12 tips ομορφιάς κατευθείαν από τους ειδικούς


Αν είσαι από εκείνα τα κορίτσια που οι φίλες τους τα ζηλεύουν για το πόσο καλά ξέρουν να βάφονται, ακόμα και να παίζεις το countouring στα δάχτυλα, κι αν δεν θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είχες bad hair day, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που σου ξεφεύγουν.
 
Γιατί όσα tutorials και να δεις, πάντα θα υπάρχουν αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. Εκεί είναι που μπαίνουν οι ειδικοί και σου δείχνουν όσα χρειάζεσαι να ξέρεις για να τελειοποιήσεις την τεχνική σου.

1. Κάνε τα μαλλιά σου κυμματιστά χωρίς κανένα προϊόν. 

 Θυμάσαι τότε που ήσουν μικρή και ζητούσες από τη μαμά σου να σου κάνει πλεξίδες πριν κοιμηθείς για να έχεις σγουρά μαλλιά το πρωί; Αυτή είναι η λογική κι εδώ. Αφού λουστείς και στεγνώσεις ελαφρά τα μαλλιά σου χώρισε τα σε 4-5 μεγάλες τούφες και πιάστα σε μικρά κοτσάκια. Αν τα μαλλιά σου έχουν την τάση να είναι ατίθαση ή πολύ ίσια, θυμήσου να στρίψεις τις τούφες πριν τις μαζέψεις. Το επόμενο πρωί θα έχεις φυσικά κυμματιστά μαλλιά.


2. Χρησιμοποίησε τη λακ σωστά. Αν θέλεις να πετύχεις ένα απόλυτα sleek ίσιωμα ψέκασε την σε κοντινή απόσταση από τα μαλλιά σου κι αν θέλεις ένα χαλαρό κράτημα στις μπούκλες σου, προτίμησε να κρατήσεις το μπουκάλι πιο μακριά έτσι ώστε να μην τις βαρύνεις.

3. Άλλαξε το χτένισμα σου από ίσιο σε σπαστό μόνο με λίγο sea salt spray.

 Δεν χρειάζεται να ξαναλούσεις τα μαλλιά σου και να τα στεγνώσεις, δημιουργώντας μπούκλες. Απλώς ψέκασε λίγο sea salt spray σε όλο το μήκος των μαλλιών σου, δουλεύοντας λίγο τις άκρες με τα δάχτυλα σου για να τους δώσεις έξτρα υφή.

4. Φτιάξε το δικό σου υπερ-προϊόν. Μπορείς να κάνεις μια μίξη από την αγαπημένη σου κρέμα νύχτας με το υγρό make up που χρησιμοποιείς καθημερινά και μετά να τα απλώσεις σαν ένα προϊόν. Έτσι, πετυχαίνει μια σούπερ ενυδάτωση και λάμψη που διαρκεί όλη τη μέρα αλλά και κάλυψη.

 
5. Τόνισε τα ζυγωματικά σου. Αφού περάσεις μια μικρή ποσότητα από το ρουζ που συνήθως χρησιμοποιείς, πέρασε ένα λαμπερό ιριδίζον ρουζ σε ένα νοητό τρίγωνο όπως την εικόνα.
 
 
6. Άπλωσε την πούδρα ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος σου. 
 
Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, άπλωσε μια πούδρα (κατά προτίμησε όχι compact) στη ζώνη Τ του προσώπου σου. Θα απορροφήσει όλη την περιττή λιπαρότητα χωρίς να σβήσει όμως και τις φυσικές γυαλάδες.
 
 
7. Για να τονίσεις τα φρύδια σου, θα χρειαστείς δυο μολύβια με ένα τόνο διαφορά στην απόχρωση. 
 
Το πιο ανοιχτό θα σε βοηθήσει να σχηματίσεις τα φρύδια σου και το πιο σκούρο να τα γεμίσεις.
 
8. Βάλε μάσκαρα στις ρίζες των βλεφαρίδων σου. Ίσως κάτι που οι περισσότερες από εμάς ξεχνάμε να κάνουμε, καθώς εστιάζουμε στις άκρες τους. 
 
 Αν όμως σου γίνει συνήθεια θα δεις ότι η όψη των βλεφαρίδων σου θα αλλάξει εντελώς αφού θα ξεμπλέκονται πιο εύκολα, αποφεύγοντας αυτό το ενοχλητικό εφέ με τις κολλημένες μεταξύ τους βλεφαρίδες. Επίσης, θα τους δώσεις μια ανοδική ώθηση και δεν θα χρειάζεται να περνάς και δεύτερη στρώση.
 
 
9. Άπλωσε τη σκιά ματιών με μεγαλύτερη ακρίβεια. 
 
Βρέξε ελαφρά το πινέλο σου και πέρασε τη σκιά. Η σκιά κολλάει στο πινέλο και μεταφέρεται μόνο εκεί που θέλεις εσύ, βοηθώντας σε να κάνεις ό,τι σχήμα θες με μεγάλη ευκολία.
 
10. Αν παρόλα αυτά σου πέσει λίγη σκιά και στο κάτω μέρος του ματιού ή στο μάγουλο, αφαίρεσε την με λίγο χειρουργική κολλητική ταινία, η οποία είναι σχεδιασμένη για να μην τραβάει το δέρμα. 
 
 
11. Αν το κραγιόν σου τείνει να σπάει και να κάνει τα χείλη σου να μοιάζουν αφυδατωμένα μετά από λίγη ώρα, δοκίμασε αυτό το tip. 
 
 Άπλωσε το με ένα πινέλο, αφού πρώτα ρίξεις μια σταγόνα υγρού make-up και τα ανακατέψεις.
 
 
12. Άλλαξε γρήγορα το μανικιούρ σου και γέμισε τα κενά με αυτό το κόλπο. 
 
 Χρησιμοποίησε ένα λευκό βερνίκι, αφού πρώτα σκουπίσεις το πινέλο του σε σημείο που να είναι σχεδόν στεγνό και πέρνα το στα σημεία που θέλουν διόρθωση. Θυμήσου, η ομοιομορφία δεν είναι το ζητούμενο.
 
 
 
 
 
πηγη:cosmopolitan