Pixies go to heaven

 

Το «αγορίστικο» pixie κούρεμα επιστρέφει στη μόδα και στα γυναικεία κεφάλια γύρω μας, με διαβολεμένους ρυθμούς. Είναι ένα ιδιαίτερο hair look, ικανό να μας πάει στον παράδεισο (ή και στην κόλαση, αν δεν μας ταιριάξει). Ας δούμε μαζί την ιστορία του, όπως και τις «νεράιδες» που το έκαναν τόσο δημοφιλές.

 

Ξεκινάμε με τα βασικά: «Pixie» στα Αγγλικά σημαίνει «νεράιδα, αερικό ή ξωτικό». Στο λεξικό του Cambridge, ως «pixie cut» ορίζεται «το κοντό κούρεμα των μαλλιών μιας γυναίκας». Το πιάσαμε το νόημα; Ο ποιητής θέλει να πει ότι οι γυναίκες με κοντά μαλλιά παραπέμπουν σε ξωτικά, όπως εκείνα με τα μυτερά αυτάκια που κάνουν παρέα με τον Πίτερ Παν. Προσβλητικό; Ίσως.

Όμως έρχεται η πραγματικότητα να διαψεύσει την παρομοίωση με τα χαζοχαρούμενα ξωτικά. Από την δεκαετία του 1950, όταν οι γυναίκες τόλμησαν να εκφράσουν τη γοητεία τους με το pixie haircut, ο κόσμος της κομμωτικής τέχνης έδωσε στις συντηρητικές κοινωνίες ένα εξαιρετικό μάθημα μόδας και girl power αισθητικής.

Έκτοτε, χωρίς να έχουν φύγει ποτέ από τη μόδα, τα pixie cuts και οι παραλλαγές τους έχουν τα ups και τα downs τους τόσο στις πασαρέλες όσο και στα κορίτσια της διπλανής πόρτας. Σήμερα, στα τέλη του 2020 και στα πρόθυρα μιας νέας δεκαετίας, το κοντό αγορίστικο μαλλί επιστρέφει δυναμικά.

Για να μάθετε εάν σας ταιριάζει, πρέπει τώρα να συμβουλευτείτε τον επαγγελματία κομμωτή σας. Για να πάρετε έμπνευση, ακολουθήστε μας σε μια «νεραϊδένια» ιστορική αναδρομή:

 

1953, Audrey Hepburn


Όλα ξεκίνησαν όταν ο στυλίστας της ταινίας “Roman Holiday” αποφάσισε να εμφανίσει τη μεγάλη του πρωταγωνίστρια με αυτό το (ανυπέρβλητα ανατρεπτικό για την εποχή) κούρεμα. Η γλυκιά Audrey ταίριαξε γάντι με τη νέα τάση και το θαύμα έγινε. Στις επόμενες ταινίες της, η Hepburn υιοθέτησε ακόμα πιο κοντό pixie με λιγότερο fringe και δημιούργησε μια μόδα που «φοριέται» ακόμη και σήμερα.

 

1966, Twiggy

Σε ηλικία 17 ετών, η Twiggy ήταν ήδη μοντέλο. Όταν μπήκε σε ένα κομμωτήριο στο Λονδίνο για να αγοράσει σαμπουάν, ο ιδιοκτήτης, Leonard Lewis, της ζήτησε να πειραματιστεί με ένα νέο κούρεμα στα μαλλιά της. Ο Lewis ήταν ο δημοφιλέστερος κομμωτής στην Αγγλία εκείνη την εποχή και η Twiggy, τελικά, δέχτηκε. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό το εκθαμβωτικό pixie cut, το οποίο έμελλε να αλλάξει όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά και τη κοινωνική δυναμική της γυναίκας από τα 60s και ύστερα. Ο συνδυασμός αυτού του κουρέματος με το spider make-up της Twiggy, παραμένει διαχρονικό σημείο αναφοράς στο styling.

 

1968, Mia Farrow

Πρωταγωνιστώντας στο εμβληματικό θρίλερ «Rosemary’s Baby», η Mia Farrow δημιούργησε μια θηλυκή περσόνα που ακόμη και σήμερα εμπνέει έναν συνδυασμό αθωότητας και δέους. Μινιμαλιστικό haircut, το οποίο, σύμφωνα με τον μύθο, έγινε στα παρασκήνια της κινηματογράφησης απλά και μόνο με ένα ψαλίδι και μπόλικη διάθεση για πρωτοπορία.

 

1985, Brigitte Nielsen

Δεν τη λες ακριβώς και «νεράιδα», αλλά η σεξοβόμβα των 80s (και σύζυγος του Sylvester Stallone για 19 μήνες), κατάφερε να ορίσει, με τον δικό της τρόπο, το pixie cut της τρελής αυτής δεκαετίας. Το αγορίστικο μαλλί βρίσκει την ιδανική του εφαρμογή σε μια δυναμική γυναίκα, η οποία προτάσσει τη sexy εκδοχή του pixie και αδιαφορεί πλήρως για την αθωότητα. Για περισσότερες «πληροφορίες», αναζητήστε την ταινία «Rambo IV» και απολαύστε την Brigitte.

 

1995, Halle Berry

Γενικώς τα 90s ήταν μια χρυσή εποχή για τα pixie hair looks, καθώς η μόδα τα υποστήριζε με μανία. Η Halle Berry εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1995 με κοντό μαλλί και έκτοτε δεν το έχει μακρύνει ξανά. Ναι, κάθε φορά που τη βλέπετε στις ταινίες με μακρύ μαλλί, να ξέρετε ότι είναι περούκα! Η καλή Αμερικανίδα ηθοποιός αποτελεί υπόδειγμα τέλειας εφαρμογής του pixie στο γυναικείο κεφάλι, ενώ και οι παραλλαγές που κατά καιρούς δοκιμάζει είναι πάντα επιτυχημένες. Συγχαρητήρια στη Halle λοιπόν, αλλά και στους κομμωτές της!

 

2004, Keira Knightley

Κάπου ανάμεσα στα γυρίσματα των ταινιών «Πειρατές της Καραϊβικής» και «Περηφάνια και Προκατάληψη», η γλυκιά Keira αποφάσισε ότι αυτό που της ταιριάζει είναι το pixie haircut. Το αποτέλεσμα όχι μόνο τη δικαίωσε, αλλά και καθόρισε τα pixies κατά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα: Παραλλαγές με fringe, messy στα μπροστινά και «παιχνίδι» στα πλαϊνά.

 

2019, Charlize Theron

Ανάμεσα στις δεκάδες celebs που υιοθετούν το pixie cut στις ημέρες μας, οφείλω να ξεχωρίσω την ανυπέρβλητη Charlize Theron. Εμφανίστηκε με το εντυπωσιακό αυτό κούρεμα (διά χειρός Adir Abergel) το καλοκαίρι του 2019 και συνέχισε να το υποστηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020. Υπέροχο σαγόνι, εντυπωσιακός λαιμός και συνολικά άψογο σχήμα προσώπου είναι μερικές από τις προδιαγραφές όσων επιλέξουν το pixie cut. Και η Charlize παίρνει άριστα σε όλα!

 

 

 

 

 

πηγη:myextension

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου