Όσα μπορείς (και δεν μπορείς) να κάνεις για την κυτταρίτιδα!


 

Τι μπορείς να κάνεις για την κυτταρίτιδα; Αρχικά πρέπει να το αποδεχθείς για να δεις πώς θα το αντιμετωπίσεις. Συμβαίνει σε όλες, επομένως ψυχραιμία, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.
Κι ενώ μπορεί να είναι γενετικό το ζήτημα φυσικά η διατροφή και η άσκηση επηρεάζουν την κατάσταση. Δεν υπάρχει μια οριστική λύση για την κυτταρίτιδα, προκειμένου να την εξαφανίσεις. Κι αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Τα καλά νέα πάντως είναι πως μπορείς να τη μειώσεις.

Τι μπορείς να κάνεις για την κυτταρίτιδα;

 

Γυμναστική

 

τι μπορείς να κάνεις για την κυτταρίτιδα


Δυστυχώς τίποτα δεν λύνεται μαγικά σε αυτόν τον κόσμο και δεν μπορείς να μειώσεις ούτε στο ελάχιστο την κυτταρίτιδα αν δεν κάνεις γυμναστική. Αλλά όχι οποιαδήποτε γυμναστική. Καλό είναι να κάνεις ασκήσεις που γυμνάζουν τους μύες του πίσω μηρού και των άκρων. Η οικοδόμηση αυτών των μυών “ενισχύει” το δέρμα και θεωρητικά κάνει την κυτταρίτιδα λιγότερο ορατή.

 

Απολέπιση

 

τι μπορείς να κάνεις για την κυτταρίτιδα


Έχεις ακουστά την απολέπιση; Πρέπει να την κάνεις στην επιφάνεια του δέρματος, εκεί που έχεις κυτταρίτιδα. Το scrub που θα χρησιμοποιήσεις θα απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και θα κάνει το δέρμα σου να φαίνεται πολύ πιο λαμπερό και υγιές. Αναλόγως την πίεση που ασκείς μπορεί να προκληθεί ένα μικρό “οίδημα” το οποίο όμως μετά θα εξαφανιστεί.

Τοπικές κρέμες

 

τι μπορείς να κάνεις για την κυτταρίτιδα

Υπάρχουν ένα σωρό κρέμες που κυκλοφορούν στην αγορά και υπόσχονται να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα την εξαφανίσουν. Ωστόσο, υπάρχουν κρέμες που περιέχουν ρετινόλη, η οποία σίγουρα τονώνει το δέρμα. Επίσης, οι κρέμες που περιέχουν καφεΐνη είναι εξίσου πολύ καλές. Το συστατικό που περιέχει συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία και απομακρύνει το υπερβολικά πολύ υγρό.


Και το πιο σημαντικό: Να πίνεις πολύ νερό!









πηγη:ipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου