Κοινά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ και δεν το αντιλαμβανόμαστε!


 
Κι ενώ όλες θέλουμε να γίνουμε makeup artist για τον εαυτό μας και μόνο, κάπου το χάνουμε απ’την υπερβολική πληροφορία.
 
Κυκλοφορούν τόσα πολλά tips με αυτά που πρέπει και αυτά που δεν πρέπει να κάνεις αλλά είναι όλα σωστά;

 

Υπάρχουν μερικά λάθη που όλες κάνουμε, μάλλον από συνήθεια, και το αποτέλεσμα μόνο επαγγελματικό δεν φαίνεται. Βάζουμε λάθος το bronzer; Λάθος το concelear; Είναι εύκολο να κάνουμε λάθη χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Αλλά αν είναι να το κάνεις, καν’το σωστά!

Ακόμα κι αν νομίζεις πως βάφεσαι σωστά σίγουρα κάνεις ένα δύο απ’ αυτά τα κοινά λάθη!

Εφαρμόζεις το bronzer σε όλο σου το πρόσωπο

 



Λάθος, λάθος. Αν θέλεις να δώσεις μια λάμψη στο πρόσωπό σου μην χρησιμοποιείς το Bronze καθώς η γραμμή ανάμεσα στο μέτωπο και στα μαλλιά και ο λαιμός θα είναι λευκά και η διαφορά θα είναι αισθητή! Χρησιμοποίησε το bronze στη γέφυρα της μύτης, στα ζυγωματικά, στο πηγούνι και στο μέτωπο!

Δοκιμάζεις το makeup στο χέρι σου

 

Αυτό δεν έχει καμία λογική αλλά όλες το κάνουμε. Γιατί δοκιμάζουμε το makeup στο χέρι ενώ θα το βάλουμε στο πρόσωπο; Χέρια και πρόσωπο δεν έχουν την ίδια απόχρωση. Δοκίμασέ το λίγο στο πηγούνι σου για να βρεις την τέλεια αντιστοιχία.

 

Κοιμάσαι με το makeup

 

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Όσο κι αν βαριέσαι να ξεβαφτείς, ποτέ μην κοιμηθείς με το makeup πάνω σου. Θα γεράσεις γρήγορα!

 

Εφαρμόζεις το concealer λάθος

 

concealer
  Κι ενώ φαίνεται πολύ εύκολο να βάλεις λίγο concealer στους μαύρους κύκλους σου δεν είναι. Το καλύτερο είναι να το εφαρμόζεις έτσι ώστε να έχει το σχήμα ενός ανάποδου τριγώνου, για ένα πιο λαμπερό και φυσικό αποτέλεσμα.

Εφαρμόζεις το μολύβι χειλιών μόνο στις άκρες

 

Είναι λάθος, εκτός κι αν θέλεις να αποκτήσεις ένα ’90s στιλ. Ακόμα κι αν εφαρμόσεις το κραγιόν στην κορυφή αυτό σιγά σιγά θα εξασθενίσει και θα μείνει γύρω γύρω το μολύβι. Όχι και τόσο ωραίο. Εφάρμοσε το κραγιόν και πάνω στα χείλη!

Φοράς αδιάβροχη μάσκαρα κάθε μέρα

 

μάσκαρα


Όχι, η αδιάβροχη μάσκαρα είναι για ειδικές περιπτώσεις διαφορετικά ξεραίνει τις βλεφαρίδες σου. Κι επειδή η μάσκαρα αφαιρείται ούτως ή άλλως πολύ δύσκολα, μάλλον θα τρίβεις και θα τρίβεις τις βλεφαρίδες σου, χάνοντας και μερικές!

Υπερβολικά πολύ makeup

 

Μην το παρακάνεις με το makeup όποιο πρόβλημα κι αν έχεις με το πρόσωπό σου. Το αποτέλεσμα θα είναι σαν να φοράς μάσκα! Καθόλου κολακευτικό.

Δεν εφαρμόζεις σωστά το ρουζ

 



Ας ελπίσουμε ότι δεν κάνεις απλά δύο κύκλους στα μάγουλά σου. Χαμογέλασε και ξεκίνα απ’ τα μήλα κατά μήκος των ζυγωματικών!

 

Βάφεσαι με λάθος φωτισμό

 

Ο φωτισμός είναι το Α και το Ω. Να προσπαθείς να βάφεσαι σ’ ένα χώρο με καλό και φυσικό φως και όχι στο σκούρο μπάνιο σου, γιατί τα λάθη θα φανούν!











πηγη:ipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου