Τα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου τους καλοκαιρινούς μήνες

 

Τα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου τους καλοκαιρινούς μήνες κάνουν το πρόσωπό σου λιγότερο λαμπερό και περισσότερο θαμπό. Ορισμένα από αυτά τα λάθη μπορεί να μην τα αντιλαμβάνεσαι αλλά βλάπτουν την επιδερμίδα σου.

 

Δεν βάζεις ενυδατική

 

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο ιδρώνεις και νιώθεις το δέρμα σου να κολλάει επομένως αποφεύγεις την ενυδατική. Λάθος. Η θερμότητα και ο ήλιος μπορεί να προκαλέσουν την απαραίτητη ενυδάτωση ωστόσο είναι σημαντικό το δέρμα σου να παραμείνει ενυδατωμένο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Και αυτό γιατί αν το δέρμα σου έχει συνηθίσει όλους τους μήνες με ενυδατική τότε πρέπει να εφαρμόζεις και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Διαφορετικά, το δέρμα σου θα ξεκινήσει να παράγει έλαια προκειμένου να αναπληρώσει αυτό το κενό και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.
Για το Καλοκαίρι προτίμησε μια πιο light ενυδατική.

Χρησιμοποιείς τις παλιές σου αποχρώσεις

 

Μπορεί να είναι ενοχλητικό να αγοράσεις καινούργιο make up το καλοκαίρι ή καινούργιο concealer αλλά πρέπει. Και αυτό γιατί το Καλοκαίρι μαυρίζεις και δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το ίδιο make up που χρησιμοποιείς το Καλοκαίρι. Πρέπει να επιλέξεις δύο τόνους πιο σκούρο, από αυτό που φοράς τον Φεβρουάριο. Κάνε το ίδιο και με το concealer.

Το παρακάνεις με την πούδρα

 

Σε μια προσπάθεια για να μην γυαλίζει το πρόσωπό σου βάζεις πούδρα. Η πούδρα, όμως, σε συνδυασμό με το make up και τον ιδρώτα δεν είναι καλή ιδέα. Και στο πρόσωπό σου θα επικρατήσει ένας “κακός χαμός”!
Γενικά απόφυγε τα “βαριά” προϊόντα στο πρόσωπό σου. Είναι ιδανικό να χρησιμοποιείς αντηλιακό με κάλυψη ή μόνο πούδρα. Αλλά μην το παρακάνεις γιατί μαζί με τον ιδρώτα θα φεύγει και η πούδρα.

Δεν προτιμάς τα αδιάβροχα

 

Όπως το makeup έτσι και άλλα καλλυντικά αλλοιώνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι, θα δεις τη μάσκαρα να τρέχει καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται ή τη σκιά να έχει εξαπλωθεί γύρω απ’ το πρόσωπό σου. Είναι σημαντικό το Καλοκαίρι να χρησιμοποιείς αδιάβροχη μάσκαρα, eyeliner και μια πιο ματ σκιά.











πηγη:ipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου