Τι πρέπει να προσέξετε όταν φοράτε total denim;

mosaic, olivia palermo denim, 332x600
Μπορεί πριν από μερικές σεζόν το total denim να μας θύμιζε κάτι όχι και τόσο καλό και να το αποφεύγαμε. Η μόδα όμως είναι περίεργο πράγμα και όχι απλώς επαναφέρει τάσεις που είχαμε ξεχάσει, αλλά μας «μαθαίνει» και να τις αγαπάμε. Αυτό συνέβη και με το denim over denim και επειδή όπως το αγαπήσαμε -ξανά- εμείς, πιστεύουμε ότι ίσως το αγαπήσατε και εσείς, σας επισημαίνουμε μερικά πράγματα προκειμένου να το φορέσετε πιο σωστά.
1. Οι αποχρώσεις που θα επιλέξετε πρέπει να μοιάζουν μεταξύ τους, αν δηλαδή αποφασίσετε να φορέσετε ανοιχτόχρωμο denim τότε τα δύο, ή περισσότερα κομμάτια του outfit σας θα πρέπει να είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και αν επιλέξετε σκουρόχρωμο denim.
2. Αν το παραπάνω σας φαίνεται βαρετό, τότε για εσάς η επιλογή είναι οι εκ διαμέτρου αντίθετες αποχρώσεις. Πολύ ανοιχτό, γαλάζιο denim, ταιριάζει με το σκούρο μπλε.
3. Το να «σπάσετε» ένα total denim look είναι ό,τι πιο εύκολο καθώς τα jeans ταιριάζουν με όλα. Έτσι μπορείτε να συνδυάσετε με το σύνολό σας ένα δερμάτινο μπουφάν, κάτι σε σουέντ, ένα πολύχρωμο φουλάρι και πολλά άλλα.
4. Το λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε πάνω από denim πουκάμισο ένα πιο «μαλακό» και αιθέριο υλικό. Αν λοιπόν αυτό είναι το denim κομμάτι που συνδυάζετε με τα jeans σας να θυμάστε πως ένα σατέν κιμονό δεν ταιριάζει με το σύνολό σας.
5. Κοσμήματα επιτρέπονται. Ένα statement κολιέ για παράδειγμα, ή ένα ζευγάρι μεγάλα, κρεμαστά σκουλαρίκια, που φέτος είναι τάση, θα κάνουν το look σας ακόμα πιο ενδιαφέρον.
6. Αγαπημένα είναι τα τακούνια για ακόμα μία φορά. Ο ιδανικός τρόπος για να φορέσετε το total denim look είναι να το ολοκληρώσετε με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα. Έτσι θα δώσετε στον casual χαρακτήρα του μια πιο glam και θηλυκή νότα.
πηγη:amijai