Natural Transparent Base



Η τάση της μόδας, τα τελευταία χρόνια στο παγκόσμιο jet set θέλει τη βάση να είναι όσο πιο φυσική,
«καθαρή» και αψεγάδιαστη, ιδιαίτερα στις ευρωπαϊκές χώρες. 


Τάση που συνεχίζει έντονα και το 2018. Δυστυχώς, στη χώρα μας υπάρχει μια νοοτροπία ακόμα, ότι όσο πιο βαρύ είναι ένα makeup και καλυπτικό τόσο πιο καλό είναι το αποτέλεσμα! Αν και πολλές φορές μπορεί να μη οφείλεται στο ίδιο το προϊόν, αλλά στην υπερβολική ποσότητα, στην απόχρωση και στον λάθος τρόπο χρήσης. Τα πιο καλυπτικά προϊόντα είναι απαραίτητα φυσικά για ανάγκες του θεατρικού ή τηλεοπτικού μακιγιάζ, αλλά κατά τη γνώμη μου ένα αισθητικό μακιγιάζ πρέπει να μιμείται το ρεαλιστικό και το φυσικό.


Ας αναλύσουμε τα μυστικά ώστε να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα.


  1. PRIMER
 
 


Επιλέξετε ένα primer ανάλογα  με τον τύπο του δέρματός σας. Αν έχετε ξηρό δέρμα, βάλτε μια ιριδίζων κρέμα που δίνει αμέσως λάμψη! Αν έχετε πιο λιπαρό δέρμα, επιλέξτε ένα primer με βάση τη σιλικόνη για ένα πιο ματ αποτέλεσμα. Στα portfolios των εταιριών make up υπάρχει μεγάλη γκάμα εξειδικευμένων βάσεων που μας βοηθούν σε προβλήματα όπως: αφυδάτωση, κοκκινίλες, έντονους πόρους και προσωρινού lifting.


  1. MAKEUP
 
 


Η επιτυχία της βάσης σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κρίνεται από την επιλογή του make up.


Στο makeup υπάρχουν 3 σημεία προσοχής:

  • Υφή makeup ανάλογα με τον τύπο και την κατάσταση του δέρματος με την προϋπόθεση ότι είναι high definition.
  • Τόνος & Απόχρωση make up σε απόλυτη ταύτιση με το χρώμα της επιδερμίδας σας.
  • Εφαρμογή
 
Τοποθετήστε μία μικρή ποσότητα (σε μέγεθος ενός φουντουκιού) στις άκρες των δακτύλων σας και με κυκλικές κινήσεις, ζεστάνετε το προϊόν για ένα λεπτό. Με  αυτή την τεχνική το προϊόν αποκτά ελαστικότητα, εφαρμόζετε τέλεια και δίνει ένα διάφανο αποτέλεσμα. Ξεκινήστε την εφαρμογή από τα μάγουλα και συνεχίστε με μικρότερη ποσότητα στο πηγούνι, μύτη, μέτωπο και μάτια.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν θέλετε να αλλάξετε την απόχρωση της επιδερμίδα σας, κάντε το με primer και όχι με make up. Για παράδειγμα, αν θέλετε να έχετε ένα ηλιοκαμένο look, θα πρέπει να διαλέξετε ένα primer με χρώμα (bronze) και στη συνέχεια να εφαρμόσετε το make up, που ταυτίζεται στη απόχρωση της επιδερμίδας σας, ώστε να μην δημιουργήσετε διχρωμία με το λαιμό.


  1. CONCEALER
 



Επιλέξτε ένα φωτεινό, ελαφρύ concealer (High Definition). Η απόχρωση του concealer θα πρέπει να έχει στόχο να εξουδετερώσει ανεπιθύμητες αποχρώσεις.
Ξεκινάμε την εφαρμογή του concealer από την εσωτερική κάτω εσοχή του ματιού ταμπονάροντας με τον παράμεσο. Προχωρώντας προς το πόδι της χήνας τοποθετούμε ελάχιστη ποσότητα έως καθόλου πάνω στις ρυτίδες για να μην τις τονίσουμε. Προσπαθούμε να σχηματίσουμε ένα τρίγωνο.


  1. BLUSH
 
 


Διαλέξετε ένα κρεμώδες ρουζ. Αν έχετε ψυχρό τύπο δέρματος ιδανική απόχρωση είναι το ροζ. Αν έχετε θερμό επιλέξετε ροδακινί. Χαμογελάστε και τοποθετήσετε μικρές ποσότητες προϊόντος και στα δύο μάγουλα κοντά στην μύτη και απλώστε με οριζόντιες κινήσεις προς τα έξω.


  1. POWDER
 
 


Τελειοποιείστε φινίροντας τη βάση με ένα πινέλο πούδρας, αέρινα, χρησιμοποιώντας μία (High Definition) πούδρα.


  1. FACE MIST & LIP BALM
 
 


Ψεκάστε το πρόσωπο σας με ένα water mist για ενυδάτωση και μεγάλη διάρκεια και ενυδατώστε τα χείλη σας με ένα Lip balm! Αν εφαρμόσετε σωστά τα βήματα, θα είναι σαν να μην φοράτε makeup. Καλή επιτυχία!


TIPS

  • Ενυδατώστε το πρόσωπο σας! Όσο πιο ενυδατωμένο είναι ένα δέρμα τόσο πιο λαμπερό και υγιές δείχνει. Κανένα προϊόν της αγοράς δεν μπορεί να καλύψει απόλυτα το θαμπό δέρμα.
  • Για ένα ακόμα πιο φυσικό και αόρατο αποτέλεσμα, στο τέλος του μακιγιάζ σας, πάρτε μια μικρή ποσότητα ιριδίζων primer, ή ένα Lip balm και ταμπονάρετε ελαφρώς τη μύτη και τα μήλα, δουλεύοντας πολύ καλά το προϊόν μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα. Θα δώσει υγρασία και ελαστικότητα στο δέρμα σας!
















πηγη:myextension


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου