Μπορεί οι συνήθειες να κόβονται δύσκολα, όμως όταν αφορούν στην ομορφιά τότε πρέπει να κόβονται μαχαίρι!
 
Φυσικά, μιλάμε για τις συνήθειες στο μακιγιάζ οι οποίες πολύ συχνά μας προσθέτουν χρόνια. Για να πετυχαίνει η ρουτίνα της ομορφιάς μέγιστα αποτελέσματα, ιδού οι συμβουλές που θα αναδείξουν την πραγματική ομορφιά σας.


ΟΧΙ ΤΟΣΗ ΠΟΥΔΡΑ


Η πούδρα χρησιμοποιείται κυρίως για να διορθώσουμε τη λιπαρότητα του προσώπου και να πετύχουμε μια πιο mat εικόνα. Γι’ αυτό μην ενθουσιάζεστε και βάζετε πούδρα σε όλη την έκταση του προσώπου σας παρά μόνο στις πραγματικά λιπαρές περιοχές, όπως είναι το κούτελο (κι εκεί με προσοχή), η μύτη και το πηγούνι και πάντα με μέτρο. Μην ξεχνάτε ποτέ πως οι υπερβολές ακόμα και στην πούδρα, τονίζουν τις ρυτίδες και τις γραμμές, που αρχικά θέλετε να κρύψετε.


ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ


Η ποσότητα μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε, είναι ευθέως ανάλογη με την ηλικία που δείχνετε. Το πολύ και υπερβολικό μακιγιάζ, αν και στόχος όσων το επιλέγουν, είναι να δείχνουν μικρότερης ηλικίας, έχει αντίθετα αποτελέσματα. Χρησιμοποιείτε μόνο όσο έχει ανάγκη το δέρμα σας και όχι όσο κρίνετε εσείς ότι έχει ανάγκη και έχετε πάντα σαν στόχο να μοιάζει και να είναι αόρατο. Το δε concealer είναι μονάχα για περιοχές που έχουν κάποιο πρόβλημα προς κάλυψη, όπως οι περιοχές κάτω από τα μάτια και τα σπυράκια, και όχι για όλο το πρόσωπο.


ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ


Τα πολύ λεπτά φρύδια δεν είναι πια στη μόδα εδώ και πολλές σεζόν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι στη μόδα τα απεριποίητα φρύδια. Φροντίζετε για ένα γεμάτο και καλοσχηματισμένο φρύδι και μην τα βγάζετε αδιάκριτα, νομίζοντας λανθασμένα, πως αυτό είναι το επιθυμητό. Μετά από λίγα χρόνια, αν το παρακάνετε, δεν θα μπορέσουν να ξαναβγούν και εσείς θα καταφύγετε σε άλλες λύσεις, όπως είναι να τα γεμίζετε με μολύβι φρυδιών.


ΜΑΣΚΑΡΑ & EYELINER


Δοκιμάστε να βάλετε καφέ μάσκαρα, αντί για μαύρη και θα δείτε αμέσως τη διαφορά. Οι καφέ αποχρώσεις δείχνουν πιο φυσικές και πιο κοντά στο χρώμα του δέρματος. Στην ίδια λογική της φυσικότητας του προσώπου, αποφεύγετε να σχηματίζετε έντονες γραμμές με το eyeliner, παρά ακολουθείτε τις νοητές γραμμές των ματιών, ενώ μαλακές γραμμές, «σπασμένες» με μια μπατονέτα δημιουργούν πιο γλυκιά και φυσική εμφάνιση. Τέλος, μη βάζετε eyeliner στο κάτω βλέφαρο, καθώς μια τέτοια τεχνική μικραίνει ακόμα και τα πιο μεγάλα μάτια.


ΚΑΤΩ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ


Μη βάζετε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες σας, ιδιαίτερα αν η υφή της μάσκαρας είναι ματ ή πυκνή. Το εφέ των υπερφορτωμένων κάτω βλεφαρίδων δεν είναι καθόλου γοητευτικό, ενώ αν βάζετε μόνο στις πάνω, θα πετύχετε πιο «ανοιχτό» βλέμμα και πιο φρέσκο αποτέλεσμα.


ΤΟ ΡΟΥΖ


Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε σε ποιο σημείο να βάλετε το ρουζ, χωρίς να έχετε ένα κακό αποτέλεσμα. Μερικές γενικές οδηγίες θέλουν να το βάζετε στο υψηλότερο σημείο που φτάνουν τα ζυγωματικά και ποτέ πολύ κοντά στην περιοχή της μύτης, ενώ ιδανικά να το απλώνετε με κατεύθυνση από το κέντρο του προσώπου, προς τις ρίζες των μαλλιών. Το πινέλο, ακόμα, θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να καλύπτει όλη την έκταση που θέλετε να καλύψετε σε κάθε μάγουλο και προτιμάτε καλύτερα ροζ ή ουδέτερες αποχρώσεις, από τις πιο σκούρες επιλογές που θα σας «σκοτεινιάσουν».










πηγη:myextension