά για να τα ξύνεις όταν σκέφτεσαι, για να εμποδίσεις τον ήλιο να κάψει το πρόσωπο σου, καλύπτουν τα προγούλια και σε απαλλάσσουν από τους ερεθισμούς από το ξυράφι.
 
Όμως, ενώ οι τρίχες στο πρόσωπο αποτελούν προϊόν φυσικής διεργασίας του σώματος σου, τα γένια χρειάζονται λίγη βοήθεια για να έχουν υγιή όψη. Το κούρεμα, το να τους δώσεις σχήμα, το αραίωμα, και όλη η περιποίηση τους είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ασχοληθείς και πρέπει να κάνεις αλλαγές ανάλογα με το στυλ που θέλει αλλά και με το είδος της τρίχας που έχει στο πρόσωπο του. Δεν υπάρχει ένας μόνο σωστός τρόπος να φτιάξεις τα γένια του. Παρακάτω θα δεις διαφορετικά είδη για γένια και συμβουλές για να μπορέσεις να προτείνεις στον πελάτη σου.

 
Καθαρός λαιμός, ξυρισμένα μάγουλα

  Genia pos3
 

Με αυτό το στυλ μπορείς να διακρίνεις το τετραγωνισμένο σαγόνι του Gerard Butler. Ο καθαρός λαιμός εξισορροπεί τα γένια καθώς τα κάνει να μην φαίνονται τόσο καλλωπισμένα. Τα ξυρισμένα μάγουλα δίνουν στα γένια αλλά και στο πρόσωπο γωνίες και σχήμα. Το κόλπο σε αυτό το στυλ είναι να ακολουθείς το κάτω μέρος των ζυγωματικών, ξυρίζοντας οτιδήποτε βρίσκεται από πάνω και διατηρώντας ότι βρίσκεται κάτω από αυτό. Η περιποίηση τους μία φορά την εβδομάδα συνήθως αρκεί, αλλά αυτό εξαρτάται και από το ρυθμό ανάπτυξης της τρίχας του. Το στυλ αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο σε κάποιον που έχει λίγα ή αραιά γένια. Και παρόλο που ο λαιμός φαίνεται φυσικός, κράτα σαν κανόνα πως οτιδήποτε κάτω από το μήλο του Αδάμ πρέπει να ξυρίζεται.

 
Πολύχρωμα γένια

  Genia pos5
 

Οι τρίχες στο πρόσωπο δεν παράγουν την ίδια ποσότητα μελανίνης όπως και οι θύλακες των μαλλιών στο κεφάλι του. Γι’ αυτό το λόγο τα μούσια είναι πιο άγρια και πρισματικά από τις τρίχες στο κεφάλι. Αυτό που πρέπει να προτείνουμε ως ιδικοί είναι να παραμείνει όσο πιο φυσικός γίνεται.

 
Μουσάκι

  Genia pos6
 

Τα μουσάκια μπορεί να ήταν μόδα τη δεκαετία του ’90 αλλά έχουν αρχίσει να επιστρέφουν τα τελευταία χρόνια ως εναλλακτική λύση στα μούσια που καλύπτουν όλο το πρόσωπο. Αυτό που πρέπει να προτείνουμε ως ιδικοί είναι αρχικά να αφήσει τα γένια του να μεγαλώσουν λίγο παραπάνω από το κλασικό μουσάκι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να επεξεργαστούμε περισσότερες τρίχες όταν θα αρχίσουμε να δίνουμε σχήμα στα γένια του.

 
Τραχιά τελειότητα

  Genia pos7
 

Ένα τραχύ μούσι θα πρέπει να φαίνεται φυσικό αλλά παράλληλα θα πρέπει να δείχνει περιποιημένο. Τα γένια αυτά είναι λίγο πιο κοντά από τη γενειάδα 1-2 εβδομάδων. Το στυλ διατηρείται κρατώντας τα μάγουλα και τον λαιμό αραιωμένα. Υπάρχουν και πιο κοντές εκδοχές αυτού του στυλ, οι οποίες θα πρέπει να ξυρίζονται και να αραιώνονται στην πρώτη ή δεύτερη βαθμίδα κάθε 1 ή 2 εβδομάδες

 
Η σκιά

  Genia pos8
 

Η σκιά δημιουργεί στην ουσία την ψευδαίσθηση ότι έχει μούσι. Οι τρίχες που εμφανίζονται πάνω από το μάγουλο και κάτω από το μήλο του Αδάμ θα ήταν καλό να αφαιρούνται από εμάς με ξυράφι.
Τα αξύριστα γένια μπορεί να είναι ενοχλητικά, ιδιαίτερα κατά τις πιο στενές του σχέσεις, γι’ αυτό θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσει λίγο conditioner την ώρα που κάνει μπάνιο.
Υπάρχουν, όμως, 3 κανόνες που πρέπει να έχεις υπόψη του.
Πρώτον, βεβαιώσου ότι τα γένια του μπορούν να αναπτυχθούν πλήρως ώστε η γενειάδα του να μην φαίνεται απεριποίητη. Έπειτα, βεβαιώσου ότι και η υπόλοιπη εμφάνιση του είναι περιποιημένη – ένα καλό κούρεμα, ωραία ρούχα – διαφορετικά θα φαίνεται ότι είναι απλά τεμπέλης και βαριέται να ξυριστεί και να προσέξει τον εαυτό του. Ο τελευταίος κανόνας είναι ότι τα αξύριστα γένια δείχνουν καλύτερα σε κάποιον που έχει πιο μαλακά χαρακτηριστικά ενώ οι πιο έντονη σκιά είναι για πιο σκουρόχρωμα πρόσωπα.

 
Ο καθαρός λαιμός

  Genia pos9
 

Ένα καθαρό όριο μεταξύ γενιών και του λαιμού είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσεις τάξη σε μια ατίθαση ανάπτυξη της γενειάδας. Το κόλπο στο να του διατηρήσεις ένα τέλειο λαιμό στο κάτω μέρος από το μούσι του είναι να χρησιμοποιήσεις το ανώτερο σημείο του μήλου του Αδάμ ως οδηγό και να ακολουθήσεις τη γραμμή των σαγονιών σου προς τα έξω.

 
Λωρίδα στο πηγούνι

  Genia pos10
 

Η λωρίδα στο πηγούνι είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα στυλ. Χρειάζεται έντονες και ακριβείς γραμμές, οι οποίες απαιτούν συνεχή περιποίηση, δεν μεγαλώνουν σωστά και δεν συγχωρούν λάθη ή περίεργα χαρακτηριστικά. Το στυλ αυτό είναι ιδανικό όταν βρίσκεται σε αρμονία με τη γραμμή του σαγονιού.
Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο φαρδύ και στρογγυλό είναι ένα πρόσωπο, τόσο πιο πυκνή πρέπει να είναι η λωρίδα. Όσο πιο λεπτό και με γωνίες πρόσωπο έχει, τόσο πιο λεπτή πρέπει να κάνεις τη λωρίδα (το στυλ αυτό είναι λίγο ξεπερασμένο).
 

 Μακρύ αλλά περιποιημένο

  Genia pos11
 

Αυτό το στυλ μπορεί να είναι λίγο πιο μακρύ από τις συνηθισμένες τρίχες στο πρόσωπο του, αλλά είναι και τακτοποιημένο. Για να μη φαίνεται ότι η γενειάδα αυτή καταστρέφει το υπόλοιπο πρόσωπο του θα πρέπει να μεταχειρίζεσαι το πρόσωπο σαν να είναι το κεφάλι σου. Ως ειδικοί συστήνουμε να πλένει και να βάζει conditioner στα γένια κάθε 3 με 5 ημέρες και να τα χτενίζει με μια χτένα. Όσο πιο μακριά είναι τα μούσια, τόσο πιο σημαντικό είναι να προσέχει ιδιαίτερα όταν πλένει το πρόσωπο σου. Να χρησιμοποιεί καθαριστικό προσώπου τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα. Έπειτα, ένα λάδι περιποίησης για τα γένια σε καθημερινή βάση θα διατηρήσει τις τρίχες και την επιδερμίδα του περιποιημένη, απομακρύνει τις κατσαρές τρίχες και διατηρεί τους θύλακες στο πρόσωπο του σε λειτουργία.

 
Τα ακραία γένια

  Genia pos12
 

Η αυτοπεποίθηση είναι ο κύριος παράγοντας που επιτρέπει σε έναν άντρα να αφήσει μια τέτοια γενειάδα. Αυτό που θα του προτείνουμε σε αυτή την περίπτωση είναι η τακτική περιποίηση του, η οποία θα αποτελείται από ένα ελαφρύ καθάρισμα 1 φορά το μήνα, πλύσιμο και χρήση conditioner στον ίδιο βαθμό που τα χρησιμοποιεί και στα μαλλιά του και καλό βούρτσισμα όσο πιο συχνά γίνεται για να μη φαίνεται ανακατεμένη.
Όσο πιο μακριά είναι τα γένια, τόσο πιο ξηρές γίνονται οι τρίχες και η επιδερμίδα από κάτω. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να του προτείνετε να χρησιμοποιεί ένα δυνατό ενυδατικό conditioner και μετά να βάζει κάποιο έλαιο για τα γένια.










πηγη:the-man


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου