Νύχια Για… Διάβασμα!!

Nixia gia diavasma2
 
Φέτος μπορείτε να παρεκκλίνετε του κλασικού και υιοθετήσετε κάτι πιο “εκκεντρικό".
 
 
Δοκιμάστε τα νύχια-εφημερίδα, που μπορείτε άνετα να κάνετε και μόνη σας στο σπίτι ή για καλύτερα και πιο έντονα αποτελέσματα με την βοήθεια ενός nail artist. Αν αποφασίσετε να το κάνετε μόνη σας, θα χρειαστείτε τα παρακάτω απλά υλικά.

  Nixia gia diavasma3
 

Ανοιχτό βερνίκι νυχιών (γκρί πολύ ανοιχτό, ροζ απαλό ή παρόμοιο), αν φυσικά θέλετε σκούρο αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποήσετε σκούρο βερνίκι αλλά δεν θα “γράφει” τόσο καλά το σχέδιο. 

  Nixia gia diavasma4
 

Κομματάκια εφημερίδας (σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από τα νύχια σας), κόμικ, περιοδικού, σύμβολα ζωδίων ή ό,τι άλλο σας εμπνεύσει, αρκεί να είναι από χαρτί και να έχει κάτι τυπωμένο πάνω.


Nixia gia diavasma5
 

Οινόπνευμα.
Βερνίκι για τη βάση σε ανοιχτό απαλό χρώμα ή διαφανές.
Σκληρυντικό νυχιών.


Nixia gia diavasma6
 

Πλύντε καλά με σαπούνι τα χέρια σας για να φύγει η λιπαρότητα, περάστε μια στρώση με το βερνίκι βάσης και αφήστε το να στεγνώσει. 


Βάψτε τα νύχια σας με το ανοιχτόχρωμο βερνίκι νυχιών και αφήστε το επίσης να στεγνώσει. 


Βάλτε το οινόπνευμα σε κάποιο μικρό δοχείο και βυθίστε ένα νύχι για περίπου 5 δευτερόλεπτα. 


Στη συνέχεια πάρτε ένα κομματάκι εφημερίδας ή ό,τι επιλέξατε( κόμικ κλπ) και πιέστε το απαλά πάνω στο νύχι για 10-15 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το πολύ προσεκτικά από το νύχι, το σχέδιο θα έχει αποτυπωθεί. Συνεχίστε το ίδιο με κάθε νύχι και στο τέλος περάστε τα με σκληρυντικό για να προστετεύσετε το σχέδιο αλλά και τα νύχια σας.

  Nixia gia diavasma7
 

Μερικά extra tips:

 
Α) Όταν βάφετε τα νύχια σας, αφού πλύνετε αρχικά τα χέρια σας, περάστε προσεκτικά στο δέρμα γύρω-γύρω βαζελίνη για να αποφύγετε το αντιαισθητικό βάψιμο της επιδερμίδας. 

 
Β) Αν το σχέδιο της εφημερίδας δεν αποτυπώνεται τόσο καλά, μπορείτε να βυθίσετε και το κομματάκι της εφημερίδας για μερικά δευτερόλεπτα στο οινόπνευμα. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται να βυθίσετε και το νύχι σας. 







πηγη:joytv