Ψεύτικες Βλεφαρίδες: Ο πλήρης οδηγός

Woman attaching fake eyelashes, close-up

Η εφαρμογή των ψεύτικων βλεφαρίδων μπορεί να γίνει δύσκολη υπόθεση, όμως όλα λύνονται όταν μάθεις τον τρόπο. 

 

 Εμείς φτιάξαμε έναν πλήρη οδηγό ψεύτικης βλεφαρίδας, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα θελήσεις να μοιάζεις με σταρ του σινεμά, η όλη διαδικασία να μην είναι απλώς εύκολη, αλλά και αποτελεσματική! 

 

Μήπως έχεις απορήσει με τις ψεύτικες βλεφαρίδες που είχες βάλει εκείνη τη φορά, καθώς νόμιζες ότι δεν σου ταιριάζουν; Αν ναι, τότε ευθύνεται το σχήμα των ματιών σου. Βρίσκοντας το σχήμα των ματιών, μπορείς να καταλάβεις ποιες είναι οι ιδανικές βλεφαρίδες για σένα. Για παράδειγμα, στα αμυγδαλωτά μάτια ταιριάζουν τα περισσότερα είδη βλεφαρίδων. Όμως εκτός από αμυγδαλωτά, υπάρχουν και άλλα είδη ματιών…



1 (1000x650)


  • DEEP SET EYES: Για μάτια που βρίσκονται περισσότερο προς το κέντρο του προσώπου, δοκίμασε βλεφαρίδες που έχουν περισσότερο μήκος στο κέντρο τους.
  • DOWNTURNED EYES: Για μάτια με κλίση προς τα κάτω, δοκίμασε βλεφαρίδες που έχουν σχετικά μικρό μήκος και μεγαλύτερες τρίχες στις εξωτερικές γωνίες, έτσι ώστε να αναδείξεις πλήρως τα μάτια σου.
  • HOODED EYES: Για κουκουλωτά μάτια, δοκίμασε λεπτές βλεφαρίδες με μικρότερο μήκος βλεφαρίδων.
  • PROMINENT EYES: Για προεξέχοντα μάτια, δοκίμασε να προσθέσεις βλεφαρίδες στο πάνω, αλλά και στο κάτω μέρος, έτσι ώστε να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ότι τα μάτια σου δεν προεξέχουν τόσο.
 

Η ώρα της τοποθέτησης

 

  1. Βγάζοντας τις βλεφαρίδες από τη συσκευασία 
 
 
2 (1024x1024) 


Κράτησε το πακέτο κάτω από τη μύτη σου, με τις βλεφαρίδες στραμμένες προς την εξωτερική πλευρά. Έτσι θα δεις ποια είναι η αριστερή και ποια η δεξιά, καθώς αυτή η πληροφορία δεν αναγράφεται πάντα. Για να τις αφαιρέσεις πάρε ένα τσιμπιδάκι και ξεκόλλησε τις από την εξωτερική πλευρά. Ο λόγος; Αν τραβήξεις την βλεφαρίδα από την εξωτερική πλευρά και αυτή σπάσει, δεν τρέχει κάτι, καθώς ούτως ή άλλως θα έπρεπε να την κόψεις. Όμως αν την πιάσεις από την μέση και τραβόντας εκείνη σπάσει, τότε θα έχεις πρόβλημα. Αφαίρεσε τις απαλά από τη συσκευασία και ακούμπησε τις πάνω.

  1. Μέτρησε τις βλεφαρίδες 
 
Τοποθέτησε τη βλεφαρίδα πάνω στο μάτι σου, για να δεις αν χρειάζεται να την κόψεις. Μπορεί να είναι μεγάλη ή μπορεί να την θέλεις μικρότερη για να ταιριάζει με το σχήμα των ματιών σου. Η βλεφαρίδα πρέπει να ξεκινάει ακριβώς στο σημείο που ξεκινάνε και οι φυσικές σου. Η τοποθέτηση τους πιο μέσα, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο μάτι και δεν το θέλουμε αυτό, έτσι δεν είναι; Για να μαρκάρεις το σημείο που πρέπει να τις κόψεις, πήγαινε στην εξωτερική τους γωνία και μέτρησε 2-4 τρίχες προς τα μέσα. Αν οι βλεφαρίδες είναι πολύ μεγάλες, θα προεξέχουν και θα κρέμονται και αυτό είναι ακόμη κάτι που δεν θέλουμε.


  1. Μη τις αφήσεις να ισιώσουν
 
 
4 (768x768) 


Μερικές φορές οι βλεφαρίδες μόλις αφαιρεθούν από το κουτί, έχουν την τάση να ισιώνουν και να χάνουν την καμπύλη τους. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να το διορθώσεις αυτό, είναι να την τυλίξεις γύρω από κάτι στρογγυλό, όπως πχ. Το δάχτυλο σου. Περίμενε ένα λεπτό και θα είναι έτοιμες.


  1. Βάζοντας την κόλλα, με τον σωστό τρόπο 
 
 
Woman removing fake eyelashes 

Άπλωσε μια λεπτή λωρίδα κόλλας από τη μια άκρη ως την άλλη. Περίμενε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να πήξει λίγο και αμέσως τοποθέτησε την. Αν θες διπλό κράτημα, βάλε λίγη κόλλα πάνω και στις δικές σου βλεφαρίδες.


  1. Παντρεύοντας τις φυσικές με τις ψεύτικες 
 
 
Πάρε τη μάσκαρα και ξεκίνα να περνάς με αυτή τις βλεφαρίδες. Με τις σωστές κινήσεις, θα μπορέσεις να ενοποιήσεις τις ψεύτικες με τις φυσικές σου βλεφαρίδες, χωρίς κανένα πρόβλημα. Πριν όμως βάλεις την μάσκαρα αν νιώθεις ότι δεν είναι και τόσο σταθερές, πίεσε με το δάχτυλο σου τις ψεύτικες βλεφαρίδες πάνω στις φυσικές. Ιδανικά, αυτό μπορείς να το κάνεις και με ένα τσιμπιδάκι. Είσαι έτοιμη!


Για να μην ψάχνεσαι: Τύποι Ψεύτικων Βλεφαρίδων

 

Στην αγορά υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη βλεφαρίδων, σε διαφορετικά σχέδια και μήκη, που απευθύνονται σε όλα τα γούστα. 


Οι πιο γνωστοί τύποι όμως, είναι οι παρακάτω:


  1. Φυσικές 
 
 
8 (1024x577) 


Οι φυσικές-ψεύτικες βλεφαρίδες είναι από τις πιο δημοφιλής στην αγορά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα και αφού είναι ψεύτικες, φαίνονται σαν φυσικές. Μπορούν να φορεθούν άφοβα από το πρωί ως το βράδυ, καθώς τονίζουν τις υπάρχουσες φυσικές και χαρίζουν ένα κομψό λουκ. Οι συγκεκριμένες βλεφαρίδες όμως είναι αρκετές «εύθραυστες», επομένως πρόσεχε μη τις γκρεμίσεις.


2. Full Volume


9 (1024x596) 


Ακριβώς αντίθετες από τις φυσικές, οι full volume βλεφαρίδες υπόσχονται ένα πομπώδες, σαγηνευτικό ή δραματικό λουκ. Ειδικά αν τις φορέσεις το πρωί, θα κάνουν μπαμ. Είναι ότι πρέπει για βραδινές εξόδους και προτιμούνται ιδιαίτερα από φωτογράφους που θέλουν να δώσουν βάθος στα μάτια των μοντέλων.

  1. Κοντές και μακριές 
 
 
Female eye with long eyelashes close-up


Ακόμη ένα τύπος βλεφαρίδων, ο οποίος έχει ένα έντονο σχηματισμό κοντών ή μακριών βλεφαρίδων. Ο σχηματισμός τους μερικές φορές είναι ιδιαίτερα τοποθετημένος, μια λεπτομέρεια που σίγουρα θα παρατηρήσεις αν ποτέ αγοράσεις τον συγκεκριμένο τύπο. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό τους όμως, είναι το μήκος τους.


  1. Ξεχωριστές βλεφαρίδες

 
 11 (1024x1024) 
Οι συγκεκριμένες βλεφαρίδες είναι πιο ξεχωριστές από όλες, καθώς η τοποθέτηση τους είναι για τις γυναίκες που έχουν άπλετο χρόνο και διάθεση για να τοποθετήσουν μια-μια κάθε βλεφαρίδα. Η αλήθεια είναι ότι συνήθως υπάρχουν σε τριάδες, επομένως υπερβάλλαμε λίγο. Το θετικό των ξεχωριστών βλεφαρίδων είναι ότι όταν μπορούν να τοποθετηθούν σύμφωνα με τα γούστα κάθε γυναίκας, η οποία μπορεί να θέλει να τονίσει διαφορετικά σημεία στα μάτια της.






πηγη:protothema