Τελικά είναι κακό να κοιμάσαι με το σουτιέν;

Αποτέλεσμα εικόνας για sleeping with bra

Μία ακόμη απορία που συγκαταλέγεται σε αυτή τη λίστα με τις αιώνιες απορίες μας θέλουμε σήμερα να σου εκφράσουμε και είναι η εξής. Τελικά πρέπει ή όχι να κοιμάσαι με σουτιέν; Και υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ειπωθούν σχετικά με αυτό. Δεν ξέρουμε υπέρ ποιας ομάδας τάσσεσαι, όμως έχουμε όλες τις απαντήσεις που θες να ξέρεις.

Υπάρχουν έρευνες και μελέτες για τους κινδύνους του να φοράς σουτιέν στον ύπνο σου και πως αυτό συνδέεται με τον καρκίνο. Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν και αυτοί που ισχυρίζονται πως χωρίς λίγη extra υποστήριξη το στήθος σου κρεμάει. Κι εδώ είναι το πρώτο λάθος, αφού η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Σύμφωνα με άρθρο που έχει δημοσιευθεί στη The Huffington Post η απάντηση σχετικά με την χαλάρωση του στήθους είναι κάπως πιο «φυσική». «Δεν υπάρχει καμία σίγουρη απόδειξη πως το να κοιμάσαι με ή χωρίς σουτιέν είναι χρήσιμο ή βλαβερό», αναφέρει ο Amber Guth, αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής και διευθυντής του Breast Cancer Surgery Multidisciplinary Fellowship στο Langone Medical Center.

   
«Η χαλάρωση και οι αλλαγές στο στήθος οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες, μαζί με το χρόνο και τη βαρύτητα». Εν τέλει όλα έχουν να κάνουν με το πόσο καλά σου εφαρμόζει το σουτιέν και πόσο σφιχτό είναι που μπορεί να εμποδίζει ακόμη και την αναπνοή σου.

Αν εσύ λοιπόν κοιμάσαι με σουτιέν το οποίο σου εφαρμόζει σωστά και δεν είναι τόσο σφιχτό, ίσως να μην κάνει και τόσο κακό τελικά (ούτε έχει όμως και οφέλη). Αν πάλι κοιμάσαι χωρίς μπορείς να εξακολουθήσεις να το κάνεις χωρίς προβλήματα επίσης.










πηγη:queen


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου