Σωτήριες λύσεις για μαλλιά που λαδώνουν εύκολα

 

Λούζεις τα μαλλιά σου και την επόμενη μέρα είναι λαδωμένα; Είσαι στη σωστή σελίδα για να διαβάσεις τις καλύτερες λύσεις στο πρόβλημα σου.
 

1. Όξινο ξέβγαλμα: ο χυμός λεμονιού και το ξύδι είναι οι πιο οικονομικές κι εύκολες λύσεις για τα λιπαρά μαλλιά. Εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ανακατέψεις 1 φλ. νερό με χυμό από 1 λεμόνι (ή 2 κ.σ. ξύδι) και να ξεβγάλεις μ΄ αυτό το μείγμα τα μαλλιά σου. Δώσε περισσότερη βάση στις ρίζες σου, κάνοντας ελαφρύ μασάζ και ξέβγαλε με ζεστό νεράκι.

2. Μαγειρική σόδα: συνεχίζω με τις οικονομικές λύσεις και πάμε στο ντουλάπι της κουζίνας να πιάσουμε τη μαγειρική σόδα! Ανακάτεψε μερικές κ.σ. μαγειρική σόδας με 1 λίτρο νερό κι άπλωσε στα μαλλιά σου. Άφησε το μείγμα για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξέβγαλε με άφθονο νερό.

3. Σφηνάκια: μην το πιείτε, λουστείτε! Επίλεξε κάποιο ποτό με αρκετή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, φτιάξε ένα σφηνάκι και ρίξε μερικές σταγόνες νερό. Ρίξε το μείγμα στα μαλλιά σου και φρόντισε να το ξεβγάλεις πολύ καλά.

4. “Ρόφημα” δενδρολίβανου: το συγκεκριμένο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε έλαια που μειώνουν την υπερ-παραγωγή λαδιού. Βράσε 1 φλ. νερό και ρίξε μέσα το δενδρολίβανο. Άφησέ το για 20 λεπτά και ρίξ΄ το στα μαλλάκια σου μετά το σαμπουάν. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, εκτός αν δεν σου αρέσει το άρωμά του.

5. Μηλόξυδο: δημιούργησε ένα μείγμα ανακατεύοντας ¼ φλ. μηλόξυδο με 0,5 λίτρο νερού. Άπλωσε το μείγμα στα μαλλάκια σου μετά το σαμπουάν, δίνοντας έμφαση στο τριχωτό της κεφαλής. Το συγκεκριμένο μείγμα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε περίπτωση που έχεις έντονη φαγούρα στο κεφάλι, μιας και εξισορροπεί το pH της επιδερμίδας.

6. Τζελ αλόης: Ανακάτεψε 1 κ.γλ. τζελ αλόης με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, πρόσθεσέ το στο αγαπημένο σου σαμπουάν και ανακίνησε καλά. Το συγκεκριμένο διατηρείται για 1 εβδομάδα εντός ψυγείου και βοηθάει να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα από το τριχωτό της κεφαλής, να «μαλακώσεις» τη φαγούρα και να μειώσεις το σπάσιμο της τρίχας.



πηγη:misswebbie