Η ιστορία της μόδας από τον Mάρκελλο Νύκτα σε 7 λεπτά



H πρόσκληση για την επίδειξη του Μάρκελλου Νύκτα στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στην οδό Κανάρη
ήταν για την προπαραμονή των Χριστουγέννων. 
Τι είδαμε; Kαι τι δεν είδαμε…


Ο Μάρκελλος Νύκτας είναι χρόνια στη μόδα. Μπορεί να στήνει ένα σόου από το μηδέν, σαν δάσκαλος πλέον (της μόδας), σαν σχεδιαστής, σκηνοθέτης, κριτής, κρινόμενος. Χωρίς καμία υπερβολή, λιτά και για επίλεκτο αριθμό καλεσμένων, έστησε αυτή τη φορά μια γρήγορη ιστορία μόδας, που δεν ξεπέρασε τα 7 λεπτά, με το εμπνευσμένο styling του Μιχάλη Πάντου, για σύγχρονα αγόρια και κορίτσια.


 

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, με τον ντι-τζέι στη θέση του, τα φώτα χαμηλωμένα, μια παλιομοδίτικη, οικεία ατμόσφαιρα, ανάμεσα σε φίλους της μόδας, νέα κορίτσια και αγόρια φόρεσαν μεταμοντέρνα αξεσουάρ, από λεοπάρ μέχρι βινύλ, μαύρες στολές, λεπτομέρειες με μεταλικές αντανακλάσεις, αναφορές στη δεκαετία του '80 με ένα twist στο σήμερα. 




Για τον Mάρκελλο Νύκτα η μόδα είναι γρήγορη, εφήμερη, χωρίς εποχή, είναι δερμάτινη, καθόλου παρελθοντολάγνα, γυαλιστερή σίγουρα, αισθησιακή. Μίνι προτάσεις για τα κορίτσια, αιθέριες και αποκαλυπτικές, κόκκινο υπερμεγέθες bomber jacket για τα αγόρια, με ενδιαφέρουσα επένδυση και κουκούλα για μεταμορφώσεις στον δρόμο. 


Μέσα σε επτά λεπτά, ο σχεδιαστής που ακολουθεί τον δικό του βηματισμό και ρυθμό στην ελληνική μόδα, μας θύμισε τις καλύτερες στιγμές του από το ξεκίνημα του μέχρι σήμερα. Γιλέκτα και μαντό, φορέματα και μπουφάν, δαντέλα και βελούδο, όλα χωράνε στον κόσμο του. Σαν υπενθύμιση ότι όλα διεκδικούν μια θέση στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα για να γίνει το «δικό μας» Μουσείο Μόδας. Με παραδοσιακές στολές και άνιμαλ-πριντ για την Pretty Woman που ψάχνει μέσα στη νύχτα να βρει το αγόρι με την κουκούλα.  







 






πηγη:clickatlife


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου