Αποτέλεσμα εικόνας για extensions ομορφα

Τα extensions μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις όγκο στα μαλλιά, αλλά είναι και μια μεγάλη αλλαγή για το κεφάλι σου και για την υγεία του και πρέπει να δώσεις πολύ περισσότερη προσοχή και φροντίδα, για να το διατηρήσεις υγιές.


Διάβασε παρακάτω τι πρέπει να κάνεις, για να κρατήσεις και τα extensions σου όσο γίνεται περισσότερο, αλλά και να μην βιώσεις ανεπιθύμητα συμπτώματα από την προσθήκη τους.

Περιποίηση μαλλιών με extensions
ΠΟΣΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΑ EXTENSIONS
Εάν τα κρατήσεις περισσότερο από όσο πρέπει οι κίνδυνοι είναι αρκετά σοβαροί και περιλαμβάνουν απώλεια μαλλιών, αλωπεκία ακόμη και μολύνσεις. Το μάξιμουμ που συστήνεται είναι 4-6 εβδομάδες για tape-ins, 3 μήνες για keratin bonds ή 4 μήνες το ανώτερο εάν έχεις πολύ ανθεκτικά μαλλιά.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΤΑ EXTENSIONS
  Καταρχάς πρέπει να τα σκέφτεσαι όσο και τα φυσικά σου μαλλιά και να τα φροντίζεις με ανάλογο τρόπο, σαν να είναι και αυτά μαλλιά της δικής σου κεφαλής. Που σημαίνει να μην τα βουρτσίζεις δυνατά και απότομα, να μην πηγαίνεις για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά και να μην τα δένεις πολύ σφιχτά σε buns ή κοτσίδες για τουλάχιστον 3 εβδομάδες, μέχρι να χαλαρώσουν λίγο. Επίσης, είναι καλύτερα να τα χτενίζεις όσο είναι στεγνά και πριν από κάθε σου λούσιμο, καθώς οι τρίχες είναι πιο ευαίσθητες όταν είναι βρεγμένες.

Περιποίηση μαλλιών με extensions
  ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ & ΠΩΣ ΝΑ ΛΟΥΖΕΣΑΙ
Μην παραμελείς κάποιες καταστάσεις εάν προκύψουν. Πιτυρίδα, φαγούρα ή απώλεια μαλλιών σημαίνει πως το κεφάλι σου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, πιθανόν από εξωτερικούς παράγοντες, από τα ίδια τα extensions ή από το πόσο έχεις παραμελήσει το δέρμα της κεφαλής σου.
  • Μια βαθιά ενυδατική μάσκα 1-2 φορές την εβδομάδα, θα εξασφαλίσει πως δεν θα υποφέρεις από ξηροδερμία και θα κρατήσει τα μαλλιά σου λαμπερά και υγιή.
  • Χρησιμοποίησε ειδικό σαμπουάν για πιτυρίδα εάν παρατηρήσεις νιφάδες στο κεφάλι ή στα ρούχα σου.
  • Χρησιμοποίησε ειδικό toner σαμπουάν με αντιμικροβιακές ιδιότητες εάν παρουσιάσεις φαγούρα και κάνε ελαφρύ μασάζ στο κεφάλι σου για να βοηθήσεις την κυκλοφορία του αίματος και την απομάκρυνση των ρύπων και της λιπαρότητας από το δέρμα σου
  • Για να αποφύγεις κόμπους στις ρίζες, που θα τα κάνουν να φαίνονται μπερδεμένα και ατημέλητα χτένιζε τα δύο φορές την ημέρα από τις ρίζες έως τις άκρες.
  • Το καλοκαίρι απέφευγε το χλώριο και το νερό της θάλασσας όσο γίνεται περισσότερο, φορώντας ειδικό σκουφάκι για τα μαλλιά.
  • Απέφυγε να εφαρμόζεις conditioner στις ρίζες, καθώς θα προκαλέσει στα extensions να γλιστρήσουν και να κατέβουν πιο γρήγορα. Εφάρμοζε το όπως και στα φυσικά σου μαλλιά, πιο κάτω από τις ρίζες, μέχρι τις άκρες και ξέπλυνε τα.
  • Στέγνωσε τα μαλλιά σου με χαμηλές θερμοκρασίες ή άφηνε τα να στεγνώνουν φυσικά, αφού τα έχεις σκουπίσει απαλά με μια πετσέτα, για να απορροφηθεί το περισσότερο νερό.
 Περιποίηση μαλλιών με extensions
  ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ EXTENSIONS
Άν και είναι κάτι που θα έπρεπε ήδη να σου έχει πει ο hair stylist, οφείλουμε να το τονίσουμε και εμείς. Άφησε ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν την επανατοποθέτηση των hair extensions, ώστε να ανασάνουν τα μαλλιά σου, να ξεκουραστούν από το βάρος και να έχεις χρόνο να εφαρμόσεις τις απαραίτητες θεραπείες εντατικά για τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες.

Εάν παρατηρήσεις πως τα μαλλιά σου έχουν υποστεί καταστροφικές συνέπειες, αν πχ. έχει αδυνατίσει η τρίχα, έχεις τριχόπτωση ή έντονη πιτυρίδα, παρέμεινε μακριά από τα extensions για τουλάχιστον 3 μήνες.

Τέλος, σε συμβουλεύουμε να εμπιστεύεσαι ειδικούς στα extensions, καθώς ένα λάθος bonding με περισσότερο βάρος, μπορεί ακόμη και να ξεριζώσει αρκετές τρίχες από το κεφάλι σου και να καταλήξεις με ακόμη λιγότερα μαλλιά.











πηγη:thecover