6 tips για να αποκτήσεις Μακριά Νύχια!

 
Όλες μας τα θέλουμε, μα λίγες μπορούμε να τα αποκτήσουμε. Τα μακριά νύχια θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα. Διάβασε όσα πρέπει να ξέρεις για να τα αποκτήσεις.   
                                                                                                                                                                                
1. Σωστή διατροφή. 
Για να έχεις υγιή και γερά  νύχια είναι εξαιρετικά σημαντική η διατροφή που κάνεις. Χρειάζεται να προμηθεύεις τον οργανισμό σου με ασβέστιο και πολύ νερό για να είσαι ενυδατωμένη.  Επίσης, σίδηρος βιταμίνες C και Β, δηλαδή φρούτα και λαχανικά, τροφές πλούσιες σε  Ω-6 λιπαρά οξέα.       
 
                                                                                                                                                                 
2.Σωστή φροντίδα
Μην κακομεταχειρίζεσαι τα νύχια σου, με συνεχή μανικιούρ, άφηνε τα άβαφα για μια τουλάχιστον εβδομάδα κάθε μήνα ώστε να αναπνέουν (το βερνίκι δεν επιτρέπει στα νύχια να αναπνέουν και γι’ αυτό σπάνε εύκολα).  Μη φοράς ψεύτικα νύχια. Προσπάθησε να φοράς  γάντια για τις δουλειές του σπιτιού, καθώς τα νύχια φθείρονται και ταλαιπωρούνται με το νερό.
 
 
 
3.Μη δαγκώνεις τα νύχια σου γιατί τα κάνεις  πιο μαλακά και πιο ευάλωτα στο να σπάσουν.     
 
                                                                                                                                     
4.Άλειψε τα νύχια σου κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς,  με λίγο ελαιόλαδο  ή κάποιο  ειδικό λάδι που εισχωρεί στην πλάκα του νυχιού και στα πετσάκια γύρω από αυτό.
 
 
 
5.Πριν εφαρμόσεις το βερνίκι βάλε οπωσδήποτε μια βάση. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποίησε κάποιο από τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά ειδικά για θρέψη και σκλήρυνση των νυχιών. Δίνει και μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ σου, αλλά ταυτόχρονα  προστατεύει και τα νύχια σου.                                                                                                                                                                                         
 
6.Φρόντισε να κόβεις ή να λιμάρεις  τα νύχια σου λίγα χιλιοστά κάθε εβδομάδα και θα παρατηρήσεις ότι θα μακραίνουν γρηγορότερα και πάνω από όλα θα είναι πιο δυνατά.
 
 
 
 
 
 
 
πηγη:filenades