Τα πρώτα κουρεία που δημιουργήθηκαν από το 1945 και έπειτα έως περίπου το 1990,
ήταν θα λέγαμε πολύ απλά και πολύ φτωχικά.
Υπήρχαν
πελάτες που πήγαιναν ακόμη και καθημερινά να απολαύσουν το ξύρισμα τους
να κουτσομπολέψουν και γενικά το κλίμα που επικρατούσε μέσα στο κουρείο
ήταν πολύ ευχάριστο. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι κουρείς ήταν τα
εξής: Το μπριγιόλ η αλλιώς μπριγιαντίνη, το οποίο ήταν εάν είδος ελαίου
με άρωμα το οποίο έδινε τρομερή γυαλάδα στο μαλλί και το έστρωνε πάρα
πολύ καλά.
Επίσης
οι παλιοί κουρείς μόλις τέλειωναν τον πελάτη τους του έβαζαν κολόνια
που μάλιστα την αποκαλούσαν (μυρωδιά). Θυμάμαι εκείνες τις μεγάλες
γυάλινες φιάλες με το κανουλάκι που ήταν γεμάτες κολόνια συνήθως πεύκο η
λεμονί.
Επίσης όταν τέλειωνε το ξύρισμα
έριχναν στο πρόσωπο πρώτα νερό, έπειτα κολόνια και στο τέλος την πούδρα
οπού έδινε το τελειωτικό αποτέλεσμα πριν πουν το με’ γειά η όταν ήταν
ελεύθερος ο πελάτης το «και γαμπρός».
Φτάνουμε
στη σημερινή εποχή η οποία ο άντρας έχει αρχίσει να προσέχει και να
περιποιείται τον εαυτό του και ήταν πλέον αναγκαίο να έχει τον δικό του
χώρο.
Έτσι το απλό και φτωχικό κουρείο άρχισε να γίνεται ένας σύγχρονος και καλαίσθητος χώρος που προσφέρει υπηρεσίες .Το σύγχρονο κουρείο ονομάζεται πλέον barbershop και τα προϊόντα και οι υπηρεσίες αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό.
Έτσι το απλό και φτωχικό κουρείο άρχισε να γίνεται ένας σύγχρονος και καλαίσθητος χώρος που προσφέρει υπηρεσίες .Το σύγχρονο κουρείο ονομάζεται πλέον barbershop και τα προϊόντα και οι υπηρεσίες αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό.
Τα προϊόντα styling ενός συγχρόνου barbershop είναι τα εξής:
1) Η πομάδα η οποία θυμίζει την παλιά μπριγιαντίνη μόνο όμως στη γυαλάδα.
2) Ο πηλός ο οποίος πηλός είναι σε ματ μορφή και δίνει στεγνό κράτημα, φυσική μορφή και υφή.
3) Το κερί το οποίο είναι κρεμώδες και δίνει λάμψη στο μαλλί.
4) Το gel το οποίο χωρίζεται σε βαθμίδες δυναμικότητας από το 1 έως το 5 συνήθως που σημαίνει ότι όσο πιο πολύ πλησιάζει προς το 5 τόσο πιο πολύ δυνατό είναι.
5) Η πούδρα φορμαρίσματος η οποία είναι σκόνη και δίνει ματ μορφή και υφή.
6) Η γνωστή μας λακ.
άρθρο:Μιχάλης Γιαρένης
πηγη:blogkommoton
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου