15 Βασικές συμβουλές για να ντύνεσαι κομψά!

πώς να ντύνομαι κομψά

«Πώς να ντύνομαι κομψά; Πώς να είμαι όμορφη, σέξι ή ρομαντική, ελκυστική και θηλυκή παράλληλα στις εμφανίσεις μου; Τι να προσέχω στα ρούχα, στους συνδυασμούς, στα αξεσουάρ, τα παπούτσια, το μακιγιάζ και τα μαλλιά μου;».

1. Δείχνε / Τόνιζε κάθε φορά ένα σημείο του σώματός σου

πώς να ντύνομαι κομψά

Ξεκινάμε τη λίστα με τις 15 συμβουλές για το πώς να ντύνομαι κομψά με ένα πολύ βασικό tip. Πιστεύουμε ότι όλες πρέπει να το έχουμε κατά νου στις περισσότερες εμφανίσεις μας. Το να δείχνουμε, δηλαδή να τονίζουμε, κάθε φορά κατά κύριο λόγο ένα σημείο του σώματός μας. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι ούτε να καλύπτεσαι από την κορυφή έως τα νύχια ούτε να αφήνεις ακάλυπτα χέρια, πόδια, μπούστο, κοιλιά ταυτόχρονα.

Με ένα off-the-shoulders μακρυμάνικο εφαρμοστό φόρεμα που έχει κοντό μήκος, μπορείς να αναδεικνύεις τους ώμους και το λαιμό σου. Συνδυάζοντάς το με μία ψηλή μπότα πλατφόρμα που φτάνει δυο δάκτυλα κάτω από το μήκος του φορέματος θα τονίσεις ελάχιστα και πάνω απ’ όλα κομψά και τα μπούτια σου.

Για το καλοκαίρι, μπορείς σε μία καθημερινή σου εμφάνιση να επιλέξεις ένα ανοιχτόχρωμο ψηλόμεσο τζιν παντελόνι μαζί με ένα ζευγάρι ίσια σανδάλια για την ημέρα ή ψηλοτάκουνα πέδιλα για το βράδυ κι ένα λευκό crop top είτε με φαρδιά ράντα (ωμάκι όπως τη λέμε) είτε με κοντό μανίκι. Έτσι, τονίζεις την μέση και την κοιλίτσα με όμορφο και θηλυκό τρόπο.

2. Προτίμησε παπούτσια με λεπτό τακούνι

πώς να ντύνομαι κομψά

Μιας που τα αναφέραμε παραπάνω, τα παπούτσια με λεπτό τακουνάκι είναι ό,τι πιο θηλυκό υπάρχει για εμάς. Κακά τα ψέματα! Γόβες, μποτάκια και μπότες για το χειμώνα, πέδιλα για το καλοκαίρι.

Όχι, δεν είναι βολικά. Όχι, δεν μπορούν όλες οι γυναίκες να τα περπατήσουν καλά. Μπορείς να συνεχίσεις να προτιμάς πιο flat και άνετα παπούτσια. Ωστόσο, γιατί να μην δώσεις μια ευκαιρία και σε τέτοια παπούτσια που είναι άκρως κομψά και θηλυκά, που αναδεικνύουν υπέροχα τα γυναικεία πόδια και συμπληρώνουν άψογα την εικόνα σου βάσει του «πώς να ντύνομαι κομψά»;

3. Μην παραλείπεις να ενημερώνεσαι για τις τάσεις της μόδας

πώς να ντύνομαι κομψά

Κάθε έτος έχουμε δύο σεζόν, όπως ενδεχομένως ήδη να γνωρίζεις: την χειμερινή (φθινόπωρο – χειμώνας) και την εαρινή (άνοιξη – καλοκαίρι). Αρκετούς μήνες πριν έρθει η κάθε σεζόν, οι διάσημοι σχεδιαστές και οίκοι μόδας ανά τον κόσμο γνωστοποιούν μέσα από τα fashion shows τους τις καινούριες τους δημιουργίες. Μέσα από αυτές προκύπτουν και για κάθε σεζόν οι κορυφαίες τάσεις της μόδας.

Στο περιοδικό μας, εδώ και αρκετά χρόνια, δεν παραλείπουμε να ενημερώνουμε το αναγνωστικό μας κοινό για όλες τις τάσεις της μόδας. Τις τάσεις στα ρούχα, τα μαγιό, τα μαλλιά, τα χτενίσματα, το μακιγιάζ, τις τσάντες, τα παπούτσια, τα νύχια, τα αξεσουάρ, τα χρώματα, τα γυαλιά.

Μπορείς να μένεις συντονισμένη με το περιοδικό μας, λοιπόν, πριν από κάθε αλλαγή σεζόν και να ενημερώνεσαι για τις τρέχουσες τάσεις της μόδας. Με αυτόν τον τρόπο θα βλέπεις τι είναι επίκαιρο κάθε φορά, αλλά και το πώς να το συνδυάζεις όμορφα και κομψά σε κάθε περίσταση.

4. Γύρνα τα ρεβέρ στα μανίκια της μπλούζας ή του πουκαμίσου σου

πώς να ντύνομαι κομψά

Είμαστε αισιόδοξες και εκτιμούμε πως αυτό το κάνεις ήδη, έστω περιστασιακά! Αν όχι, εμείς σου το επισημαίνουμε ως μία από τις 15 βασικές συμβουλές για το ζήτημα του πώς να ντύνομαι κομψά.
Γύρνα 2 στροφές τα ρεβέρ στα μανίκια σου από μία μακρυμάνικη μπλούζα, αφήνοντας τους καρπούς και τα όμορφα άκρα σου να φανούν, όπως επίσης και κάποια λεπτή αλυσίδα που έχεις επιλέξει ως κόσμημα. Κάνε το ίδιο και στα πουκάμισα, τα τζιν πουκάμισα, τα λινά, αλλά κι αυτά με πιο καλά – επίσημα υφάσματα. Αμέσως – αμέσως απογειώνεις την κομψότητά σου και δείχνεις ότι έχεις στιλ.

5. Άφηνε ακάλυπτους τους αστραγάλους σου και τότε θα ξέρεις την απάντηση στο «πώς να ντύνομαι κομψά»

πώς να ντύνομαι κομψά

Είναι μια συμβουλή αντίστοιχη της παραπάνω. Με το να γυρνάς μία με δύο στροφές τα μπατζάκια σου στο τελείωμά τους, αναδεικνύεις τους αστραγάλους σου. Αυτό σε κάνει να δείχνεις πιο θηλυκή και chic, πιο λεπτή και ψηλή.

Προσοχή! Είναι ριψοκίνδυνος ο συνδυασμός γυρισμένων μανικιών και γυρισμένων τελειωμάτων στο παντελόνι, οπότε καλύτερα να επιλέγεις ένα από τα δύο κάθε φορά.

6. Χρησιμοποίησε μια ωραία και in fashioned ζώνη για να τονίσεις τη μέση σου

πώς να ντύνομαι κομψά

Οι ζώνες είναι πάντοτε ανάμεσα στις βασικές προσθήκες στα ρούχα που δίνουν στιλ. Μπορούν να μεταμορφώσουν ένα σκέτο μονόχρωμο φόρεμα σε ίσια γραμμή ή ένα μακρύ φαρδύ μπλουζάκι ή ακόμα και ένα πανωφόρι (το χειμώνα αυτό). Τονίζουν τη μέση και δίνουν το ιδανικό shape στο σώμα. Προσδίδουν στιλ, κομψότητα και θηλυκότητα. Κάνε διάφορες δοκιμές σε ζώνες πάνω από διάφορα ρούχα σου που πιθανώς να το επιτρέπουν, μέχρι να καταλήξεις στην επιλογή των καλύτερων!

7. Να προτιμάς τα πιο μικρά τσαντάκια

πώς να ντύνομαι κομψά

Τα πιο μικρά τσαντάκια σίγουρα δεν προσφέρουν την άνεση του ότι μπορείς να κουβαλάς μαζί σου πολλά πράγματα. Όμως, προσφέρουν την άνεση του ότι δεν είναι βαριά, ότι αποθηκεύονται πιο εύκολα στις ντουλάπες, αλλά κι ότι δεν πιάνουν πολύ χώρο κάπου έξω που έχεις καθίσει.

Εκτός αυτών, είναι αναμφίβολα πιο κομψά για όλες τις εμφανίσεις. Από τις πιο casual μέχρι φυσικά τις πιο επίσημες ή / και βραδινές. Έτσι, αν θέλεις να μάθεις «πώς να ντύνομαι κομψά;», δεν έχεις παρά να επιλέγεις κατά κύριο λόγο μικρότερα τσαντάκια. Για τις πρωινές εμφανίσεις σου, αντί για την oversized τσάντα ώμου ή το μεγάλο backpack σου, προτίμησε δύο αντίστοιχες τσάντες μικρότερου μεγέθους. Θα διαπιστώσεις αμέσως τη διαφορά!

8. Μην υπερφορτώνεσαι με αξεσουάρ

πώς να ντύνομαι κομψά

Να τονίσουμε καταρχάς ότι τα αξεσουάρ, κατά τη γνώμη μας, είναι απαραίτητα σε κάθε εμφάνιση, σε κάθε ώρα, για κάθε περίσταση. Είτε έχεις να πας στο σχολείο, στη σχολή, στη δουλειά σου, είτε έχεις να βγεις για καφέ ή σινεμά, είτε είσαι καλεσμένη σε γάμο ή κάποιο δεξίωση, δεν πρέπει να παραλείπεις τα αξεσουάρ. Το «πώς να ντύνομαι κομψά» και τα αξεσουάρ… πάνε μαζί!

Αυτό που είναι σημαντικό στο σημείο αυτό και χρήζει της προσοχής σου είναι η ποσότητά τους. Δε χρειάζονται πολλά αξεσουάρ για να είσαι φανταχτερή, λαμπερή και περιποιημένη. Να προτιμάς ένα ή λίγα. Π.χ. το ρολόι σου για τις πρωινές υποχρεώσεις με δύο ωραίες πέρλες σκουλαρίκια. Ή ένα λαμπερό κολιέ κι ένα μονόπετρο δαχτυλίδι για μία επίσημη εμφάνιση. Εάν υπερφορτώνεις το outfit σου με αξεσουάρ επιτυγχάνεις ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από το να φαίνεσαι κομψή.

9. Τα ψηλόμεσα ρούχα είναι must για το «πώς να ντύνομαι κομψά» που διερωτάσαι

πώς να ντύνομαι κομψά

Ναι, ναι, όπως το ακούς. Παντελόνια, σορτς, βερμούδες και φούστες που φτάνουν ψηλά στη μέση, καλύπτοντας το κάτω μέρος της κοιλίτσας. Όλα είναι must have για το χειμώνα και το καλοκαίρι τις τελευταίες σεζόν. Όλα είναι άκρως κομψά και θηλυκά όταν συνδυάζονται με crop tops ή εφαρμοστά μπλουζάκια που μπαίνουν μέσα από τα προαναφερόμενα.

Μην ξεχνάς ότι τέτοια ρούχα μαζεύουν την κοιλίτσα, τονίζουν τους γλουτούς, δείχνουν τα πόδια πιο ψηλά, τη μέση πιο λεπτή, και δίνουν δευτερευόντως έμφαση στο μπούστο. Προσάρμοσε πρωινές, απογευματινές και βραδινές εμφανίσεις σου με ψηλόμεσα ρούχα και θα δεις την εικόνα σου full αναβαθμισμένη!

10. Εξίσου must και θηλυκές είναι οι pencil φούστες και τα pencil φορέματα

πώς να ντύνομαι κομψά

Πρόκειται για τα ενδύματα που είναι ψηλόμεσα, αγκαλιάζουν όμορφα την κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς και κατεβαίνουν στενεύοντας προς τα κάτω. Υπάρχουν midi φούστες και φορέματα που φτάνουν είτε μέχρι το γόνατο είτε μέχρι λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω από αυτό.

Σε βγάζουν από τη δυσκολία επιλογής ρούχων σε κάθε επίσημη περίσταση αλλά και σε κάθε εμφάνισή σου που θέλεις να είναι σέξι και ταυτόχρονα κομψή. Ταιριάζουν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα με πέδιλα και γόβες.

11. Κρουαζέ μπλούζες και κρουαζέ φορέματα να προτιμάς εάν έχεις στήθος και κοιλίτσα

πώς να ντύνομαι κομψά

Αναδεικνύουν τη μέση και το μπούστο, καμουφλάρουν την περιφέρεια εάν δεν είναι καλοσχηματισμένη ή εάν έχει παραπανίσια κιλά, δημιουργώντας μία γενικά πολύ ισορροπημένη εικόνα που θέλει το γυναικείο σώμα να μοιάζει περισσότερο με το σχήμα της κλεψύδρας.

Για τις βραδινές εξόδους, μπορείς να επιλέγεις φορέματα κρουαζέ, προσέχοντας τα ακόλουθα: εάν είναι maxi, θα χρειάζεσαι λεπτό και ψηλό τακούνι· αν είναι mini, μπορείς να κινείσαι είτε στις ίδιες γόβες και τέτοιου τύπου πέδιλα είτε σε μπότες που φτάνουν πάνω από το γόνατο με κάποιο τακούνι (όχι απαραίτητα ψηλό και λεπτό αλλά μπορεί να είναι και πιο καθημερινό ή ενδεχομένως πιο χοντρό). Φυσικά, το καλοκαίρι εκτός από λεπτεπίλεπτα πέδιλα που αναφέραμε, μπορείς και με πλατφόρμες και με σανδάλια και με flatforms ανάλογα την περίσταση. Απλώς, όπως επισημάναμε και στις πρώτες βασικές συμβουλές για το πώς να ντύνομαι κομψά, το λεπτό τακούνι είναι πάντα πιο κομψό.

12. Αντί για mini φούστες / φορέματα και σορτς, να κινείσαι περισσότερο σε midi φούστες / φορέματα και βερμούδες

πώς να ντύνομαι κομψά

Το μήκος που αναφέρεται ως midi είναι αυτό που φθάνει μέχρι λίγο πιο κάτω από το γόνατο. Και είναι αυτό που μπορεί να κάνει μία φούστα ή ένα φόρεμα εξαιρετικά θηλυκό και κομψό. Ειδικά σε σύγκριση με ένα μίνι φόρεμα ή μια μίνι φούστα που περιλαμβάνει τον κίνδυνο να φανεί «φθηνή», λιγότερο κομψή, αρκετά προκλητική.

Το ίδιο ισχύει και για τις βερμούδες σε αντιπαράθεση με τα καυτά σορτς. Δε λέμε να μην αφήνεις ποτέ τα μπουτάκια σου να φανούν! Απλώς τα λίγο πιο μακριά σορτς, οι βερμούδες δηλαδή που φτάνουν λίγο πιο πάνω από το γόνατο, μπορούν να είναι μακράν πιο κομψές.

13. Έχε οπωσδήποτε ένα φανταχτερό ζευγάρι γυαλιά!

πώς να ντύνομαι κομψά

Τα γυαλιά αποτελούν απαραίτητα αξεσουάρ για κάθε γυναίκα και κάθε άνδρα που θέλει να φαίνεται μοντέρνα /-ος και στιλάτη /-ος. Μπορείς να έχεις ένα ζευγάρι που χρησιμοποιείς τακτικά, σε καθημερινή σχεδόν βάση. Κι ένα επιπλέον ζευγάρι γυαλιά που είναι πιο ξεχωριστό: ένα έντονο χρώμα, ένας έντονος σκελετός, μια καλή μάρκα, κάτι τέλος πάντων που δεν καθιστά καθημερινό και basic το εν λόγω ζευγάρι γυαλιών σου.

14. Μην υπερφορτώνεσαι με μακιγιάζ

πώς να ντύνομαι κομψά

Μπορεί να μην έχει να κάνει ακριβώς με το «πώς να ντύνομαι κομψά», ωστόσο το μακιγιάζ συμπληρώνει ένα outfit. Έχει τη… δύναμη να το απογειώνει αλλά και να το καταστρέφει. Όταν είναι ταιριαστό, συμβαίνει το πρώτο. Όταν είναι ελλιπές, υπερβολικά έντονο ή ακατάλληλο, οδηγεί στη δεύτερη περίπτωση.

Για να αποφεύγεις το δεύτερο χρειάζονται τα εξής:

α) Να γνωρίζεις μερικά βασικά του μακιγιάζ. Π.χ. πώς να απλώνεις καλά τη βάση σου και να χρησιμοποιείς το κραγιόν σου.
β) Σωστή κι ανάλαφρη βάση για το πρόσωπο και concealer για τους κύκλους, τις διχρωμίες και φωτισμό. Αυτά είναι τα δύο απαραίτητα προϊόντα σε κάθε μακιγιάζ. Εκτός εάν η επιδερμίδα σου είναι τόσο ομοιόμορφη και νεανική, οπότε μπορείς να παραλείπεις ακόμη και τη βάση.

γ) Τα παραπάνω δύο βασικά στοιχεία του μακιγιάζ σου πρέπει να συμπληρώνεις απαραιτήτως με λίγο χρώμα στο υπόλοιπο πρόσωπο (βλέπε ρουζ στα μάγουλα), λίγο χρώμα για να γεμίζει τυχόν κενά στα φρύδια, κραγιόν και κάτι στα μάτια. Παίζεις είτε με έντονα μάτια κι άτονα χείλη είτε με το αντίστροφο. Στην πρώτη περίπτωση, μιλάμε κυρίως για βραδινές εμφανίσεις, με μάτια με έντονο μαύρο μολύβι, eyeliner και mascara, με χείλη πιο ελαφριά. Στη δεύτερη περίπτωση, αναφερόμαστε σε πρωινές κι απογευματινές εμφανίσεις, όπου μπορείς να αφήνεις πιο άτονα τα μάτια (π.χ. λίγη σκιά σε ανοιχτές ή γήινες αποχρώσεις ή μόνο λίγη mascara) και τα χείλη σου να τα τονίζεις με μπορντό, κόκκινα, ροδακινί κ.ά. κραγιόν.

δ) Ως εκ τούτων, θα καταφέρνεις να μην βάφεσαι υπερβολικά, που είναι και το ζητούμενο για να ολοκληρώνεις σωστά το «πώς να ντύνομαι κομψά» που συζητάμε.

15. Μην … προσθέτεις μαλλιά

πώς να ντύνομαι κομψά

Και πάλι δεν πρόκειται για μία συμβουλή που συνδέεται αμιγώς με το πώς να ντύνομαι κομψά που είναι το θέμα μας. Όμως, δεν χωράει αμφιβολία στο ότι και τα μαλλιά μας (η κουπ τους, το χρώμα τους και το χτένισμά τους) συμπληρώνουν την εξωτερική μας εμφάνιση.

Οι τρέσες και τα extensions είναι πολύ της μόδας εδώ και μερικά χρόνια. Τα βλέπουμε στις περισσότερες celebrities και προσπαθούμε να τα μιμηθούμε. Ωστόσο, επειδή συνήθως εμείς δεν έχουμε από πίσω μας έναν hair stylists να μας τα περιποιείται καθημερινά, το αποτέλεσμα καταλήγει να μην είναι αρμονικό με την εικόνα μας.

Αν κι εσύ προσθέτεις με τον οποιονδήποτε τρόπο μαλλιά, θα σε συμβουλεύαμε να τα αφαιρέσεις μια και καλή και να κρατήσεις το φυσικό σου μαλλάκι. Ειδάλλως, εάν τίθεται ζήτημα σοβαρής αραίωσης για παράδειγμα, είναι απαραίτητο να επιλέξεις τα επιπρόσθετα μαλλιά σου με κάποιον ειδικό να σε καθοδηγεί.
Αυτές ήταν οι 15 συμβουλές μας που απαντούν στο ερώτημά σου περί του πώς να ντύνομαι κομψά. Ελπίζουμε έστω μερικές εξ αυτών να σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις το στυλ και τις εμφανίσεις σου και παράλληλα να ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή σου!!










πηγη:dynamikhgynaika


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου