Φτιάξε το ωραιότερο κορμί αυτό το καλοκαίρι, με απλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στην παραλία!!!


Η αμμώδης παραλία είναι το απόλυτο φυσικό προπονητικό περιβάλλον. Η άμμος παρέχει μια φυσική αντίσταση και μειώνει τις καταπονήσεις των μυών, των αρθρώσεων και των οστών, ενώ η θάλασσα επιτρέπει μια ασφαλή και ολοκληρωμένη με μεγάλη ποικιλία ασκήσεων, αερόβια προπόνηση. Όλο αυτό το σκηνικό προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για κίνηση, άσκηση, ενέργεια και μείωση του στρες.

Τρέξιμο μέσα και έξω από το νερό

Είναι η πιο αποδοτική και πιο αυθεντική άσκηση για όλο το σώμα. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το τρέξιμο σε μαλακή άμμο απαιτεί 1,5 φορά περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το τρέξιμο στον δρόμο, πράγμα που σημαίνει ότι προσφέρει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα. Ακόμα, το τρέξιμο σε μια παραλία με μαλακή άμμο μειώνει σημαντικά τις κακώσεις στα ισχία, στα γόνατα και στους αστραγάλους εξαιτίας της απορρόφησης των κραδασμών από το βύθισμα του πέλματος στην άμμο. Δοκιμάστε να τρέξετε για δέκα λεπτά σε μαλακή άμμο και συνεχίστε με άλλα δέκα λεπτά τρέξιμο μέσα στο νερό, επαναλαμβάνοντας την εναλλαγή για όσο χρόνο αντέχετε. Με αυτή τη μορφή διαλειμματικής προπόνησης θα κάψετε πολύ περισσότερες θερμίδες.
Αποτέλεσμα εικόνας για woman beach workout

Αναπηδήσεις

Οι αναπηδήσεις με τα δυο πόδια και η ταυτόχρονη ώθηση του σώματος εμπρός, όπως το άλμα του καγκουρό, καθώς και οι επιτόπιες αναπηδήσεις στο ένα πόδι είναι δυο ακόμη πάρα πολύ καλές ασκήσεις όταν βρίσκεστε στην παραλία. Η αντίσταση που αναπτύσσει η μαλακή άμμος αυξάνει σημαντικά το βαθμό δυσκολίας, προσφέροντας πέρα από δύναμη, καλύτερη ισορροπία και πιο ενισχυμένες ποδοκνημικές αρθρώσεις. Πραγματοποιήστε συνολικά 12 αναπηδήσεις με τα δύο πόδια και 8 επιτόπιες αναπηδήσεις με το κάθε πόδι μόνο του.
Αποτέλεσμα εικόνας για woman beach workout

Βρεγμένη Σανίδα

Σε μαλακή και στεγνή άμμο πάρτε θέση σανίδας, δηλαδή μπρούμυτα ενώ στερεώνεστε με τους πήχεις και τα δάχτυλα των ποδιών σε γωνία 90 μοιρών. Οι αγκώνες βρίσκονται κολλητά με το σώμα, ενώ ο κορμός βρίσκεται σχεδόν παράλληλα με το έδαφος. Με την άσκηση αυτή γυμνάζετε όλο τον κορμό και ειδικά κοιλιακούς και ραχιαίους που λειτουργούν σταθεροποιητικά. Γυμνάζονται ισομετρικά οι γλουτιαίοι, οι τετρακέφαλοι και οι ώμοι. Κρατήστε αυτή τη στάση για μισό λεπτό τουλάχιστον. Ξεκουραστείτε και επαναλάβετε το ίδιο για 2 φορές ακόμη.
Σχετική εικόνα

Προβολές στην άμμο

Κάντε ένα βαθύ βήμα μπροστά με το αριστερό πόδι, έτσι ώστε το γόνατο να σχηματίζει ορθή γωνία, χωρίς όμως να ξεπερνά το ύψος των δαχτύλων του ποδιού. Το δεξί γόνατο να σχηματίζει μια ορθή γωνία πίσω. Σηκωθείτε και κάντε το ίδιο με το άλλο πόδι. Κάντε συνολικά 12 βήματα με το κάθε πόδι. Γυμνάζετε κυρίως τους γλουτούς και τους μηρούς, αλλά επειδή βρίσκεστε στην άμμο και η σταθεροποίηση του σώματός σας είναι πιο δύσκολη, γυμνάζετε και όλο τον κορμό.









πηγη:faysbook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου