Για να διαλέξεις την σωστή τσάντα, πρέπει πάντοτε να λαμβάνεις υπόψιν, τέσσερις τουλάχιστον παράγοντες. Το εκάστοτε outfit, τον σωματότυπο, την περίσταση αλλά και το στυλ σου γενικότερα.
#1. ΔΙΑΛΕΓΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
Αρχικά θα πρέπει να αποκλείσεις τσάντες δυσανάλογες με τον σωματότυπο σου, ακολουθώντας τρεις βασικούς κανόνες:
Α. Κοιτώντας τον εαυτό σου από το πλάι σε έναν καθρέφτη, το μέγεθος της τσάντας δεν πρέπει να ξεπερνάει το μέγεθος της πλαϊνής περιφέρειας σου, γιατί αλλιώς θα σου προσθέτει πόντους, στο συγκεκριμένο σημείο. Ιδίως σε σιλουέτες αχλάδι, είναι ότι πιο απαγορευτικό.
Β. Τα λουριά της τσάντας πρέπει να είναι τόσο μακριά, όσο να μην ξεπερνάνε τους γοφούς για να μην δείχνει δυσανάλογη με τα πόδια σου. Έτσι, δεν θα αφαιρέσουν πόντους από το ύψος σου αλλά ούτε και θα προσθέσουν πόντους στην περιφέρεια.
  • Εάν έχεις ψηλόλιγνο/αθλητικό σωματότυπο χωρίς καμπύλες, μπορείς να την προσαρμόσεις στο ύψος που βρίσκονται οι γλουτοί σου, ώστε να προσθέσεις οπτικά.
  • Εάν δεν είσαι σίγουρη, το αλάνθαστο μήκος για να ισοσκελίσεις το ύψος σου με το μήκος της τσάντας, είναι η τσάντα να τελειώνει στο μισό του ύψους, από τον ώμο σου μέχρι το πάτωμα.
  • Εάν είσαι petite ή αν έχεις αρκετά κοντά πόδια, η τσάντα πρέπει να τελειώνει εκεί που ξεκινούν οι γλουτοί σου.
C. Τα μεγάλα prints και μοτίβα, κάνουν την τσάντα να δείχνει μεγαλύτερη, άρα κάνουν εσένα να δείχνεις μικρότερη σε μέγεθος.
D. Γενικότερα, έχε στο νου σου, πως μια πολύ μικρή τσάντα μπορεί να σε κάνει να δείξεις πιο ψηλή από ότι είσαι, ενώ μια πολύ μεγάλη τσάντα μπορεί να σε συρρικνώσει.
#2. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ
Το αμέσως επόμενο βήμα, είναι να αποκλείσεις τσάντες που δεν ταιριάζουν στην εκάστοτε περίσταση. Έτσι θα πρέπει να ακολουθείς τους εξής κανόνες:
  • Επίσημα events (ιερά μυστήρια, επίσημες εκδηλώσεις): απαγορεύονται tote τσάντες, σακίδια πλάτης, τσάντες μεγάλες σε μέγεθος, τσάντες ταχυδρόμου και προτείνονται βραδινοί φάκελοι, clutches, τσάντες μινιατούρες.
Τι τσάντα να κρατήσεις
  • Ταξίδια: ένα clutch σίγουρα δεν θα βολέψει, οπότε περιορίσου σε μια τσάντα που χωράει αρκετά όπως ένα σακίδιο πλάτης ή μια ευρύχωρη messenger bag, που θα σου λύσει τα χέρια.
  • Γραφείο: μια δομημένη δερμάτινη τσάντα χειρός σε γεωμετρικά σχήματα, δίνει το απαραίτητο prestige που χρειάζεσαι σε μια σημαντική θέση εργασίας. Είναι ότι καλύτερο μπορείς να κρατήσεις και σε ένα job interview αφού θα σε κάνει να δείχνεις περισσότερο επαγγελματίας, ενώ οι shapeless (hobo, soft πουγκιά) τσάντες απαγορεύονται.
Τι τσάντα να κρατήσεις
  • Καθημερινότητα: Messenger τσάντες, totes, cross body, τσάντες πουγκιά, μπορούν όλες να φορεθούν ανεξαρτήτως look.
#3. ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΧΗΜΑ/ΣΧΕΔΙΟ
Κάποια tips που μπορείς ακόμη να ακολουθήσεις, χωρίς να είναι απαραίτητο:
  • Εάν η σιλουέτα σου είναι ψηλόλιγνη και σου λείπουν καμπύλες, μια στρογγυλεμένη τσάντα θα προσθέτει όμορφα γλυκαίνοντας το σχήμα σου.
  • Μια δομημένη τσάντα με γωνίες (όπως ένα clutch ή μια trapeze tote τσάντα) δείχνει πιο σωστή σε μια σιλουέτα με καμπύλες.
  • Επιπλέον, εάν έχεις αρκετά μεγάλο μπούστο, μια cross body/messenger τσάντα μπορεί να σε κάνει να νιώθεις άβολα, αφού θα τραβάει ακόμη περισσότερη προσοχή στο συγκεκριμένο σημείο.
#4. ΛΑΒΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟ ΣΤΥΛ ΣΟΥ
Εάν έχεις μια έντονη καθημερινότητα στην οποία δεν χωράνε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις και βραδινές έξοδοι, περιόρισε τις αγοραστικές επιλογές σου σε ότι λαμβάνει περισσότερο χρόνο στην ζωή σου. Για τις υπόλοιπες περιστάσεις διάλεξε 1-2 ουδέτερα σχέδια που θα ταιριάζουν με τα περισσότερα ρούχα σου. Εάν πχ. τα περισσότερα ρούχα στην ντουλάπα σου είναι casual, είναι καλύτερο να έχεις περισσότερες επιλογές για την καθημερινότητα σου, παρά για περιστάσεις που σπανίως παρευρίσκεσαι.
Τι τσάντα να κρατήσεις
Για τις επίσημες εκδηλώσεις, θα σου προτείναμε να έχεις στην κατοχή σου, έναν μαύρο ουδέτερο φάκελο που θα πηγαίνει με όλα τα λαμπερά σύνολα σου και ένα διακοσμημένο cigar box (minaudière) για να προσθέτει λάμψη σε μονόχρωμα σύνολα.
#5. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΗΝ
Η τσάντα πρέπει να προβάρεται ακριβώς όπως και ένα outfit. Στον καθρέφτη. Δες τον εαυτό σου από το πλάι, για να καταλάβεις εάν η εκάστοτε τσάντα σε κολακεύει.
#6. ΣΕΤΑΡΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΑ
  • Μια τσάντα με ασημί μεταλλικές λεπτομέρειες (σε φερμουάρ, κλεισίματα κτλ.) μπορεί να δείξει εντελώς λάθος, εάν φοράς χρυσά κοσμήματα. Αντιστρόφως, μια τσάντα με χρυσές λεπτομέρειες δεν σετάρεται με ασημί κοσμήματα. Λάβε υπόψιν τους τόνους της πλειονότητας των κοσμημάτων σου που έχεις, πριν αγοράσεις μια καινούρια τσάντα. Κάτι που δεν ισχύει, ΜΟΝΟ εάν στα look σου αναμειγνύεις χρυσά με ασημένια κοσμήματα.
  • Η ανάμειξη διαφορετικών υφών, κάνει πάντοτε ένα look αρκετά πιο εντυπωσιακό. Όπως πχ. ένα εντυπωσιακό βελούδινο φόρεμα, ξεχωρίζει περισσότερο κρατώντας μια διακριτική τσάντα σε διαφορετική υφή, όπως σατέν.
  • Σε βραδινές περιστάσεις συνδύαζε πολυτελείς υφές ενώ στην καθημερινότητα σου θα πρέπει να προτιμάς περισσότερο casual όπως δέρμα και suede. Έχε υπόψιν, πως το λουστρίν τις περισσότερες φορές δείχνει αρκετά φθηνό.
  • Μια statement τσάντα, ξεχωρίζει περισσότερο σε ένα μονόχρωμο σύνολο.
  • Μια τσάντα με glitter ή με παγιέτα, δεν πρέπει να φοριέται με παγιετέ ρούχα. Εάν φυσικά, θέλεις να αφήσεις το βασικό κομμάτι του look σου να ξεχωρίσει.
Τώρα που έμαθες πως να διαλέγεις την σωστή τσάντα, δες μερικές από τις πιο εντυπωσιακές τσάντες της σεζόν.









πηγη:thecover