Η μόδα είσαι εσύ!!

https://goo.gl/8pV8VT

"-Τι είναι φέτος την άνοιξη στη μόδα;
-Τα παστέλ
-Α δε μ´αρέσει το κίτρινο.
Πορτοκαλί δε θα τα έβαφα ποτέ. Πράσινο; Έλεος!"



Αν αναγνωρίζεις εαυτόν (ή οικείο πρόσωπο) στον παραπάνω διάλογο, συνέχισε να διαβάζεις. 


Αν όχι, συνέχισε να διαβάζεις γιατί πρόκειται να έρθεις αντιμέτωπη με τέτοια κατάσταση. Η πελάτισσα θέλει να είναι μοντέρνα και να ακολουθεί τη μόδα, για να γκρινιάξει αμέσως μετά ότι αυτό που επιθυμεί να ακολουθήσει δεν της αρέσει/δεν την εκφράζει/το αποδοκιμάζει/(νομίζει ότι) δε μπορεί να το υποστηρίξει.



Τι σημαίνει "είναι στη μόδα" για σένα ως επαγγελματία; Προσαρμόζεις την υπαρξή σου σε ότι πρότζεκτ παρουσίασε ο τάδε σχεδιαστής ή επιλέγεις με αυτογνωσία κριτική σκέψη και τόλμη τις επιλογές που ανθίζουν κάθε σεζόν;
Δε χρειάζεται να διαλέξεις. Χρειάζεται απλά να ξερεις ποια είσαι. Δεν είσαι προϊόν, είσαι μέντορας. Είσαι εκείνη που μπορεί να παρουσιάσει το νέο, με τρόπο που προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε πελάτισσας.
"Οκ, θα παραγγείλω το ροζ και το κίτρινο το απαλό, μουσταρδί ή πράσινα δε θα τα ζητήσει καμία".
Ο θεός της δημιουργικότητας γνέφει "όχι" με σφιγμένα χείλη κάθε φορά που κάνει ένας καλλιτέχνης τέτοιες σκέψεις.
"Τι μπορώ να κάνω;"
Ξεχώρισε από τον σωρό. Πάρε ένα χρώμα που σου αρέσει αλλά θεωρείς αουτσάιντερ και κάνε κάτι όμορφο και κομψό στα δικά σου νύχια.
 
 
Σίγουρα είναι μάλλον απίθανο να σου ζητήσουν πράσινα νύχια που θα μείνουν τρεις εβδομάδες, αλλά υπάρχουν πράσινα και πράσινα. 

 
 
Είναι δηλαδή στο χέρι σου να προτείνεις στον άνθρωπο που σε έχει εμπιστευτεί για κάτι τόσο σημαντικό όπως τα χέρια του, έναν τρόπο να βάλει το αντισυμβατικό στη ζωή του. Αν η πελάτισσά σου έχει στιλέτα, μάλλον το dancer from Rio δεν είναι η κατάλληλη πρόταση.
 

Και μην ξεχνάς αγαπημένη τεχνίτρια!
 

Το θέμα δεν είναι τι ζητάνε οι πελάτισσες, το θέμα είναι τι προτείνεις εσύ.
 
 
 




  Κείμενο Μαριάνθη Τσιτσοπούλου











πηγη:imodaeinaitexni


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου