8 Φανταστικά Fun Facts για το Μανό...



Αποτέλεσμα εικόνας για history of nails

 
Μπορεί να πηγαίνετε κάθε εβδομάδα για μανικιούρ ή να είστε nail artist,

 

 

 μπορεί όμως και να μην σας νοιάζουν καθόλου οι ξεθωριασμένες σας άκρες – όπως και να έχει, θα εντυπωσιαστείτε από τα παρακάτω 8 φανταστικά facts για το μανό. 

 

Ρίξτε μια ματιά σε 8 εντυπωσιακές πληροφορίες που σίγουρα δεν γνωρίζατε για το αγαπημένο προϊόν όλων των γυναικών.


Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι αγαπούσαν το μανικιούρ 

Fragment of ancient Egyptian painting on papyrus picturing women preparing drnks tray. This is a souvenir edition from from a market in Cairo.
Οι αιγύπτιοι των υψηλών κοινωνικών ομάδων και οι ελίτ, πιστεύεται ότι φορούσαν συνήθως σκούρα χρώματα στα νύχια τους, τα οποία υποδήλωναν τον βαθμό τους στην κοινωνική ιεραρχία. Κερί μέλισσας, ασπράδια αυγών και χρώματα λαχανικών, ήταν μερικά από τα συστατικά που χρησιμοποιούνταν στην παρασκευή μανό.

Το γαλλικό μανό, προήλθε πραγματικά από την Γαλλία.

2-450x316 
Η ιδέα πίσω από το γαλλικό μανικιούρ, ήταν ότι επιτρεπόταν σε μέλη της γαλλικής βασιλείας να έχουν πιο περιποιημένες και elegant άκρες. Μια τάση, που τους διαχώριζε από τον απλό λαό. Εξού και το γνωστό γαλλικό!

Το μανό πρόερχεται από το βερνίκι αμαξιού. 

3-350x458 
Η εταιρία Revlon ήταν η πρώτη που ξεκίνησε να παράγει τα μανό όπως τα ξέρουμε σήμερα, το 1950. Στα αγγλικά, το μανό ονομάζεται ‘’nail polish’’, όπου η λέξη polish (γυαλιστικό-βερνίκι) αναφέρεται στο βερνίκι αμαξιού.

Το ασετόν θα… μας θάψει όλους

4-620x412 
Μπορεί να μην είχατε μπει ποτέ στην διαδικασία να το σκεφτείτε, αλλά σωστά μαντέψατε. Το ασετόν δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Το κόκκινο μανό κάποτε ήταν αμαρτία. 

5-640x480 
Το 1950, τα κόκκινα νύχια θεωρούνταν «πρόστυχα» και δεν ήταν ιδιαίτερα αποδεκτά από την κοινωνία. Μάλιστα, η εκκλησία υποχρέωνε τις γυναίκες να ξεβάφουν τα νύχια τους στις κυριακάτικες λειτουργίες. Αυτό το στίγμα που άφησε το κόκκινο χρώμα, πρέπει να προέρχεται από την Βικτωριανή εποχή, όπου ήταν αμαρτία να βάφει κάποια γυναίκα κόκκινα τα νύχια της, καθώς εκείνη την εποχή το κόκκινο χρώμα το επέλεγαν οι ιερόδουλες.

Τα νύχια δεν πρέπει να είναι πάντα βαμμένα.

6-338x415 
Σύμφωνα με ειδικούς και την κοινή λογική, τα νύχια είναι μέρος του σώματος μας και το συχνό βάψιμο μπορεί να προκαλέσει κιτρίνισμα και να ξηράνει τα νύχια. Επίσης, ο κίνδυνος αποδυνάμωσης του νυχιού είναι πολύ πιθανός, καθώς τα νύχια στερούνται οξυγόνο.

Το 2012 ξοδεύτηκαν 768 εκατομμύρια δολλάρια, σε αγορές μανό. 

7-592x403 
Από το 2011 υπήρξε μια αύξηση 32% στις αγορές βερνικιών, η οποία σύμφωνα με ειδικούς, οφείλεται στην εμφάνιση του nail art και στην εξάπλωση του.

Το ακριβότερο μανό, κοστίζει 250,000 δολλάρια.

8-570x700 


Σωστά διαβάσατε, 250,000 δολλάρια. Το μανό αυτό έχει δημιουργηθεί από την εταιρία Azature και ο λόγος του εξωφρενικού του κόστους, είναι ότι μέσα περιέχει 267 αληθινά, μαύρα διαμάντια.







πηγη:tilestwra