Γαλλικό Μανικιούρ. Όσα πρέπει να ξέρεις για την αγαπημένη σου συνήθεια.

 Αποτέλεσμα εικόνας για semilac french nails

Αγαπημένη υπηρεσία ή το look που λατρεύουμε να μισούμε; 
 Όπως σε όλους τους αστικούς μύθους,
έτσι και στο γαλλικό μανικιούρ οι πληροφορίες για την απαρχή του είναι συγκεχυμένες και κάπου αντικρουόμενες, όμως ξέρουμε από σωσμένα αρχαία γραπτά ότι η ενασχόληση με την περιποίηση άκρων υπάρχει εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια.


Κάποια εκδοχή τοποθετεί το λανσάρισμα του γαλλικού στη Γαλλία του 17ου αιώνα με κίνητρο την απόκρυψη των δυσχρωμιών και των ρύπων των νυχιών σε μια εποχή που το νερό και το σαπούνι δεν ήταν τόσο, εχμ, στη μόδα.


 Αποτέλεσμα εικόνας για semilac γαλλικο


'Αλλοι υποστηρίζουν ότι το γαλλικό επιννοήθηκε από εταιρία προϊόντων μακιγιάζ γύρω στα 1930, όταν οι πελάτισσές της, ανερχόμενες στάρλετ του Χόλυγουντ, εξέφρασαν επιθυμία για την ύπαρξη ενός σικ γυαλιστερού αλλά φυσικού μανικιούρ που θα έδειχνε να χέρια τους υπέροχα κάτω από τα φώτα των παπαράτσι. Μέλος της εταιρίας παρατήρησε ότι όση ώρα μιλούσαν οι κυρίες, η κρέμα που έβαζαν στο σώμα τους κι έμπαινε κάτω από τα νύχια τους, έδειχνε τα χέρια τους γυαλιστερά και τα νύχια τους πιο λευκά, πιό καθαρά, περισσότερο φρέσκα.


https://www.semilac.gr/gr/el/catalog/imimonimo-semilac-semilac-pastellls?utm_source=IModaEinaiTexni&utm_medium=Banner&utm_campaign=HModaEinaiTexni&utm_content=Pastells


Σύμφωνα με άλλη ιστορία, λέγεται πως απλά και μόνο η λέξη «γαλλικό» δίπλα σε μια ταπεινή (lol) λέξη όπως το μανικιούρ, αμέσως την αναβαθμίζει σε κάτι πιο σικ και αιθέριο και πως αυτό ήταν ιδέα ιδρυτή μιας εταιρίας βερνικιών το 1978.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για την περισσότερο κινήσιμη υπηρεσία στα τραπέζια μανικιούρ όλου του κόσμου, την υπηρεσία που οι απανταχού τεχνίτριες συχνά λατρεύουν να μισούν και τη ίδια στιγμή ένα στυλ που έχει καπηλευθεί όσο λίγα. Το βέβαιο είναι πως σε όλο αυτό το χρονολογικό φάσμα, έχει γίνει σαφές πως δεν πρόκειται για ένα nail trend που δεν είναι μια πρόσκαιρη επιταγή της μόδας.


Το γαλλικό ήρθε για να μείνει.


 Σχετική εικόνα


Τα Είδη:


1.Κλασικό εικονογραφημένο.

Ημιδιάφανη υπόλευκη ή ροζέ βάση με λευκό οπάκ χαμόγελο σε φάρδος περίπου 1/5 του συνολικού μήκους του νυχιού. Προτιμάται απο λεγεώνες γυναικών παγκοσμίως, απαντάται κυρίως σε γάμους, θέσεις εργασίας σε ταμεία, service, γενικά στην εξυπηρέτηση.


2.Το διάφανο γαλλικό

Εξυπηρετεί τους σκοπούς του κλασσικού και είναι κατά πολύ όμοιο με αυτό, με τη διαφορά ότι δεν έχει χρώμα στη βάση. Κατάλληλο για γυναίκες που δεν αντέχουν το κενό που δημιουργείται στην περιοχή του επωνυχίου μεταξύ των μηνιαίων συνεδριών μανικιούρ.


3.Pink and White

Πρόκειται για την περίπτωση στην οποία το γαλλικό χτίζεται τόσο στο ροζ όσο και στο λευκό κομμάτι του. Συνήθως με τον όρο p&w εννοούμε το χτίσιμο με ακρυλικό ή τζελ πάνω σε φόρμα. Μέθοδοι που περιλαμβάνουν λευκά τιπς, μετάξι, dipping ή άλλο, δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.


4. Χρωματιστο γαλλικό

Είναι η προσπάθεια να συμπεριληφθεί χρωματική ποικιλία σε κάτι κλασικό και ήπιο χρωματικά. Ακολουθούνται οι κανόνες του κλασικού, συνήθως με βάση καλυπτικό (οπάκ) μπεζ και χρώμα αντί για λευκό στο ελεύθερο άκρο.


5. Ανάποδο γαλλικό (half moon manicure)

Βίντατζ μάνι που αναπτύχθηκε αργά στη δεκαετία του ’50. Το χαμόγελο του κλασικού γαλλικού έχει μεγαλώσει τόσο που έχει σχεδόν καλύψει όλο το εμβαδόν του νυχιού, αφήνοντας ακάλυπτο το 1/5 ή και λιγότερο στην περιοχή του επωνυχίου σε σχήμα ημικυκλίου, το λεγόμενο «φεγγαράκι».


6. Babyboomer 
 
Η φρενίτιδα με τη μορφή ενός nail trend. Οριζόντιο ombre με μπεζ και λευκό που ήρθε να αντικαταστήσει την αυστηρότητα του κλασικού γαλλικού με μια πιο ελεύθερη διάθεση. Πρωτοεμφανίστηκε στη Γερμανία μετά το τέλος του β΄παγκοσμίου πολέμου με την άνθιση που ακολούθησε η γέννηση παιδιών μετά απο μια φρικτή περίοδο. Επανεμφανίστηκε πριν από τρία χρόνια και ακόμα και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι στο επικεντρο των αναζητήσεων.


Μαριάνθη Τσιτσοπούλου-Semilac Master Educator


 Ακολουθήστε την Semilac στα Social Media

     https://www.youtube.com/channel/UCOCTJzdnGTcBKPIZoGJdnAA?view_as=subscriber&utm_source=imodaeinaitexni&utm_medium=article          https://www.facebook.com/DCHellas/?utm_source=imodaeinaitexni&utm_medium=article       https://www.instagram.com/semilachellas/?utm_source=imodaeinaitexni&utm_medium=article



 

  


πηγη:semilac


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου