Έχεις αραιά μαλλιά; Αυτά τα κουρέματα σου πάνε!

Area mallia2

Τα αραιά μαλλιά μπορεί να οφείλονται στην ηλικία, αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως είναι το άγχος και το στρες της καθημερινότητας.


 Αν επιλέξουμε ένα σωστό κούρεμα και τον μάθεις πως να χτενίζει κατάλληλα τα μαλλιά του, τότε θα είσαι το ίδιο στιλάτος όπως και πριν. 

 
Δες παρακάτω μερικές επιλογές που μπορείς να του κάνεις για να έχει την καλύτερη εμφάνιση.

 
Καρφάκια
  Area mallia3
 

Έχει λίγο αραιά μαλλιά; Τότε θα σου πρότεινα να σκεφτείς το ενδεχόμενο να του τα κάνεις και καρφάκια. Με αυτό τον τρόπο θα τραβήξεις την προσοχή στο κέντρο και όχι στα σημεία που είναι πιο αραιά. Μπορείς επίσης να του προτείνεις να αφήσει και λίγα γένια για να απομακρύνει εντελώς τα βλέμματα από τα μαλλιά του.

  Area mallia4
 

Μια παρόμοια επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι η παραπάνω. Εδώ τα πλαϊνά και το πίσω μέρος είναι ελαφρώς ξυρισμένα αρχικά και γίνονται όλο και πιο κοντά όσο κατεβαίνεις προς τα κάτω. Χτένισε τα υπόλοιπα μαλλιά του προς τα μπροστά και θα έχει τα καρφάκια που θέλεις.

  Area mallia5
 

Αν δε του αρέσουν τα πολύ κοντά μαλλιά και τα καρφάκια, μπορείς να δοκιμάσεις και την παραπάνω επιλογή. Τα μαλλιά του είναι και πάλι σε στυλ καρφάκια, αλλά δεν είναι τόσο κοντά, ενώ τα χτενισμένα μαλλιά προς τα πίσω θα τον κάνουν να φαίνεται πιο νέος και χωρίς προβλήματα αραίωσης.

 
Ανάδειξε την αραίωση
  Area mallia6
 

Αντί να προσπαθήσεις να κρύψεις τα σημεία που του είναι αραιά, τι θα έλεγες να τα αναδείξεις; Δείξε την καλλιτεχνική σου τάση και επέλεξε να δώσεις στυλ σε συγκεκριμένα σημεία χρησιμοποιώντας ένα τζελ μαλλιών. Παράλληλα μπορείς να κουρέψεις τα μαλλιά του πολύ κοντά προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σου στο επάνω μέρος του κεφαλιού θα φανούν πιο πυκνά και γεμάτα.

  Area mallia7
 

Το ίδιο κούρεμα μπορείς να το συνδυάσεις με πλούσια γένια. Τα πυκνά γένια θα τραβήξουν πιο εύκολα την προσοχή και θα απομακρύνουν τα βλέμματα από τα αραιά του μαλλιά.
 

Πρόσθεσε μάκρος
  Area mallia8
 

Αν έχεις αρχίσει να παρατηρείς τα μαλλιά του ότι αραιώνουν, τότε μπορείς να του προτείνεις τα μακρύνεις λίγο. Αν έχει λίγο πιο μακριά μαλλιά και τα χτενίζει προς τα πίσω, τότε θα φαίνεται ότι έχεις πιο πυκνά μαλλιά.

 
Ξύρισε μερικά σημεία
  Area mallia9
 

Ξύρισε τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του κεφαλιού του για να κάνεις τα μαλλιά του να φαίνονται πιο πυκνά στην κορυφή. Μπορεί, επίσης, να μείνει αξύριστος. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για να κρύψεις τα αραιά μαλλιά.

 
Επέλεξε ένα απλό κούρεμα
  Area mallia10
 

Αν νομίζεις πως επειδή έχει αραιά μαλλιά σημαίνει ότι αρχίζεις να φαίνεται και σαν παππούς, τότε κάνει λάθος. Υπάρχουν αμέτρητα χτενίσματα που μπορεί να επιλέξει για να δώσει σχήμα στα μαλλιά του. 

  Area mallia11
 

Αν έχει σκούρα και αραιά μαλλιά, τότε θα του πρότεινα να τα κόψει κοντά. Τα κοντά σκούρα μαλλιά φαίνονται πιο πυκνά. Εξάλλου, δε χρειάζεται να τα κόψει κοντά σε όλο σου το κεφάλι.
 

Φτιάξε μια quiff
  Area mallia12
 

Είτε έχει κοντά είτε πιο μακριά μαλλιά, επέλεξε να φτιάξεις μια quiff για να δώσεις όγκο. Μπορείς να τη φτιάξεις σε αρκετά κοντά, αλλά και σε πιο μακριές εκδοχές της. Μπορείς, επίσης, να τα χτενίσεις προς τη μία μόνο πλευρά και να δημιουργήσεις μια χωρίστρα στο πλάι. Αν του τα αφήσεις μακριά, απλά να του υπενθυμίζεις να τα κουρεύει αρκετά συχνά αλλιώς τα μαλλιά του δε θα φαίνονται τόσο άσχημα.

 
Σγουρά & αραιά μαλλιά
  Area mallia13
 

Δυστυχώς δεν έχουν αραίωση μόνο όσοι έχουν ίσια μαλλιά. Μπορεί να συμβεί ακόμη κι αν έχει σγουρά μαλλιά. Η αλήθεια είναι ότι είναι ακόμη πιο ενοχλητικό σε αυτή την περίπτωση, ειδικά αν ήταν συνηθισμένος να έχει πλούσιες μπούκλες.
Αν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, κάνε ένα τετραγωνισμένο κούρεμα με πιο κοντά τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του κεφαλιού. Χρησιμοποίησε κι ένα τζελ και θα έχει τις μπούκλες του ζωντανές όλη μέρα.

  Area mallia14
 

Αν θέλει να διατηρήσει τις μπούκλες του παρόλο που έχει αραιά μαλλιά, τότε προτίμησε να χρησιμοποιήσεις κάποιο στυλιστικό προϊόν. Μην επιλέξεις τζελ για τα μαλλιά καθώς δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τα αραιωμένα μαλλιά. Αντί για τζελ, προτίμησε τους αφρούς, ή το κερί.

 
Σπαστά & αραιά μαλλιά
  Area mallia15
 

Αν έχει σπαστά μαλλιά, τότε καλό θα ήταν να τα τονίσεις με τον παραπάνω τρόπο. Μπορείς να του κάνεις αυτό το χτένισμα ακόμη κι αν έχει ίσια μαλλιά, αλλά θα χρειαστείς τζελ.

  Area mallia16
 

Αν τα μαλλιά σου δεν έχουν αραιώσει πολύ, τότε λίγες μπούκλες και η υφή στα μαλλιά σου θα τα κάνει να φαίνονται πιο πυκνά.
 

Κάνε χωρίστρα στο πλάι
  Area mallia17
 

Κάνε μια χωρίστρα στο πλάι και δώσε του στα μαλλιά του όγκο. Αν έχει αραιά μαλλιά στο επάνω μέρος του κεφαλιού του, ένα περιποιημένο χτένισμα με χωρίστρα στο πλάι και μερικά γένια είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται.

 
Δώσε όγκο μπροστά
  Area mallia18
 

Για τα αραιά μαλλιά η καλύτερη λύση είναι να δώσεις ύψος και όγκο στο χτένισμα του. Απλά χτένισε τα μαλλιά του προς τα πίσω χρησιμοποιώντας κάποιο στυλιστικό προϊόν που δίνει περισσότερο όγκο. 

 
Μαλλί hipster
  Area mallia19
 

Αν δεν έχει μεγάλο πρόβλημα αραίωσης, τότε θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το μαλλί hipster. Αυτό το look περιλαμβάνει το πολύ κοντό κόψιμο των μαλλιών στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος, ενώ αφήνεις όσα περισσότερα μαλλιά μπορείς στο επάνω μέρος του κεφαλιού του. Λίγα γένια ολοκληρώνουν απόλυτα την εμφάνιση του.

 
Κάνε τα μαλλιά σου έργο τέχνης
  Area mallia20
 

Τα αραιά μαλλιά δεν ταλαιπωρούν μόνο τους άνδρες που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Υπάρχουν και πολλοί νέοι που έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Αν είναι ένας από αυτούς και του αρέσει το διαφορετικό, μπορείς να του προτείνεις να δοκιμάσει να κάνεις ακόμη κι ένα τατουάζ. Ξύρισε το μισό του κεφάλι και ανέδειξε του το τατουάζ. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση τα μαλλιά που έχουν απομείνει θα φαίνονται πιο πυκνά.

 
Άφησε τα να μακρύνουν
  Area mallia21
 

Στις γυναίκες αρέσουν οι άντρες που τα μαλλιά τους φτάνουν μέχρι το λαιμό. Απλά άφησε του τα μακρύνουν, χτένισε τα προς τα πίσω ελαφρά και είναι έτοιμος.

  Area mallia22
 

Μπορεί οι περισσότερες προτάσεις να είναι για κοντά μαλλιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνεις εκεί. Δοκίμασε να του κάνεις ένα look, όπως αυτό το Dominic Monaghan, το οποίο θα αναδείξει τα μαλλιά του, τα οποία μπορεί να είναι αραιά αλλά είναι και ελκυστικά.









πηγη:the-man


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου