Κόκκινα χείλη...Τurn up the heat!


Θεωρείτε τυχαίο το γεγονός ότι στο πέρασμα των δεκαετιών όλα τα sex symbol εμφανίστηκαν με κόκκινο κραγιόν; 
Όχι, αφού σύμφωνα με την ψυχολογία χρωμάτων, το κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει το σώμα. Ανεβάζει τη ψυχολογία μας και εκφράζει την ενεργητικότητα, τη ζωτικότητα και τη σεξουαλικότητα. Είναι πηγή έμπνευσης πολλών makeup artist και όλων των μεγάλων οίκων μόδας όπως: ARMANI, DIOR,CHANNEL, DOLCE & GABANNA κλπ. Μεγάλες προσωπικότητες άφησαν το προσωπικό τους στίγμα με την δική τους κόκκινη απόχρωση χειλών.


Τα σωστά βήματα:

HYDRATING LIPS

 
Ενυδατώστε τα χείλη σας με ένα lip balm ή μια κρέμα νύχτας. Μετά από 10 λεπτά αφαιρέστε με ένα μωρομάντηλο, ώστε να μην υπάρχουν ίχνη λιπαρότητας.


NEUTRALISING

 
Είναι πολύ σημαντικό, να εξουδετερώσουμε την φυσική απόχρωση των χειλιών για να πετύχουμε ακριβώς, την επιλεγμένη απόχρωση του κραγιόν. Το ιδανικό προϊόν είναι το υγρό concealer.  Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις concealer, αλλά προτείνω να επιλέξετε με βάση το κίτρινο. Αν ακολουθήσουμε αυτή την διαδικασία προετοιμασίας έχουμε τρία πλεονεκτήματα:
a) Μια σωστή βάση για διάρκεια.b) Διατήρηση της ενυδάτωσης των χειλιών (κατά προτίμηση mineralizing ή high definition).c) Αποδυνάμωση του φυσικού περιγράμματος, ώστε να δημιουργήσουμε το επιθυμητό.

LIP LINER

 
Το 90% της επιτυχίας είναι το περίγραμμα. Ξεκινήστε να σχεδιάζετε με μολύβι (έχοντας τα χείλη χαλαρά κλειστά), το κέντρο του πάνω χείλους, επιλέγοντας γωνιακό ή κυκλικό σχήμα. Η επιλογή του σχήματος ορίζεται από την προσωπολογία. Στην συνέχεια ξεκινάμε από το εξωτερικό σημείο του πάνω χείλους και ενώνουμε το σημείο (με ανοδική κίνηση), με το σχήμα. Συνεχίζουμε στο κάτω χείλος, οριοθετώντας πρώτα το κεντρικό σημείο  και ενώνουμε με το έξω σημείο με καθοδική κίνηση.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην αποκλίνετε υπερβολικά από φυσικό περίγραμμα διότι χαλάτε την αρμονία του προσώπου. Οι αποκλίσεις πρέπει, αν το κρίνετε απαραίτητο, να είναι χιλιοστών. Όταν ολοκληρώσουμε το περίγραμμα, με την βοήθεια ενός πινέλου διαβαθμίζουμε την απόλυτη γραμμή του μολυβιού, με στόχο να μειώσουμε την αυστηρότητα της γραμμής.



 CLEAR OUTLINE

 
Διασφαλίστε ότι το εξωτερικό περίγραμμα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ καθαρό και η γραμμή συνεχόμενη. Ένας εύκολος τρόπος είναι η χρήση κοφτού πινέλου με το make up του προσώπου.



POWDER

 
Ταμπονάρουμε με ένα μικρό πινέλο, πούδρα High Definition, ώστε να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα και να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια.


LIPSTICK 



  

Επιλέξετε κραγιόν με ματ υφή στην επιθυμητή απόχρωση. Εφαρμόστε με πινέλο σε όλο το εσωτερικό των χειλιών, αποφεύγοντας το περίγραμμα. Με αυτή την τεχνική εξασφαλίζουμε ότι θα έχουμε τέλεια καθαρό περίγραμμα.Αν επιλέξετε ένα κραγιόν ανεξίτηλο τότε ακολουθείτε όλα τα βήματα κανονικά, παραλείποντας, την εφαρμογή της πούδρας (βήμα 5).


 

 TIPS

Όταν σχεδιάζουμε το περίγραμμα, οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι μικρές και πολύ προσεκτικές. Το μολύβι περιγράμματος θα πρέπει να είναι μέτριας σκληρότητας. Η απόχρωση του μολυβιού να είναι ίδια με το κραγιόν. Μπορείτε να ολοκληρώσετε το χρώμα των χειλιών μόνο με μολύβι, χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου κραγιόν. Η απόχρωση του κόκκινου θα πρέπει να ταιριάζει στο χρωματότυπο σας (ζεστό κόκκινο, ή ψυχρό κόκκινο).




Τολμήστε το!












πηγη:myextension


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου