Πώς να κουρευτείς: Τα do’s και τα don’ts που πρέπει να ξέρεις!

 Σχετική εικόνα

 Τίποτα δεν μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα όσο ένα καλό κούρεμα!  

Όσο "συντηρητική" και να είναι η αλλαγή που έκανες, εάν το κούρεμα σου σου πηγαίνει, σίγουρα θα σου φτιάξει πάρα πολύ τη διάθεση. Αντιστρόφως, ένα κακό κούρεμα σε κάνει να αναθεωρείς και να αμφισβητείς τα πάντα για τον εαυτό σου και φυσικά, σου χαλάει τη διάθεση.

 

Δυστυχώς, ή και ευτυχώς, δεν υπάρχει ένα κούρεμα που να ταιριάζει σε όλες που σημαίνει ότι ο κομμωτής σου για να σου προτείνει κάποιο κούρεμα θα πρέπει να λάβει υπόψη του τον τύπο των μαλλιών σου, το σχήμα του προσώπου και τα χαρακτηριστικά σου, αλλά και τον τρόπο ζωής σου και το στιλ σου.


Για να πετύχει το κούρεμα σου, κάνε μία συζήτηση με τον επαγγελματία κομμωτή σου και μοιράσου μαζί του τις σκέψεις σου, τις ανησυχίες αλλά και φυσικά το τι αποτέλεσμα θέλεις εσύ ενώ εκείνος θα σε συμβουλεύσει από την επαγγελματική του οπτική γωνία για να βρεις το κούρεμα που σου ταιριάζει απόλυτα.
Όμως, υπάρχουν αρκετά κουρέματα που τα βλέπουμε και τα ζηλεύουμε αλλά δεν θα ταίριαζαν σε εμάς, όπως και κάποια άλλα τα οποία δεν είναι γενικά καθόλου κολακευτικά. Έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με όλα τα κουρέματα τα οποία μπορείς να δοκιμάσεις και σου πηγαίνουν ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου αλλά και αυτά που δεν θα έπρεπε με τίποτα να δοκιμάσεις!

Τα Do’s

 

 

1- Ανάλαφρο φιλάρισμα: Το ανάλαφρο φιλάρισμα ταριάζει σχεδόν σε όλες μας, το πόσο φιλαριστό θα είναι εξαρτάται από το πόσο χοντρή είναι η τρίχα σου ή εάν είναι σγουρά τα μαλλιά σου. Το αποτέλεσμα αυτού του κουρέματος είναι ανεπαίσθητο και δίνει κίνηση και ζωντάνια στα μαλλιά. Άλλο ένα θετικό είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνεις συχνές επισκέψεις στον κομμωτή σου για συντήρηση.


2- Ασύμμετρο καρέ: Το καρέ είναι γενικώς πάρα πολύ στη μόδα φέτος, προτίμησε το ασύμμετρο καρέ εάν θέλεις κάτι σοφιστικέ αλλά και εύκολο στο να το "κουμαντάρεις". Μπορείς να το κάνεις πιο ανέμελο με λίγο αφρό αλλά πιο σοβαρό εάν το ισιώσεις.


3- Έντονο φιλάρισμα εάν έχεις σγουρά μαλλιά: Το έντονο φιλάρισμα είναι ιδανικό για τα σγουρά μαλλιά καθώς δίνει στα μαλλιά σου κίνηση και τα κάνει να φαίνονται πιο ανάλαφρα και "παιχνιδιάρικα". Αυτό το κούρεμα θα εμποδίζει και τις μπούκλες σου από το να μπλέκονται μεταξύ τους και να μπερδεύονται ενώ θα περιβάλλουν υπέροχα το πρόσωπο σου.


4- Καρέ: Όλες μας κοιτάμε φωτογραφίες διασήμων για έμπνευση όταν ψάχνουμε ποιο θα είναι το επόμενο μας κούρεμα ενώ πραγματικά θα έπρεπε να κοιτάμε στον καθρέφτη! Το σχήμα του προσώπου σου μπορεί να δείξει πολύ διαφορετικό με το σωστό κούρεμα. Εάν το σχήμα του προσώπου σου είναι στρογγυλό τότε πρέπει να δοκιμάσεις το καρέ. Το καρέ σύμφωνα με τους hair experts είναι ιδανικό για γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο και μεγάλα μάτια.


5- Εάν δεν είσαι σίγουρη τι σχήμα είναι το πρόσωπο σου, ένα καλό κόλπο για να το ανακαλύψεις είναι να σταθείς μπροστά στον καθρέφτη, να κοιτάξεις το πρόσωπο σου και να ζωγραφίσεις το περίγραμμα του με ένα φρέσκο κραγιόν. Κάνε ένα βήμα πίσω και παρατήρησε εάν έχεις ζωγραφίσει ένα περίγραμμα με έντονες γωνίες, "τετράγωνο" ή πιο στρογγυλό. Εάν το περίγραμμα σου είναι τετράγωνο, καλό θα ήταν να προτιμήσεις τα μακριά μαλλιά τα οποία θα "γλυκάνουν" τα χαρακτηριστικά σου. Εάν έχεις τετράγωνο πρόσωπο με έντονες γωνίες και σγουρά μαλλιά, το χειρότερο που μπορείς να προτιμήσεις είναι το καρέ.


6- Εάν είσαι μικροκαμωμένη, ίσως πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να κόψεις τα μαλλιά σου πολύ κοντά (pixie). Τα μακριά μαλλιά στις μικροκαμωμένες γυναίκες τις δείχνουν ακόμα κοντύτερες, μικραίνουν τον λαιμό και δίνουν την αίσθηση ότι τα μαλλιά είναι πολλά για το ύψος τους. Εάν δεν μπορείς να πάρεις την απόφαση να κόψεις πολύ κοντά τα μαλλιά σου, προτίμησε κουρέματα που είναι λίγο πιο κάτω από τους ώμους σου.


7- Εάν το πρόσωπο σου είναι στρογγυλό, σου ταιριάζουν αυστηρά κουρέματα με έντονα κοψίματα και γωνίες τα οποία μαλακώνουν και γλυκαίνουν τα χαρακτηριστικά σου δίνοντας την εντύπωση ότι υπάρχουν γωνίες στο πρόσωπο σου.

Τα Don'ts 

 

 

1- Φιλάρισμα σε όλο το μήκος του μαλλιού με έμφαση στα μπροστινά. Οι πολλές ασύμμετρες "μύτες" στα μπροστινά μαλλιά δημιουργώντας ένα σχήμα <<V>>  δεν ταιριάζουν σε καμία. Εάν τα μαλλιά σου είναι έτσι κουρεμένα τόλμησε και κάνε ένα κοντό καρέ.


2- Τα πολύ μακριά μαλλιά. Τα πολύ μακριά μαλλιά (εκτός από ...έλλειψη στιλ) σε μεγαλώνουν αρκετά, ιδιαιτέρως εάν το πρόσωπο σου είναι μακρύ. Αυτό συμβαίνει γιατί δείχνουν το πρόσωπο σου ακόμα πιο μακρύ. Προτίμησε ένα λιγότερο αυστηρό και κοντύτερο κούρεμα εάν έχεις μακρύ πρόσωπο.


3- Αφέλειες σε φαρδύ πρόσωπο. Οι αφέλειες είναι ένα κούρεμα το οποίο έχει μικρή διάρκεια ζωής (κάτι που είναι και καλό και κακό), είναι chic και πάντα τη μόδα. Σε περίπτωση που έχεις φαρδύ πρόσωπο, μην τις δοκιμάσεις γιατί θα δείχνουν το πρόσωπο σου ακόμα φαρδύτερο από όσο είναι. Δοκίμασε μακριές αφέλειες που δεν κρύβουν το κούτελο και το πρόσωπο σου.


4- Μην κόψεις τα μαλλιά σου μόνη σου. Ακόμα και εάν έχεις ίσια μαλλιά που είναι εύκολα να τα κόψεις, υπάρχει τεράστιο ποσοστό αποτυχίας στην απόπειρα του να κουρευτείς μόνη σου. Από αφέλειες μέχρι και το μήκος απλά μην το δοκιμάσεις ακόμα και εάν δεν έχεις βρει ακόμη τον κομμωτή ο οποίος σε καλύπτει, συνέχισε να ψάχνεις ή ρώτα γυναίκες που θαυμάζεις το κούρεμα τους ποιος τους το έκανε.


5- Σφιχτές μπούκλες περμανάντ. Οι σφιχτές μπούκλες αν αποφασίσεις να κάνεις περμανάντ, είναι ένα ξεπερασμένο hairstyle από τα 80s και δεν κολακεύει καμία γυναίκα. Επέλεξε κάτι πιο ανάλαφρο και φρόντισε να κρατάς τα μαλλιά σου ενυδατωμένα με τις απαραίτητες μάσκες.

















πηγη:joytv


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου