Τα 12 fun facts που δεν γνωρίζατε για τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες στον πλανήτη, τις φυσικές κοκκινομάλλες.

 Αποτέλεσμα εικόνας για physical red hair model
 
To φυσικό κόκκινο είναι από τις σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις
 Για να γεννηθεί ένα παιδί με φυσικά κόκκινα μαλλιά και οι δυο γονείς πρέπει να είναι φορείς του γονιδίου MC1R, το οποίο ευθύνεται για το κόκκινο χρώμα των μαλλιών. Δίχως αυτό και εφόσον κανένας από τους δυο γονείς δεν έχει κόκκινα μαλλιά, οι πιθανότητες να γεννηθεί το παιδί με κόκκινα μαλλιά είναι στο 25%.


Το λιγότερο από το 2% του πληθυσμού της γης έχει κόκκινα μαλλιά
Αυτό σημαίνει ότι περίπου 140 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν γεννηθεί με κόκκινα μαλλιά. Το μεγαλύτερο ποσοστό συναντάται στην Σκωτία, όπου εκεί το 13% του πληθυσμού είναι κοκκινομάλληδες! Στην Ιρλανδία στο ποσοστό ανέρχεται στο 10%.


 
 
Το κόκκινο μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις εθνικότητες
Όλα είναι θέμα γονιδίων. Παρόλα αυτά, το κόκκινο εμφανίζεται πολύ περισσότερο στη Βόρειο και Δυτική Ευρώπη και λιγότερο στις άλλες εθνικότητες.


Οι κοκκινομάλλες κάνουν περισσότερο σεξ
Σύμφωνα με μια γερμανική έρευνα. Τα αποτελέσματα της έδειξαν ότι οι κοκκινομάλλες έκαναν σεξ πολύ πιο συχνά σε σχέση με άλλες γυναίκες. Μια παρόμοια αγγλική έρευνα ανακάλυψε ότι οι κοκκινομάλλες έκαναν σεξ μέχρι και 3 φορές την εβδομάδα, ενώ οι ξανθιές και οι μελαχρινές 2 φορές την εβδομάδα. Παρόλα αυτά, δεν γνωρίζουμε αν η έρευνα έγινε σε φυσικές, ή βαμμένες κοκκινομάλλες. Χμ…


 Αποτέλεσμα εικόνας για physical red hair model
 
 
Το κόκκινο είναι το πιο δυνατό χρώμα
Κάθε τούφα κόκκινων μαλλιών είναι γενετικά σχεδιασμένη να είναι πιο παχιά (σε σχέση με άλλα χρώματα), το οποίο αποζημιώνει το γεγονός ότι οι φυσικές κοκκινομάλλες έχουν λίγα μαλλιά. Οι φυσικές κοκκινομάλλες γεννιούνται με 90.000 θύλακες, οι ξανθές με 110.000 και οι μελαχρινές με 140.000.


Οι κοκκινομάλλες είναι επιρρεπείς στον καρκίνο του δέρματος
Το δέρμα των γυναικών με φυσικά κόκκινα μαλλιά είναι πάντα λευκό και ιδιαίτερα ευαίσθητο. Λόγω του ότι «καίγεται» πολύ πιο εύκολα στον ήλιο, είναι πολύ πιθανό να αναπτύξει καρκίνο του δέρματος. Το International Journal of Cancer ανακοίνωσε το 2010 ότι οι φυσικές κοκκινομάλλες είναι 2.5 φορές πιο κοντά στο να αναπτύξουν καρκίνο, σε σχέση με άλλους ανθρώπους.


Το πιο σπάνιο «είδος» τους είναι με μπλε μάτια
Έχετε δει ποτέ φυσική κοκκινομάλλα με μπλε μάτια; Πιθανότατα να μην έχετε δει ποτέ ζωντανά. Ο εξαιρετικά σπάνιος αυτός συνδυασμός είναι δύσκολο να βρεθεί, καθώς οι περισσότερες κοκκινομάλλες έχουν καστανά, ή πράσινα μάτια.


Έχουν θέμα με την θερμοκρασία
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ ευαίσθητες στο κρύο, στην ζέστη και στον πόνο. Για αυτό και μπορούν να νιώσουν πολύ πιο εύκολα τις εναλλαγές της θερμοκρασίας και επηρεάζονται άμεσα από αυτές.


Δεν γίνονται γκρίζες
Τα φυσικά κόκκινα μαλλιά δεν γίνονται ποτέ γκρί! Απλά ξεθωριάζουν σταδιακά, μέχρι να γίνουν τελείως λευκά.


 


Παράγουν την δική τους Βιταμίνη D
Από την στιγμή που δεν μπορούν να απορροφήσουν την βιταμίνη D, λόγω της έλλειψης μελανίνης, οι κοκκινομάλλες παράγουν εσωτερικά την δική τους βιταμίνη D, όταν έρχονται σε επαφή με συνθήκες χαμηλού φωτός!
  

Είναι πιθανό να είναι αριστερόχειρες
Είναι αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που φέρουν ιδιαίτερα γονίδια, όπως οι κοκκινομάλλες, κληρονομούν και άλλα χαρακτηριστικά τα οποία συνήθως το συνοδεύουν. Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ότι η πλειοψηφία των κοκκινομάλλων είναι αριστερόχειρες.
  

Η κλιματική αλλαγή απειλεί το γονίδιο
Φαίνεται ότι δεν κινδυνεύει μόνο ο πλανήτης, αλλά και οι κοκκινομάλλες. Με δεδομένο ότι το γονίδιο που ευθύνεται για το κόκκινο των μαλλιών δεν μπορεί να επιβιώσει σε ζεστά κλίματα, είναι επόμενο να υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή μπορεί να εξαλειφθεί. Αν γίνει αυτό, τότε είναι που οι φυσικές κοκκινομάλλες θα γίνουν “σπάνιο είδος”.









πηγη:myextension


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου