Σχετική εικόνα

Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι, το ξανθό δεν αποτελεί απλή υπόθεση ειδικά αν είσαι μελαχρινή. Όμως επειδή όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος,
εμείς σας παραθέτουμε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να αναλογιστείτε προτού γίνετε ξανθιά.


 Αποτέλεσμα εικόνας για blonde girl


Οι γυναίκες στην Ελλάδα κατά κύριο λόγο έχουν μεσογειακούς τόνους στο φυσικό χρώμα των μαλλιών τους, δηλαδή έχουν μία σκούρα βάση πάνω στην οποία θα «πέσει» η ξανθιά βαφή. Αν, λοιπόν, κάποια κυρία επιλέξει έναν πολύ ανοιχτό τόνο ξανθού για να βάψει τα μαλλιά της, είναι σχεδόν αναμενόμενο ότι θα «ξεράσει» η βάση, θα βγει το χρώμα των φυσικών μας μαλλιών κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κιτρινίζουν τα ξανθά μαλλιά μας πολύ. Μόνο αν ο φυσικός μας τόνος είναι ήδη ανοιχτός θα διατηρήσει η ξανθιά βαφή μας το χρώμα της και θα μπορέσεις να έχεις ξανθά μαλλιά χωρίς να κιτρινίζουν. Όμως, δεν είναι μόνο η βαφή το θέμα που πρέπει να αναλογιστείτε πριν γίνετε ξανθιά.


 


Η σωστή εργαλειοθήκη
Διαφορετικές τεχνικές και διαφορετικά προϊόντα είναι τα απαραίτητα εργαλεία για να αποκτήσετε και διαφορετικά στυλ ξανθού. Τα ίδια προϊόντα που σας δίνουν την τελευταία τάση του balayage, δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλα και για ένα κλασικό, αγαπημένο χρώμα ξανθού. Επομένως, μια δυνατή ποικιλία προϊόντων για είδη ξανθών, είναι μια επένδυση και μια «εργαλειοθήκη», η οποία θα σας βοηθάει να δώσετε το διαφορετικό ξανθό που επιθυμείτε εσείς και ο κομμωτής σας.


 Σχετική εικόνα


Η κατανόηση του Οξυζενέ
Το οξυζενέ λειτουργεί με το να εξουδετερώνει την μελανίνη της τρίχας. Αυτό σημαίνει ότι το οξυζενέ εισέρχεται στην εξωτερική στοιβάδα της και την κάνει να ανοίξει. Όταν η επιφάνεια αυτή ανοίξει τότε το οξυζενέ περνάει προς τον κορμό της τρίχας και διαλύει την μελανίνη. Μια μελαχρινή γυναίκα που θέλει να γίνει ξανθιά χρειάζεται 2 έως 4 βαφές, αν και αυτό εξαρτάται από την κρίση του κομμωτή σε συνδυασμό με τα προϊόντα που χρησιμοποιεί. Όσες γυναίκες έχουν λευκή ρίζα ή λευκά μαλλιά μπορούν άνετα να δοκιμάσουν το ανοιχτό ξανθό, χωρίς φόβο.


 Αποτέλεσμα εικόνας για blonde girl


Αποφύγετε την ζημιά
Εφόσον είστε καστανή και έχετε αρκετές συνεδρίες μέχρι να αποκτήσετε το ιδανικό ξανθό, οφείλετε να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τις ακτίνες UV, ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει. Επομένως, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας για αυτό το κομμάτι προστασίας, πριν ακόμα ξεκινήσετε την διαδικασία. Ακόμη ένας κίνδυνος, είναι και το ξάνοιγμα των συνεδριών. Εσείς και ο κομμωτής σας πρέπει να είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιείτε επαγγελματικά, ποιοτικά προϊόντα που δεν θα προκαλέσουν ζημιά στην τρίχα.


 Αποτέλεσμα εικόνας για blonde girl


Επιλογή χρώματος
Η πιο απλή λύση για να προλάβετε το αντιαισθητικό αποτέλεσμα που δίνει η ξανθιά βαφή όταν τελικά κιτρινίζει, είναι να επιλέξετε σωστά με τη βοήθεια του κομμωτή, πριν καταλήξετε στην τελική απόχρωση του ξανθού. Για ξανθά μαλλιά χωρίς κιτρινίλες προτιμήστε όχι τόσο ανοιχτές αποχρώσεις, αλλά ψυχρές, όπως το ξανθό της άμμου, ή το χρυσό. Είναι εξίσου εντυπωσιακά, λαμπερά και με λίγη καλή περιποίηση μπορούν να διατηρηθούν αναλλοίωτα.


 


Περιποίηση στο σπίτι
Η περιποίηση του ξανθού στο σπίτι είναι ουσιαστικά το σημαντικότερο καθήκον μιας ξανθιάς γυναίκας, καθώς θα χρειαστεί να κάνετε τα προϊόντα περιποίησης ξανθού συνήθεια. Σαμπουάν που εξουδετερώνουν τις κιτρινίλες, silver shampoo για διατήρηση χρώματος και λάμψη, μάσκες κατάλληλες για το χρώμα και conditioner για το ξανθό, είναι το βασικό starter kit που χρειάζεστε για να διατηρήσετε το ξανθό σας ατόφιο, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη ανανέωση! Ρωτήστε τον κομμωτή σας και επενδύστε στα επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης για το τέλειο ξανθό.









πηγη:myextension