Ποια είναι τα υφάσματα που σε κολακεύουν και είναι στη μόδα;


Κάθε φορά που βγαίνεις στα μαγαζιά και δοκιμάζεις ένα outfit το  θεμελιώδες ερώτημα που θέτεις είναι: «Με κολακεύει;» και δεν θα ήταν λάθος να πούμε πως η απάντηση δεν είναι ανάμεσα στο «ναι» και το «όχι» αλλά έχει πολλές προεκτάσεις, μία εκ των οποίων είναι και το ύφασμα με το οποίο έχει δημιουργηθεί το εν λόγω ένδυμα!

υφάσματα που σε κολακεύουν

Το μάντρα είναι απλό – το ύφασμα θα πρέπει ουσιαστικά να κολακεύει, να συμπληρώνει τον τύπο του σώματός και να καλύπτει τις “προβληματικές” περιοχές. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό σωματότυπο, μήλο, αχλάδι, Κλεψύδρα και ορθογώνιο ή μπανάνα. Σ’ όποια κατηγορία και να ανήκεις πρέπει να γνωρίζεις το ύφασμα που σε κολακεύει πριν φτάσεις στο ταμείο.

Οι σωματότυποι και τα υφάσματα που σε κολακεύουν

Μήλο

Επίσης ονομάζεται σχήμα «Ο», οι άνθρωποι μ’ αυτόν τον τύπο σώματος έχουν λεπτότερα άκρα, αλλά στρογγυλεμένη περιοχή στο στομάχι, χωρίς να έχουν έντονη μέση. Τα καλύτερα υφάσματα γι’ αυτόν τον τύπο είναι αυτά που δεν κολλάνε στο σώμα. Οι αρετές του βαμβακιού, του μαλλιού και της μουσελίνας που έχουν φυσική δομή ταιριάζουν σωστά για αυτόν τον τύπο σώματος. Μείνε μακριά από τα υφάσματα όπως το rayon, το σατέν και το lycra.

Αχλάδι

Αν έχεις στενό κορμό και πιο ανοικτή περιφέρεια ανήκεις στην κατηγορία «αχλάδι».  Ονομάζεται επίσης και σχήμα «Α». Η συγκεκριμένη κατηγορία σωματότυπου συνήθως δυσκολεύεται  στο να βρει παντελόνια που να στρώνουν σωστά. Τα υφάσματα όπως το βισκόζ, τα μαλακά βαμβακερά και τα πολυεστερικά μείγματα είναι ιδανικά γι’ αυτόν τον σωματότυπο. Αποφύγετε σατέν, πούλιες και δέρμα στο κάτω μέρος του σώματος.

υφάσματα που σε κολακεύουν

Μπανάνα

Δύο λέξεις – Χωρίς καμπύλες! Αυτά τα σώματα χαρακτηρίζονται από στενό κορμό, μέση και λεκάνη. Ποια υφάσματα κολακεύουν αυτό το σωματότυπο; Μετάξι, σατέν ή οτιδήποτε ελαφρύ που αναδεικνύει τη θηλυκότητα. Τα μοτίβα και οι λεπτομέρειες είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Πείτε μεγάλο όχι στα  βαριά υφάσματα όπως το δέρμα, το μαλλί και το παχύ βαμβάκι.

Κλεψύδρα

Καμπύλες, καμπύλες, καμπύλες! Φαντάσου μια κλεψύδρα και αυτό είναι! Λεπτή μέση σε σύγκριση με τον κορμό και την περιοχή της περιφέρειας. Ματ jersey, δέρμα, lycra, μαλακά υφάσματα, ωραία πλεκτά, μίγματα μεταξιού είναι ιδανικά για να τονίσεις ακόμα περισσότερο τις καμπύλες σου. Απόφυγε τα σκληρά και παχιά υφάσματα!

Ποια είναι τα υφάσματα που είναι στη μόδα για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019;

Η μόδα για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019 υπόσχεται κάθε είδους συναρπαστικές και καινοτόμες τάσεις στα υφάσματα. Ένα, όμως, είναι το απόλυτο trend. Επιστροφή στη φύση. Φυσικές ίνες, ρουστίκ υλικά και η «craft fashion» παρουσιάζονται στις μεγαλύτερες επιδείξεις μόδας και γιορτάζουν τη Μητέρα Φύση.
Η επιθυμία να «επιστρέψουμε στα βασικά» και να αγκαλιάσουμε την απλότητα βυθίζεται στις ευρύτερες τάσεις της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Wrinkled and undulating

υφάσματα που σε κολακεύουν

Οι τσαλακωμένες υφές είναι σταθερά στην μόδα. Η Άνοιξη / Καλοκαίρι του 2019 γιορτάζει τις ενδιαφέρουσες απτικές επιφάνειες μέσα από μια σειρά από τσαλακωμένες όψεις, επισημαίνοντας τα σχέδια και τις υφές που βιώνουμε στη φύση.

Natural imperfections

υφάσματα που σε κολακεύουν

Επιστροφή στην απλότητα, και φυτική εμφάνιση. Αυτή η τάση όχι μόνο ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για βιώσιμες οικολογικές πρακτικές, αλλά και σε μια επιθυμία για μια απλή αλλά κομψή εμφάνιση. Οργανικά, μη επεξεργασμένα και θετικά ανακαλύπτοντας τις φυσικές ατέλειες τους, τα υφάσματα με λινάρι και φυτικά, φυσικά νήματα ακτινοβολούν αβίαστη αυτοπεποίθηση.

Space dye and neps

υφάσματα που σε κολακεύουν

Η έξυπνη χρήση της χρωστικής ουσίας σε bouclé και tactile βελούδινα υφάσματα, καθώς και nep κατασκευές, αποτελούν βασικό μέρος αυτής της τάσης. Η άνοιξη / καλοκαίρι του 2019 βλέπει παλέτες έντονων χρωμάτων γεμάτες τέχνη, γιορτάζοντας τα χρώματα της φύσης. Παιχνιδιάρικη, σύγχρονη και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η ευελιξία των τυπωμένων νημάτων δημιουργεί αποτελέσματα που ποικίλλουν από ευάερο και αιθέριο έως κατακόρυφο και φρέσκο.

Denim rediscovered

υφάσματα που σε κολακεύουν

Το Denim είναι πάντα δροσερό αλλά casual, και οι σχεδιαστές παίρνουν ένα κλασικό ύφασμα και δημιουργούν νέες παραλλαγές για την άνοιξη / καλοκαίρι του 2019.










πηγη:ipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου