Τα 10 λάθη στο μακιγιάζ που κάνει κάθε γυναίκα και την κάνουν να μοιάζει μεγαλύτερη


Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο σκοπός του μακιγιάζ είναι να τονίσει την ομορφιά σας και να καλύψει τις ατέλειές σας, όπως σημάδια και σπυράκια. Όμως μπορούν τα καλλυντικά να έχουν και τα αντίθετα αποτελέσματα; Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι: φυσικά!


Πολλές γυναίκες κάνουν λάθη στο μακιγιάζ τους και ούτε που γνωρίζουν ότι κάνουν κάτι λάθος. Φυσικά δεν μπορείτε να κάνετε κάτι λάθος αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει! Για αυτόν τον λόγο, έχω δημιουργήσει μια λίστα με λάθη τα οποία κάνουν οι γυναίκες και εξαιτίας αυτών μοιάζουν μεγαλύτερες αντί να μοιάζουν νεότερες. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ξανακάνεις ποτέ πάλι αυτό το λάθος και θα τονίσεις καλύτερα την ομορφιά σου! 

Κάνε γρήγορα κλικ στην επόμενη σελίδα για να δεις τα 10 λάθη.


1. Ρουζ

Το ρουζ έχει την δύναμη να μεταμορφώνει ένα πρόσωπο. Να είστε προσεκτικές, γιατί οι κοκκινίλες σκουρότερου χρώματος σας κάνουν να μοιάζετε πιο μεγάλη. Μην χρησιμοποιείτε λοιπόν ματ και σκούρα χρώματα.

2. Μάσκαρα

Η μάσκαρα στις επάνω βλεφαρίδες τονίζουν τα μάτια σας καλύτερα. Η μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες, τονίζουν τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια σας, επομένως προσπαθήστε να αφήνετε τις κάτω βλεφαρίδες όσο πιο φυσικές γίνεται!

3. Μολύβι ματιών

Αν τραβήξετε μια γραμμή με μαύρο μολύβι ματιών στα κάτω βλέφαρα, τότε τα μάτια σου φαίνονται μικρότερα. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνετε με το μακιγιάζ. Θέλετε να κάνετε τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται πιο γεμάτες; Γέμισε τότε τα κενά ανάμεσά τους.

4. Καφέ σκιά ματιών

Αυτό είναι ένα από τα λάθη που όλοι κάνουν. Η καφέ σκιά ματιών φωτίζει τα μάτια σας,όμως τονίζει την κούραση των βλεφάρων σας. Κλέβει τη νιότη από τα μάτια σας.

5. Μαύρο αϊλάινερ

Το μαύρο αϊλάινερ είναι το πιο δύσκολο να ταιριάξει με το χρώμα του δέρματός σας και φροντίζει να φαίνεστε μεγαλύτερη. Για αυτό να χρησιμοποιείτε μόνο μπλε, πράσινο, καφέ ή βιολετί χρώμα. Αυτά τα χρώματα φροντίζουν για μία πιο ήπια εμφάνιση.

6. Χοντρές και καθαρές γραμμές

Αν πιστεύετε ότι μια χοντρή και καθαρή γραμμή στο επάνω βλέφαρο σας κάνει να νιώθετε πιο σίγουρη: αυτό δεν είναι αλήθεια!  Σίγουρα αν δεν σβήσετε τη γραμμή. Χρησιμοποιείτε μόνο μάσκαρα και μολύβι ματιών/ αϊλάινερ; Κάντε τότε μια πιο λεπτή γραμμή για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

7. Μολύβι χειλιών

Ένα μολύβι χειλιών είναι φανταστικό αν έχετε σταθερό χέρι και ακριβώς το ίδιο χρώμα κραγιόν με το μολύβι. Δεν έχετε το ίδιο χρώμα; Αφήστε τότε το μολύβι χειλιών να μείνει στα χείλη σας, γιατί αν δεν είναι το ίδιο χρώμα ή η γραμμή είναι στραβή, τότε αυτό σας κάνει να μοιάζετε πολύ μεγαλύτερη από όσο πραγματικά είστε. 

8. Κονσίλερ κάτω από το μεϊκάπ σου 

Ακόμη και το πολύ κονσίλερ κάτω από το μεϊκάπ σας μπορεί να σας κάνει να μοιάζετε μεγαλύτερη. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε κονσίλερ μόνο για να εξαφανίσετε σημάδια έτσι ώστε να αποφύγετε αυτό το λάθος.

9. Μεϊκάπ

Η επιλογή ενός λάθος χρώματος μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε τουλάχιστον 10 χρόνια μεγαλύτερη από όσο πραγματικά είστε. Να δοκιμάζετε πάντα αν το χρώμα του μεϊκάπ σας, ταιριάζει 100% με το χρώμα του δέρματός σας.

10. Πούδρα

Η μεγάλη ποσότητα πούδρας στο πρόσωπό σας, ξεραίνει το δέρμα σας και αυτομάτως φαίνεστε μεγαλύτερη από όσο πραγματικά είστε. Οι αισθητικοί συνιστούν να βάζετε μόνο μια μικρή ποσότητα στο πηγούνι και τη μύτη.









πηγη:lilipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου