Τα καλύτερα ανδρικά κουρέματα για σγουρά μαλλιά!

ανδρικό man bun κούρεμα για σγουρά μαλλιά με κοντό κότσο

Η αναζήτηση του ιδανικού ανδρικού κουρέματος για έναν άντρα με σγουρά μαλλιά αποτελεί ως επί το πλείστον μία πρόκληση. Σε αντίθεση με τα ίσια ή σπαστά μαλλιά, τα οποία υπακούν άμεσα στις εντολές του «αφέντη» τους, κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει για εσένα που έχεις σγουρά μαλλιά (γιατί Θεέ μου; αναρωτιέσαι).


Εσύ θα παιδευτείς αρκετά (όπως επίσης και ο δύσμοιρος ο κομμωτής που σε αναλαμβάνει κάθε μήνα), μιας και το μαλλί σου δεν συνηθίζει να υπακούει σε αυτά που του λες. Μάλιστα, ακόμη και αν στο τέλος καταφέρεις να τα «δαμάσεις» είναι αβέβαιο το αν αυτά θα συνεχίσουν να σε «υπακούν» μέχρι το τέλος της ημέρας.

Ωστόσο, το να έχεις σγουρά μαλλιά έχει και τα καλά του. Τα σγουρά μαλλιά διαθέτουν μοναδική υφή και προσδίδουν ένα πιο πλούσιο-γεμάτο look, γεγονός που σε βοηθά να συνδυάσεις τις μπούκλες σου με ένα fade ή undercut κούρεμα, δημιουργώντας έτσι ένα πλήθος από haircuts είτε έχεις κοντό είτε μακρύ μαλλί.

αδρικά κουρέματα για σγουρά μαλλιά

Μήπως άρχισες να αναθεωρείς λιγάκι για το αν είναι καλό ή κακό το σγουρό σου μαλλί; Αν όχι, θα αναθεωρήσεις πλήρως κοιτώντας τις παρακάτω προτάσεις  με ανδρικά κουρέματα για σγουρά μαλλιά.

Ποια ανδρικά κουρέματα για σγουρά μαλλιά είναι στη μόδα!

Επειδή τα γούστα διαφέρουν και το ωραίο είναι υποκειμενικό παρακάτω σου παρουσιάζουμε μία ποικιλία από ανδρικά κουρέματα για σγουρά μαλλιά. Το μενού έχει από όλα! Εδώ θα βρεις undercut (ξυρισμένο μαλλί στα πλάγια με έντονες εναλλαγές στα κοψίματα), fade (παρόμοιο στυλ με το undercut αλλά εδώ συναντούμε πιο ομαλές εναλλαγές στα κοψίματα), comb over (το μαλλί στα πλάγια είναι σε διάφορα κοψίματα ενώ συνδυάζεται συνήθως με μία χωρίστρα), slick back (τα μαλλιά στο πάνω μέρος είναι τραβηγμένα προς τα πίσω), man bun (μακρύ μαλλί που πιάνεται κότσο) καθώς και fringe (το μαλλί είναι αρκετά μακρύ μπροστά ώστε αυτό να πέφτει ατημέλητα στο μέτωπό σου και μέχρι το ύψος των φρυδιών σου ή και λίγο πιο κάτω) επιλογές haircuts.

Επομένως δεν έχεις κανέναν λόγο να ανησυχείς! Είτε έχεις μακρύ, κοντό ή μεσαίου μήκους μαλλί εδώ θα βρεις το κούρεμα που σου ταιριάζει!

Κουρέματα για κοντά σγουρά μαλλιά

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή κατηγορία κουρεμάτων για εσένα που έχεις σγουρά μαλλιά και αυτό διότι το κοντό μήκος του μαλλιού σε βοηθά στην εύκολη διαχείρισή του. Στη συγκεκριμένη κατηγορία συναντάμε fade ή undercut haircuts στο πλαινό μέρος του κεφαλιού τα οποία συνδυάζονται με κοντές μπούκλες στο πάνω μέρος.

ανδρικό undercut κούρεμα με κοντές μπούκλες στην κορυφήαντρικό undercut κούρεμα με κοντές μπούκλεςανδρικό mild fade κούρεμα για κοντό σγουρό μαλλίανδρικό fade κούρεμα για κοντό σγουρό μαλλίαντρικό undercut κούρεμα με κοντές προς μεσαίου μεγέθους μπούκλεςανδρικό fade κοντό κούρεμα για σγουρά μαλλιά

Αν είσαι από τους τυχερούς που διαθέτουν «χαλαρές»  μπούκλες, οι οποίες είναι εύκολες στη διαχείρισή τους, τότε μπορείς να δοκιμάσεις και κάποιο  crew cut ή cropped top haircut. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάσαι πως για να είναι το εν λόγω αποτέλεσμα πετυχημένο πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο-ιδανίκο μήκος στο μαλλί σου. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό καθιστάς το φιξάρισμα του μαλλιού σου μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία.

 ανδρικό cropped-top κούρεμα για κοντό σγουρό μαλλίαντρικό undercut κούρεμα για κοντά σγουρά μαλλιάανδρικό undercut κούρεμα για κοντό σγουρό μαλλίανδρικό crop κούρεμα για κοντά σγουρά μαλλιάανδρικό crew cut κούρεμα για κοντό σγουρό μαλλί

Κουρέματα για σγουρά μαλλιά μεσαίου μήκους

Τα σγουρά μαλλιά μεσαίου μήκους συγκαταλέγονται εφέτος στα πιο ιν ανδρικά κουρέματα! Πέρα όμως αυτού, το καλό με τα μεσαίου μήκους μαλλιά γενικότερα είναι ότι σου δίνουν τη δυνατότητα να «ελιχθείς» ανάμεσα σε πολλά και-παράλληλα-διαφορετικά haircuts. Ο γενικός κανόνας λέει ότι ξεκινάμε πάντοτε με ένα κοντό haircut στο πλάι, ενώ το πάνω μέρος μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις δικές μας προτιμήσεις. Εδώ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε comb over, slick back, messy fringe ή shoulder length bro flow επιλογές.

 ανδρικό bro flow κούρεμα για μεσαίου μήκους σγουρά μαλλιάανδρικό comb over κούρεμα για μεσαίου μήκους σγουρά μαλλιάανδρικό messy fringe κούρεμα για μεσαίου μήκους σγουρά μαλλιάslick back κούρεμα για σγουρά μαλλιά μεσαίου μήκουςslick back κούρεμα για μεσαίου μήκους σγουρά μαλλιάbro flow κούρεα για μεσαίου μήκους σγουρά μαλλιά

Αν τώρα οι παραπάνω προτάσεις σου φαίνονται πολύ «φανταχτερές» και ψάχνεις για ένα πιο «συντηρητικό» στυλ  (που ίσως να ταιριάζει και περισσότερο με το στυλ του εργασιακού σου χώρου) υπάρχει πάντοτε η επιλογή του taper haircut. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των προηγούμενων επιλογών, εδώ έχουμε περισσότερο «μαλλί» στα πλάγια.

Tip: Σε περίπτωση που έχεις μεσαία προς μακρία μήκους μαλλιά είναι ιδανικό να τα «τραβήξεις» προς τα πίσω ώστε να αποκτήσεις ένα ακόμη πιο κολακευτικό look.

taper κούρεμα για σγουρά μαλλιά μεσαίου μήκουςtaper κούρεμα για σγουρό μαλλί μεσαίο προς κοντό μήκοςtaper κούρεμα για σγουρά μαλλιά μεσαίο προς μακρύ μήκος

Κουρέματα για μακριά σγουρά μαλλιά

Ίσως η πιο δύσκολη κατηγορία μαλλιών. Τα μακριά σγουρά μαλλιά χαρακτηρίζονται ως τα πιο «ατίθασα» μιας και δύσκολα θα υπακούσουν στις εντολές σου. Ωστόσο, πέρα από ατίθασα, τα μακριά σγουρά μαλλιά σε καθιστούν  απίστευτα γοητευτικό και μοναδικό. Οι πιο ιν επιλογές για σένα απαντούν σε haircuts τύπου man bun ή απλό ατημέλητο-φυσικό (natural look).

 αντρικό natural look κούρεμα για μακριά σγουρά μαλλιάανδρικό man bun κούρεμα για σγουρά μαλλιά με κοντό κότσοαντρικό man bun κούρεμα για μακρύ σγουρό μαλλί

Σε περίπτωση τώρα που θες να ξεχωρίσεις ακόμη περισσότερο από το πλήθος μπορείς να στραφείς σε ένα συνδασμό undercut ή fade-man bun haircut. Μάλιστα, αυτού του είδους το κούρεμα θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο δροσερός το καλοκαιρί (με ένα σμπάρο δυο τριγώνια λοιπόν).

 fade-man bun κούρεμα για μακριά σγουρά μαλλιάundercut-man bun κούρεμα για μακριά σγουρά μαλλιάundercut-man bun κούρεμα για μακριά σγουρά μαλλιά

Αυτές ήταν λοιπόν οι προτάσεις μας για εσένα που έχεις σγουρά μαλλιά! Ελπίζω να έχεις καταλάβει πλεόν πως το σγουρό σου μαλλί δεν αποτελεί μειονέκτημα αλλά πλεονέκτημα. Αυτό είναι εξάλλου που σε κάνει ξεχωρίζεις από όλους τους υπόλοιπους. Τώρα δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο παρά από το να επιλέξεις ένα από τα παραπάνω ανδρικά κουρέματα για σγουρά μαλλιά σύμφωνα με το μήκος των μαλλιών που διαθέτεις.











πηγη:the-man


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου