Τα κουρέματα που κολακεύουν τις γυναίκες με μάγουλα ή με στρογγυλό πρόσωπο

κουρέματα που κολακεύουν τις γυναίκες

Αν έχετε στρογγυλό ή με μάγουλα πρόσωπο πολύ πιθανό να ψάχνετε τρόπους ώστε να φαίνεται πιο αδύνατο το πρόσωπο σας. Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα κουρέματα που θα αναδείξουν και θα κολακεύσουν το πρόσωπό σας είναι αυτά που θα το κάνουν να φαίνεται πιο οβάλ.

 

Με λίγα λόγια θα πρέπει να δώσουν ύψος έτσι ώστε το μήκος του να δείχνει ότι είναι μεγαλύτερο από το πλάτος του. Μη ξεχνάτε ότι όλα τα σχήματα προσώπου έχουν ιδιαιτερότητες και γι’αυτό τα κουρέματα θα πρέπει να αναδεικνύουν τα δυνατά και όμορφα χαρακτηριστικά του και να κρύβουν τα “άσχημα”.

Tips για το ιδανικό κούρεμα

Ένα κούρεμα με φιλάρισμα θα κάνει το στρογγυλό ή με μάγουλα πρόσωπο να δείχνει λεπτότερο. Δηλαδή τα φιλαριστά μαλλιά, κυρίως τα μακριά, θα τραβήξουν τα βλέμματα στο κάτω μέρος των μαλλιών και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται πιο οβάλ.

Το ίδιο ισχύει και για ένα κούρεμα με ασυμμετρίες. Ειδικά αν το συνδυάσετε και με μία πλάγια φράντζα δημιουργεί τη ψευδαίσθηση ότι το πρόσωπο έχει γωνίες και θα φαίνεται λεπτότερο.

Θα πρέπει να ξέρετε λοιπόν έναν γενικό κανόνα για να πετύχετε το τέλειο κούρεμα που θα κολακεύσουν το πρόσωπό σας. Αυτός ο κανόνας λοιπόν λέει ότι θα πρέπει να αποφεύγετε να έχουν τα μαλλιά σας ένα μήκος γιατί θα κάνει το πρόσωπο να φαίνεται παχύτερο και το φιλάρισμα να είναι μόνο στις άκρες για να έχουν κίνηση.

Επιπλέον θα πρέπει να αποφύγετε ένα ίσιο περίγραμμα όπως είναι το κλασικό καρέ γιατί κόβει τα μάγουλα στη μέση με αποτέλεσμα ένα στρογγυλό και με μάγουλα πρόσωπο να φαίνεται πιο παχύ από ότι είναι. Το κλασικό καρέ επίσης δείχνει το κεφάλι φαρδύτερο γιατί έχει περισσότερο όγκο στα πλαϊνά του κεφαλιού. Ακόμη, αν έχετε διπλοσάγονο το συγκεκριμένο κούρεμα θα το τονίσει περισσότερο και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν το θέλετε.

1. Μακρύ και ασύμμετρο καρέ

Μακρύ και ασύμμετρο καρέ κούρεμα

Μία πολύ καλή επιλογή είναι ένα καρέ στο οποίο τα πίσω μαλλιά είναι πιο κοντά από τα μπροστά. Με αυτόν τον τρόπο το πρόσωπο φαίνεται ωοειδές. Μπορείτε να το συνδυάσετε με μία μακριά και αραιή φράντζα.

2. Καρέ, μακρύ καρέ

Καρέ, μακρύ καρέ κούρεμα

Επιλέξτε ένα καρέ με όγκο στις ρίζες αλλά και με χωρίστρα στο πλάι. Αποφύγετε τα φιλαριστά μαλλιά όπως και τις μύτες σε αυτό το κούρεμα γιατί θα τονίσουν και θα προσθέσουν όγκο στο λάθος σημείο. Για το λόγο αυτό προτιμήστε ίδιο μήκος σε όλα τα μαλλιά.

3. Ίσιο καρέ

Ίσιο καρέ

Ένα καρέ που τελειώνει στον αυχένα, με χωρίστρα στη μέση και ίσια μαλλιά θα τονίσει τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

4. Ασυμμετρία με φράντζα

 

Ασυμμετρία με φράντζα 

Αν θεωρείτε το απλό καρέ βαρετό και δε σας αρέσει μπορείτε να κάνετε ένα ασύμμετρο με πλάγια φράντζα. Είναι ένα πρωτότυπο κούρεμα το οποίο θα κολακεύσει το στρογγυλό και με μάγουλα πρόσωπο.

5. Καρέ με αφέλειες

Καρέ με αφέλειες

Συνεχίζοντας στην κατηγορία των καρέ, καθώς πρόκειται για ένα κούρεμα που είναι τάση αυτή την περίοδο και φυσικά αποτελεί μία safe επιλογή για το πρόσωπο με μάγουλα, είναι και το καρέ με αφέλειες.

6. Κοντό τύπου αγορέ

Κοντό τύπου αγορέ

Το συγκεκριμένο κούρεμα είναι ένα από τα πιο κολακευτικά καθώς προσδίδει μία αιθέρια αίσθηση. Αυτό το στιλ κουρέματος ονομάζεται “pixie”. Τολμήστε το αν είστε λάτρεις των κοντών μαλλιών και των αλλαγών γενικά γιατί αναδεικνύει τέλεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου και ανοίγει το βλέμμα. Προσέξτε όμως γιατί πρέπει να είναι θηλυκό και sexy.

7. Μακριά μαλλιά με φιλάρισμα

μακριά κούρεμα φιλαριστά

Αν σας αρέσουν τα μακριά μαλλιά τότε επιλέξτε τα φιλαριστά γιατί θα σας δώσουν όγκο. Όταν το φιλάρισμα είναι σε αρκετά επίπεδα κρύβει τις ατέλειες και τονίζει τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου. Φυσικά το φιλάρισμα θα πρέπει να βρίσκεται μόνο στις άκρες για να δίνει κίνηση στα μαλλιά. Επιλέξτε κυματιστά ή ανάλαφρες μπούκλες και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε.

8. Μακριά μαλλιά με μύτες και αφέλειες

Μακριά μαλλιά κούρεμα με μύτες και αφέλειες

Οι μύτες στο μπροστινό μέρος των μαλλιών είναι ιδανικές σε αυτό το πρόσωπο γιατί θα κρύψουν τα μάγουλα. Όπως επίσης και οι αφέλειες αν έχετε μεγάλο μέτωπο θα το κάνουν να δείχνει μικρότερο.

 

 

 

 

πηγη:dynamikhgynaika



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου