5 μύθοι για τα μαλλιά που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις!

Mithoi2
 
Οι μύθοι της ομορφιάς είναι πολλοί! Κάποιοι από αυτούς δεν είναι μύθοι αλλά πραγματικότητες. 


Κάποιοι άλλοι όμως είναι ψέματα! Ψέματα αισχρά που δεν κάνουν τίποτα παρά να μας δυσκολεύουν. Μιλήσαμε λοιπόν με τους ειδικούς και αποφασίσαμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους όπως έχουμε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν.


 Πάμε λοιπόν...

  Mithoi3
 

ΜΥΘΟΣ #1 Τα θερμά εργαλεία είναι απαραίτητα αν θέλεις λεία μαλλιά.Το σεσουάρ και η δουλειά με τα θερμά εργαλεία σου παρέχει ένα τέλειο αποτέλεσμα. Λειαίνουν ακόμα και τις πιο ατίθασες τούφες, ακόμα και το χειρότερο φριζάρισμα. Δεν είναι όμως απαραίτητα! Εκτός και αν έχεις πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά με άκρες που έχουν να κουρευτούν ένα χρόνο, τότε με ένα σέρουμ ενάντια στο φριζάρισμα ή με λίγο αφρό, μπορείς να έχεις εξίσου λείο αποτέλεσμα. Μάλιστα, αποφεύγοντας την θερμότητα επιτρέπεις στα μαλλιά σου να ξεκουραστούν και να κάνουν ένα διάλειμμα.

  Mithoi4
 

ΜΥΘΟΣ #2 Τα μαλλιά σου παραμένουν ίδια καθ᾽όλη την διάρκεια της ζωής σου.Αν έχεις λιπαρά μαλλιά ταλαιπωρείσαι, παιδεύεσαι και δεν αντέχεις την ζωή σου. Μην ανησυχείς, η λιπαρότητα (ή η ξηρότητα αντίστοιχα) δεν θα σε ακολουθεί μέχρι τα βαθιά γεράματα. Τα μαλλιά αλλά και το δέρμα σου αλλάζουν όσο μεγαλώνεις και μαζί με αυτά και οι ανάγκες τους. Είναι λοιπόν απαραίτητο να τσεκάρεις τις ανάγκες σου ανα τακτά διαστήματα και όταν βλέπεις πως το σαμπουάν σου για παράδειγμα δεν σε καλύπτει να εξετάζεις το ενδεχόμενο πως δεν χρειάζεσαι απλά άλλη μάρκα αλλά άλλο είδος.

  Mithoi5
 

ΜΥΘΟΣ #3 Τα ίσια μαλλιά δεν κρατάνε τις μπούκλες.Το σενάριο είναι γνωστό, πας στο κομμωτήριο, κάνεις τις τέλειες μπούκλες και μέχρι να γυρίσεις στο σπίτι τα μαλλιά σου είναι πιο ίσια και από πράσα! Συμβαίνει σε όλα τα κορίτσια με ίσια μαλλιά και όλες νομίζουν πως δεν υπάρχει ελπίδα… Υπάρχει! Η σωστή προετοιμασία είναι το παν για τα μαλλιά συνεπώς, αν τα βοηθήσεις από το μπάνιο κιόλας όλα θα πάνε καλά!

  Mithoi6
 

ΜΥΘΟΣ #4 Όσο περισσότερη θερμότητα βάζεις, τόσο πιο καλό θα είναι το αποτέλεσμα.Όσο περισσότερη θερμότητα βάζεις, τόσο περισσότερο καταστρέφεις τα μαλλιά σου. Μάλιστα, θα παρατηρήσεις πως, αν βάλεις υπερβολική θερμότητα με το σεσουάρ ή τα άλλα θερμά εργαλεία, τα μαλλιά σου θα λαδώσουν στον μισό χρόνο. Αυτό συμβαίνει γιατί «αποσυντονίζεται» το δέρμα του κεφαλιού σου. Τα μαλλιά σου πρέπει μεν να είναι πολύ στεγνά για να μην φριζάρουν και να μην χαλάσει το χτένισμα αλλά δεν πρέπει να κάνεις υπερβολές.

  Mithoi7
 

ΜΥΘΟΣ #5 Με το ξηρό σαμπουάν μπορείς να αποφύγεις το λούσιμο για πολλές μέρες.Ναι, μπορείς αλλά με τι κόστος; Το ξηρό σαμπουάν μπορεί να σε σώσει για μια ή για δύο ημέρες όμως οτιδήποτε παραπάνω, απλά επιβαρύνει το δέρμα του κεφαλιού σου, θαμπώνει την τρίχα και αλλοιώνει το χρώμα. Όπως και με όλα τα προϊόντα, δεν πρέπει να κάνεις κατάχρηση του ξηρού σαμπουάν…κατάλαβες;











πηγη:faysbook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου