Πως να κόψεις μόνη σου αφέλειες χωρίς να κάνεις λάθος

αφέλειες,μαλλιά,κούρεμα μαλλιά

Οι αφέλειες είναι ένα must χτένισμα για το χειμώνα.
 

Ωστόσο, αν θέλεις να έχεις αφέλειες για πολύ καιρό πρέπει να τις κόβεις συνέχεια αφού τα μπροστινά μαλλιά μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα. Μπορείς εξάλλου να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου κάθε μήνα μόνο και μόνο για τις αφέλειες; 


Γι’ αυτό μερικά απλά βήματα θα σε βοηθήσουν να κόψεις μόνη σου αφέλειες με απόλυτη επιτυχία.


1.Στέγνωσε τα μαλλιά σου προτού τις κόψεις.΄Οσον αφορά τις αφέλειες, τα μαλλιά πρέπει να είναι στεγνά αφού αν μία τούφα δεν έχει κοπεί θα φαίνεται. Επίσης, σε στεγνά μαλλιά είναι πιο εύκολο να τα κόψεις σε ένα μήκος και να μην κάνεις λάθος.


2.Χρησιμοποίησε το σωστό ψαλίδι. Το ψαλιδάκι για τα νύχια σου ή οποιοδήποτε άλλο ψαλίδι έχεις στο σπίτι δεν κάνει. Αγόρασε ένα καλό και μη φοβάσαι, αν το κάνεις μια φορά με επιτυχία, τα χρήματα που έδωσες για την αγορά θα αποσβεστούν σε χρόνο μηδέν αφού θα το κάνεις συνέχεια.


3.Ξεκίνησε να κόβεις από μέσα προς τα έξω. Αν θέλεις φυσικό σχήμα στις αφέλειές σου, προτίμησε να ξεκινήσεις από το κέντρο και μετά σιγά-σιγά άρχισε να κόβεις προς τα δεξιά και μετά επαναλαμβάνεις το ίδιο προς την αριστερή μεριά. Αν ξεκινήσεις από τις άκρες, υπάρχει κίνδυνος να κάνεις λάθος και να κόψεις πολύ πιο κοντές αφέλειες από το μήκος που υπολόγιζες.


4.Κάνε μικρές ψαλιδιές στην αρχή. "Κάθε αρχή και δύσκολη" λένε και το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της αφέλειας. Μην ξεχάσεις πως δεν ψαλιδίζεις ούτε κάποια ψεύτικη κούκλα ούτε κάποια περούκα αλλά τα μαλλιά σου. Μη βιάζεσαι και ξεκίνησε με μικρές σταθερές ψαλιδιές οι οποίες θα καθορίσουν το τελικό σχήμα της αφέλειας που επιθυμείς.






πηγη:enikos