Ντεκαπάζ...Οι μεγάλες αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε!


Συχνή φοβία των πελατών μας στο κομμωτήριο είναι το ντεκαπάζ. Μόνο στο άκουσμα της λέξης τους πιάνει κρύος ιδρώτας! Ας ξανασυστηθούμε λοιπόν με τον πιο παρεξηγημένο ίσως όρο της κομμωτικής και ας γνωρίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του με λίγα λόγια.


Ντεκαπάζ λέγεται η σκόνη (πολτός – κρέμα) ξανοίγματος του χρώματος της τρίχας. Στην περίπτωση που το χρησιμοποιούμε σε βαμμένα μαλλιά ονομάζεται ‘’ντεκαπάζ’’, ενώ όταν το εφαρμόζουμε σε φυσικά μαλλιά τότε μιλάμε για ‘’ντεκολορασιόν’’.

Πότε όμως επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε σκόνη ξανοίγματος στα μαλλιά?

Σε βαμμένα μαλλιά: όταν θέλουμε να ανοίξουμε το ύψος του τόνου και η βαφή από μόνη της δεν αρκεί για να ανοίξει τα ήδη βαμμένα μαλλιά, πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσουμε σκόνη ξανοίγματος – στην προκειμένη περίπτωση ‘’ντεκαπάζ’’ – έτσι ώστε να πάρουμε το σωστό ύψος τόνου και στη συνέχεια να εφαρμόσουμε τη σωστή απόχρωση με την βαφή μας.

Σε φυσικά μαλλιά: όταν θέλουμε να τα ανοίξουμε περισσότερο από 4 τόνους και η βαφή δεν μας δίνει αυτήν την δυνατότητα, χρησιμοποιούμε σκόνη ξανοίγματος – δηλαδή ‘’ντεκολορασιόν’’ – και συνεχίζουμε με τη βαφή, το ρεφλέ ή ότι άλλο επιθυμούμε.
Υπάρχουν και άλλοι λόγοι, αλλά αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί.
Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της σκόνης ξανοίγματος είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα της επιλογής. Διαλέγουμε το χρώμα των μαλλιών που επιθυμούμε και είμαστε ελεύθεροι για τη “μεγάλη” αλλαγή!

Κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι το μειονέκτημα της σκόνης ξανοίγματος δεν αποτελεί το ίδιο το συστατικό, αλλά η ελλειπής γνώση και εμπειρία των κομμωτών, καθώς πρόκειται για ένα προϊόν που δεν συγχωρεί λάθη. Η ακατάλληλη χρήση του μπορεί να προκαλέσει καταστροφικά αποτελέσματα στα μαλλιά μας, γι’ αυτό όταν αποφασίζουμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες χρωματικές αλλαγές, καλό είναι να επιλέγουμε έναν έγκυρο επαγγελματία.

Σαν κομμωτής, θεωρώ αδιανόητη την απουσία της σκόνης ξανοίγματος στη δουλειά μας, καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στην κομμωτική τέχνη. Μαλλιά χωρίς επιλογές σημαίνει μαλλιά χωρίς δυνατότητες. Η δημιουργία όμως ξεκινάει από την ελευθερία της έκφρασης!










πηγη:mobsalons


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου