Πως θα κάνετε μόνες σας πεντικιούρ στο σπίτι (video)

  Αποτέλεσμα εικόνας για pedicure woman at home

Τα κάτω άκρα μας πρέπει να είναι πάντα περιποιημένα όχι μόνο για να δείχνουν όμορφα αλλά και για λόγους υγιεινής.
 
Εδώ θα βρείτε μυστικά για το τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι.


1.       Αρχίστε με μία καθαρή βάση


Το πρώτο βήμα είναι να ξεβάψετε τα νύχια σας πολύ προσεκτικά έτσι ώστε να φύγουν υπολείμματα από προηγούμενα βερνίκια νυχιών. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, βαμβάκι και ασετόν και έπειτα βυθίστε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε βάλει φέτες λεμονιού και λίγες σταγόνες από έλαιο μέντας. Το λεμόνι θα κάνει τα νύχια σας ιδιαίτερα λαμπερά και θα συμβάλει στον περεταίρω καθαρισμό τους έτσι ώστε να έχετε μια πολύ καθαρή βάση.


2.       Απολέπιση και καθαρισμός


Όταν νιώσετε ότι τα πόδια σας έχουν μαλακώσει, βγάλτε τα από το νερό και στεγνώστε τα με μια πετσέτα. Έπειτα χρησιμοποιήστε μια ελαφρόπετρα και τρίψτε τις φτέρνες σας. Τρίψτε ξανά τις πατούσες σας με τις φέτες λεμονιού τις οποίες είχατε χρησιμοποιήσει πριν στο ποδόλουτρό σας και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και έπειτα χρησιμοποιείστε μια λούφα (σφουγγάρι) για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα.


3.       Δώστε σχήμα


Λιμάρετε προσεκτικά τα νύχια σας έτσι ώστε να τους δώσετε σχήμα. Έπειτα χρησιμοποιείστε ένα ειδικό εξάρτημα για να αφαιρέσετε τις παρανυχίδες. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιείστε μια ειδική θεραπεία για παρανυχίδες.


4.       Ενυδάτωση


Αφού βγάλετε τα πόδια σας από το νερό, θα είναι ιδιαίτερα μαλακά και έτοιμα να απορροφήσουν την απαραίτητη ενυδατική κρέμα. Οπότε μετά που θα έχετε προχωρήσει με την απολέπιση, χρησιμοποιήστε μια καλή ενυδατική κρέμα ή για ακόμα μεγαλύτερη ενυδάτωση χρησιμοποιείστε βούτυρο σώματος.


5.       Η κατάλληλη βάση


Τις περισσότερες φορές ξεχνάμε ότι από τα πιο σημαντικά πράγματα αναφορικά με την περιποίηση και το βάψιμο των νυχιών είναι η βάση που χρησιμοποιούμε και το διαφανές βερνίκι μετά από εκείνο με το χρώμα. Χρησιμοποιείστε ως βάση ένα βερνίκι νυχιών με βιταμίνες για extra ενδυνάμωση των νυχιών και προτιμήστε ένα αντίστοιχο προϊόν και ως top coat μετά που θα έχετε χρησιμοποιήσει το βερνίκι νυχιών με το χρώμα.


Δείτε και σε video πως μπορείτε να κάνετε μόνες σας πεντικιούρ:













πηγη:joytv


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου