Να γίνω Τεχνήτρια Νυχιών σε Σχολή ή μαθαίνοντας απο το YouTube;

Αποτέλεσμα εικόνας για perfect manicure vs bad manicure

Πήγα σε σχολή, παρακολούθησα σεμινάρια, πλήρωσα τόσα και τόσα χρήματα, και η άλλη έμαθε από το internet...είμαστε το ίδιο καλές;

Ας δούμε λοιπόν τις διαφορές ανάμεσα στις τεχνήτριες των σχολών και των σεμιναρίων, με τις αυτοδίδακτες. Συνεχώς ακούμε αυτά τα παράπονα από τις κοπέλες στην ομάδα μας (Nails, all about).


Oι κοπέλες που έμαθαν δίνοντας κάποια χρήματα, ξοδεύοντας ώρες και ώρες πάνω σε αυτό το αντικείμενο, κάνοντας λάθη επί λαθών, έχουν ένα ηθικό δίκιο. Και λέω ηθικό γιατί δεν μπορούμε να τις συγκρίνουμε με τις κοπέλες που έμαθαν από το ίντερνετ ή βλέποντας κάποια φίλη τους ειδική.

Ποια είναι καλύτερη; Αυτή που θα σε κερδίσει. Θα σε κερδίσει με την δουλειά της. Με τον επαγγελματισμό της και την συμπεριφορά της. Αυτή που θα σε σεβαστεί και θα σε αγαπήσει σαν φίλη και όχι σαν πελάτισσα.Αυτή που φεύγοντας θα τις πεις χίλια ευχαριστώ και θα στείλεις και τις φίλες σου.

 
 Αποτέλεσμα εικόνας για money


Το δίκιο βέβαια το έχουν με το μέρος τους και οι κοπέλες που πλήρωσαν για να μάθουν. Και γιατί να πληρώσω θα σκεφτεί μια μελλοντική τεχνήτρια, αφού μπορώ να μάθω δωρεάν; Η απάντηση είναι μια. Το ότι θα πληρώσεις δεν σημαίνει ότι θα μάθεις τα πάντα. Μπορεί να μάθεις τα βασικά, αλλά η εμπειρία τελικά είναι αυτή που θα σου αποφέρει χρήματα. Η αγάπη για την δουλειά σου.


Τι γίνεται τελικά με τα σεμινάρια όμως; Μια κοπέλα μπορεί να παρακολουθήσει 3 μήνες ένα σεμινάριο και να γίνει καλύτερη και από την δασκάλα της (τραβηγμένο). Μπορεί μια άλλη να μάθει τα πάντα σε ένα μήνα. Και στις δύο περιπτώσεις όμως ισχύει ότι πρέπει να το έχεις. Πρέπει κάποιος να σε παροτρύνει. Πρέπει να το αγαπάς αυτό που κάνεις. Και ερχόμαστε στο δίλημμα. Σε ποια σεμινάρια; Αφού κανένα σεμινάριο δεν σε κόβει, αλλά από όλα παίρνεις το πολυπόθητο χαρτί; Ο λόγος; Το χρήμα. Όταν πληρώνεις πρέπει να πάρεις το χαρτί. Αλλιώς η καθηγήτρια θα ψάχνει μαθητευόμενες με το κυάλι.


Έτσι λοιπόν αναρωτιόμαστε...Μήπως να κάτσει η μαθητευόμενη και να μάθει μόνη της από το ίντερνετ όλα τα μυστικά της τέχνης; Μήπως θα πρέπει να αφιερώσει αρκετό χρόνο βλέποντας διάφορα βίντεο και να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερη; Το να έχει ένα χαρτί δεν λέει και πολλά. Το βασικό θέμα είναι να είσαι η κορυφαία, που θα συζητούν όλοι για σένα και την δουλεία σου. Και όχι για το που σπούδασες και πόσες ώρες αφιέρωσες στην σχολή και πόσα χρήματα έδωσες. Βλέπουμε στην ομάδα μας, πραγματικά απίστευτες δουλειές από κοπέλες που το έχουν έμφυτο. Καθόμαστε και χαζεύουμε πραγματικά, πόσο έμπνευση πρέπει να έχει η κάθε τεχνήτρια για να προσελκύσει πελάτες. Το χαρτί δεν κάνει την διαφορά. Η τέχνη την κάνει!

Όπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και εδώ το χαρτί απλώς θα σε βοηθήσει να βρεις δουλειά. Οι περισσότεροι εργοδότες ζητούν κάτι να έχουν στα χέρια τους. Ένα πτυχίο...κάτι. Αν και αυτό θα μπορούσε να παραληφθεί αφού και ο αυτοδίδακτος μπορεί να δουλεύει μόνος του, ως ελεύθερος επαγγελματίας κάνοντας απλώς μια έναρξη επιτηδεύματος. Και οι δύο -τεχνήτρια από σχολή ή αυτοδίδακτη- μπορούν να βγάλουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Εδώ ερχόμαστε στο παράδοξο ζήτημα. Ποιος πληροί τις προυποθέσεις; Μπορεί κανένας από τους δύο αλλά μπορεί και οι δύο. Διαβάστε τις προυποθέσεις εδώ...


Για να κλείσουμε το άρθρο συνοψίζοντας. Τεχνήτρια δε σε κάνει η σχολή ή το σεμινάριο. Τεχνήτρια σε κάνει η δουλειά σου. Και μόνο αυτή. Είτε έχεις χαρτί ,είτε όχι. Τεχνήτριες υπάρχουν πολλές. Λίγες όμως θα ξεχωρίσουν. Αυτές που θα σεβαστούν τον πελάτη και θα τηρούν με ευλάβεια αυτό που κάνουν. 


Όπως σε όλες τις δουλειές άλλωστε.







πηγη:imodaeinaitexni


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου