Προϊόντα styling για τα μαλλιά, από την εποχή των πρώτων κουρείων, έως την σημερινή των συγχρόνων barbershop

Poria kalintikon2
 
 Τα πρώτα κουρεία που δημιουργήθηκαν από το 1945 και έπειτα έως περίπου το 1990,
ήταν θα λέγαμε πολύ απλά και πολύ φτωχικά. 


Υπήρχαν πελάτες που πήγαιναν ακόμη και καθημερινά να απολαύσουν το ξύρισμα τους να κουτσομπολέψουν και γενικά το κλίμα που επικρατούσε μέσα στο κουρείο ήταν πολύ ευχάριστο. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι κουρείς ήταν τα εξής: Το μπριγιόλ η αλλιώς μπριγιαντίνη, το οποίο ήταν εάν είδος ελαίου με άρωμα το οποίο έδινε τρομερή γυαλάδα στο μαλλί και το έστρωνε πάρα πολύ καλά.

  Poria kalintikon3
 

Επίσης οι παλιοί κουρείς μόλις τέλειωναν τον πελάτη τους του έβαζαν κολόνια που μάλιστα την αποκαλούσαν (μυρωδιά). Θυμάμαι εκείνες τις μεγάλες γυάλινες φιάλες με το κανουλάκι που ήταν γεμάτες κολόνια συνήθως πεύκο η λεμονί.
Επίσης όταν τέλειωνε το ξύρισμα έριχναν στο πρόσωπο πρώτα νερό, έπειτα κολόνια και στο τέλος την πούδρα οπού έδινε το τελειωτικό αποτέλεσμα πριν πουν το με’ γειά η όταν ήταν ελεύθερος ο πελάτης το «και γαμπρός». 

  Poria kalintikon4
 

Φτάνουμε στη σημερινή εποχή η οποία ο άντρας έχει αρχίσει να προσέχει και να περιποιείται τον εαυτό του και ήταν πλέον αναγκαίο να έχει τον δικό του χώρο.
Έτσι το απλό και φτωχικό κουρείο άρχισε να γίνεται ένας σύγχρονος και καλαίσθητος χώρος που προσφέρει υπηρεσίες .Το σύγχρονο κουρείο ονομάζεται πλέον barbershop και τα προϊόντα και οι υπηρεσίες αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό.

  Poria kalintikon5
 

Τα προϊόντα styling ενός συγχρόνου barbershop είναι τα εξής: 


1) Η πομάδα η οποία θυμίζει την παλιά μπριγιαντίνη μόνο όμως στη γυαλάδα.
2) Ο πηλός ο οποίος πηλός είναι σε ματ μορφή και δίνει στεγνό κράτημα, φυσική μορφή και υφή.
3) Το κερί το οποίο είναι κρεμώδες και δίνει λάμψη στο μαλλί.
4) Το gel το οποίο χωρίζεται σε βαθμίδες δυναμικότητας από το 1 έως το 5 συνήθως που σημαίνει ότι όσο πιο πολύ πλησιάζει προς το 5 τόσο πιο πολύ δυνατό είναι.
5) Η πούδρα φορμαρίσματος η οποία είναι σκόνη και δίνει ματ μορφή και υφή.
6) Η γνωστή μας λακ. 

  Poria kalintikon6
 












άρθρο:Μιχάλης Γιαρένης
πηγη:blogkommoton


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου