Σχετική εικόνα

Ο Αντώνης Ριζόπουλος σας δείχνει τον δρόμο για να πετύχετε το τέλειο κυκλικό φιλάρισμα, το εμπορικό κούρεμα
που συναντιέται καθημερινά στα κομμωτήρια. 


Μοίρες, ακρίβεια και σωστές τεχνικές είναι οι καλύτεροι βοηθοί για ένα άψογο αποτέλεσμα.


Το κούρεμα στηρίζεται σε τρία κύρια χωρίσματα:
Α) Από τις φύτρες έως το ινιακό
Β) Από το ινιακό έως την κορυφή και μέχρι μπροστά  τους κροτάφους,
Γ) Κορυφή έως φράντζα


Ξεκινώντας στο πρώτο μας τμήμα παίρνουμε οριζόντια χωρίσματα και κόβουμε στις 0 μοίρες για να φτιάξουμε την βάση-μήκος που θέλουμε.





Χωρίζουμε το επόμενο τμήμα μας 3-5 πόντους πάχος και ξεκινάμε με κάθετες χωρίστρες 90 μοίρες από το τριχωτό, προχωρώντας κυκλικά μέχρι το σημείο του αυτιού.



 


Συνεχίζουμε παίρνοντας το επόμενο τμήμα μας μέχρι την κορυφή και τα πλαϊνά. Όταν η κορυφή είναι μέσα (δεν έχει όγκο) το χώρισμα στην κορυφή είναι V για να αφήσουμε περισσότερο μαλλί και να δημιουργήσουμε όγκο. Κάθετες χωρίστρες 90 μοιρών από το τριχωτό, με λίγο σκυμμένο κεφάλι προς τα εμπρός για να κρατήσουμε παραπάνω μήκος στην κορυφή λόγο όγκου.





Στα πλαϊνά συνεχίζουμε με κάθετες χωρίστρες κόβοντας τες όλες πάνω στην χωρίστρα του αυτιού. Συνεχίζουμε παίρνοντας χώρισμα από την βάση του αυτιού ως το άλλο. Τραβάμε τα μαλλιά οριζόντια προς τα πίσω και παράλληλα με το χώρισμα και γυρίζουμε τα δάχτυλα μας προς τα πάνω ώστε να κρατήσουμε το μέγιστο μήκος στην κορυφή, αλλά να είναι και απαλά δεμένο με την προηγούμενη τούφα. Τα χωρίσματα συνεχίζουν παράλληλα μέχρι την φράντζα.


 

Πηγαίνουμε στο μπροστινό τμήμα με διαγώνια χωρίσματα και παράλληλα με το χώρισμα, αλλά χαμηλά τα χέρια μας, δίνουμε άνοιγμα στο πρόσωπο.





Χτενίζουμε και προχωράμε στο τελείωμα του κουρέματός μας. Χρησιμοποιούμε τις τεχνικές DEEP POINT CUTTING, SLICE CUTTING, SLICING για να δημιουργήσουμε κίνηση και απαλότητα.


 










πηγη:myextension