Εφαρμογή σε smartphones θα εντοπίζει αγνοούμενα παιδιά

 Εφαρμογή σε smartphones θα εντοπίζει αγνοούμενα παιδιά
 
 Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», το 2018 χάθηκαν και αναζητήθηκαν 191 παιδιά από τα οποία εντοπίστηκαν τα 148. Ωστόσο, τα κρούσματα των αγνοούμενων παιδιών αυξάνονται συνεχώς και μια εφαρμογή που υπόσχεται άμεση συμμετοχή στον εντοπισμό τους, είναι μία από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις που ακούσαμε.
 
 Ο Διδάκτωρ  Μηχανικός  Ηλεκτρονικών  Υπολογιστών και  Πληροφορικής και ερευνητικός  συνεργάτης  του  Εθνικού  Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Χρήστος Ντάνος, παρουσίασε πριν λίγες μέρες σε τηλεοπτική εκπομπή μία νέα πρωτοποριακή μέθοδο για τον άμεσο εντοπισμό ενός αγνοούμενου παιδιού!

Τι είναι το Child Rescue

Η εφαρμογή λέγεται Child Rescue και πρόκειται για μια πλατφόρμα συλλογικής ενημέρωσης που μπορεί μέσω κινητών τηλεφώνων να μετατρέψει τους πολίτες σε «κοινωνικούς αισθητήρες». Αναλυτικότερα, όσοι χρήστες έχουν εγκαταστημένη αυτή την εφαρμογή στο κινητό τους και βρίσκονται σε ακτίνα έως και 5 χιλιομέτρων από το σημείο που χάθηκε το παιδί, θα λαμβάνουν μία ειδοποίηση με το προφίλ του παιδιού που αγνοείται. Έτσι, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος, οι πολίτες θα βοηθούν άμεσα και ουσιαστικά στην έρευνα, στέλνοντας πληροφορίες μέσω της εφαρμογής.

Πότε θα λειτουργήσει

Το Child Rescue που ετοιμάζεται και θα λειτουργήσει πιλοτικά τον Ιούλιο του 2019, ξεκίνησε στις αρχές του 2018 και συντονίζεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που συνεργάζεται με την αντίστοιχη ομάδα του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων  Επιστημών της Φραγκφούρτης. Υπολογίζεται να είναι έτοιμο για τους χρήστες μέσα στο 2020 και σύντομα ενδέχεται να μπορεί να βοηθάει και ενήλικες με συγκεκριμένα προβλήματα όπως άνοια ή αλτσχάιμερ.

Ποιοι συμμετέχουν στην κατασκευή της εφαρμογής

Στις ομάδες των επιστημονικών φορέων συμμετέχουν περίπου 40 άτομα και συνεργάζονται δέκα οργανισμοί από έξι διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Ανάμεσά τους και το Missing Children Europe, η πανευρωπαϊκή ομπρέλα του AMBER ALERT, φορέας του οποίου είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Μάλιστα, ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού», δήλωσε πως ό,τι κάνουν, το κάνουν με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο σε συνεργασία με τις Αρχές. «Η τεχνολογία παίζει πλέον σημαντικό ρόλο και το μήνυμα είναι η ουσιαστική και άμεση συνεργασία φορέων και πολιτών» συμπληρώνει και μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους! 










πηγη:anikolouli


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου