Σχετική εικόνα

Φωτιά, αγάπη, ενέργεια, κίνδυνος, θυμός, οργή, ζεστασιά, πάθος.


Χρώμα της δράσης, θερμό που πυρπολεί και αναζωογονεί. Συνδέεται με την ενεργητικότητα, τη ζωτικότητα, τη σεξουαλικότητα, το ενδιαφέρον για την ζωή, την ευτυχία, τον αυθορμητισμό, την διέγερση, τον κίνδυνο, την επιθετικότητα, την φιλοδοξία, την επαναστατικότητα αλλά και την αγάπη. Φέρνει έξαψη, σαρκικό πόθο, έρωτα και διεγείρει τις αισθήσεις. Ένα έντονο κόκκινο χρώμα στα μαλλιά ταιριάζει περισσότερο σε μια τολμηρή και έντονη προσωπικότητα.


 


Τολμήστε το. Κόκκινο, πορφυρό, χάλκινο, πορτοκαλί. Χρώματα που ταιριάζουν στο μεσογειακό τύπο και ταπεραμέντο μας. Ξεχωρίστε, επιλέγοντας συνδυασμό κόκκινων χρωματικών αποχρώσεων, που θα σας αναδείξουν την ένταση των ματιών σας και τη δυναμική του χαρακτήρα σας.

Το κόκκινο χρώμα είναι ένα θερμό και θετικό χρώμα που συνδέεται με τις πιο φυσικές μας ανάγκες και τη θέλησή μας να επιβιώσουμε. Εξάγει μια ισχυρή ενέργεια. Το κόκκινο ενεργοποιεί. Ενθουσιάζει τα συναισθήματα και μας ενθαρρύνει να αναλάβουμε δράση.

Όταν ένας άνθρωπος έχει αντιπροσωπευτικό χρώμα το κόκκινο, τότε έχει πρωτοποριακό πνεύμα και ηγετικές ικανότητες. Φιλόδοξος και αποφασιστικός. Εύκολα ενθαρρύνει και βοηθά πιο «ντροπαλές» προσωπικότητες να εκφραστούν. Όντας το χρώμα της σωματικής κίνησης, το κόκκινο χρώμα ξυπνάει τη σωματική μας δύναμη. Είναι το χρώμα της σεξουαλικότητας και μπορεί να τονώσει βαθύτερα και πιο οικεία πάθη σε εμάς, όπως την  αγάπη και το σεξ στη θετική πλευρά ή την εκδίκηση και το θυμός στην αρνητική.

Το κόκκινο χρώμα μπορεί να τονώσει την όρεξη, συχνά χρησιμοποιείται σε εστιατόρια για το σκοπό αυτό. Αν το κόκκινο χρώμα στο περιβάλλον μας, είναι υπερβολικό τότε μπορεί να μας προκαλέσει εκνευρισμό και ανησυχία.

Σε ανατολικούς πολιτισμούς όπως η Κίνα, το κόκκινο είναι το χρώμα για καλή τύχη. Αν και οι καιροί αλλάζουν και πολλές κινεζικές νύφες φορούν τώρα λευκό, είναι παραδοσιακά το χρώμα για γάμους. Στην ινδική κουλτούρα συμβολίζει την καθαρότητα και συχνά χρησιμοποιείται στα φορέματα του γάμου τους. Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο σε μια επαγγελματική εφαρμογή, διαβάστε για τις έννοιες των χρωμάτων στην επιχείρηση.


Θετικά και Αρνητικά Χαρακτηριστικά του Κόκκινου Χρώματος

   

Οι θετικές λέξεις-κλειδιά περιλαμβάνουν: ενέργεια, ταχύτητα, προσοχή, δυναμική, αυτοπεποίθηση, ενεργοποίηση, διέγερση, συναρπαστικό, ισχυρό, παθιασμένο, διεγερτικό, θαρραλέο και ισχυρό, αυθόρμητο και αποφασισμένο.



Οι αρνητικές λέξεις-κλειδιά περιλαμβάνουν:
επιθετικότητα, αυταρχικό, υπερβολικό, κουραστικό, θυμωμένο, γρήγορο, αδίστακτο, φοβισμένο, επαναστατικό, βίαιο.












πηγη:myextension