Πάχος στα μπούτια. Πώς να το χάσεις

πάχος στα μπούτια

Σπιτικές κρέμες αδυνατίσματος, συμβουλές διατροφής, αδυνατιστικά ροφήματα, καθώς και ασκήσεις γυμναστικής συναποτελούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στόχο τα τοπικό πάχος στα μπούτια.

Έχεις μπόλικο λίπος μαζεμένο στα μπούτια σου; Μήπως υπάρχει κι αρκετή κυτταρίτιδα από την οποία θα ήθελες να απαλλαγείς; Και, γενικά, σε ενοχλεί το παραπανίσιο πάχος στα μπούτια σου;
Αν ακολουθήσεις τον ολοκληρωμένο οδηγό συμβουλών που ακολουθεί, σίγουρα θα επιτύχεις να το χάσεις άμεσα! Βέβαια, θα δεις αποτελέσματα ακόμη κι αν υιοθετήσεις ορισμένες από τις συμβουλές μας. Αποτελέσματα που αφορούν το πάχος στα μπούτια, την κυτταρίτιδα στην εν λόγω περιοχή, το βάρος και το ποσοστό λίπους σε όλο το σώμα σου, καθώς ακόμη και την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση.

Πάμε γρήγορα να δούμε όλους αυτούς τους τρόπους που έχουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Ενότητα πρώτη: Περί διατροφής

1) Τουλάχιστον 6 ποτήρια νερό σε ημερήσια βάση

Στην αρχή, είναι λογικό να μην μπορείς να καταναλώνεις 6 με 8 ποτήρια νερό μέσα στη μέρα σου. Και ειδικά εάν είσαι από τα άτομα που δεν πίνουν πολύ νερό. Για τις πρώτες μέρες, λοιπόν, πιέσου λιγάκι, έως ότου ο οργανισμός σου συνηθίσει στις ποσότητες αυτές. Ύστερα, μετά από λίγες μόνο μέρες, θα διαπιστώσεις ότι θα σου το ζητάει και ο ίδιος. Να ξέρεις ότι το πάχος στα μπούτια, στην κοιλιά και σε όλο το σώμα μπορεί να μειωθεί άμεσα όταν πίνεις πολλά υγρά. Διότι αυξάνεται η διούρηση και μαζί με αυτήν η αποτοξίνωση του οργανισμού.

2) 1 κούπα από ρόφημα βοτάνου

Μπορείς να ξεκινήσεις από 1 – 2 την εβδομάδα και να φτάσεις έως 1 – 2 κούπες την ημέρα. Υπάρχουν πάμπολλα ροφήματα της φύσης (από βότανα κυρίως δηλαδή) που βοηθούν στην αποτοξίνωση μέσω της διούρησης. Αδυνατίζουν το σώμα, βοηθούν στην καύση του λίπους, άρα κάνουν δουλειά και με το … ενοχλητικό πάχος στα μπούτια. Πολύ σημαντικό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο κορεσμός, η αποτοξίνωση και η ενίσχυση του μεταβολισμού. Όλα τα αδυνατιστικά ροφήματα και αφεψήματα έχουν κι από μερικά οφέλη για την υγεία.
Ενδεικτικά, θα σου αναφέρουμε 3 από τα καλύτερα ροφήματα που σε αδυνατίζουν. Εσύ μπορείς να βρεις και στο περιοδικό μας και αλλού κι άλλα!

α) Το πράσινο τσάι

Ίσως το πιο γνωστό, το πιο σύνηθες και το ευρύτερα διαδεδομένο ρόφημα για αδυνάτισμα να είναι το πράσινο τσάι. Όλες και όλοι λίγο – πολύ το γνωρίζουμε και το έχουμε δοκιμάσει. Το πράσινο τσάι, λοιπόν, ενισχύει τον οργανισμό μας με πολλά οφέλη, όπως είναι το κάψιμο του λίπους από όλο το σώμα. Επίσης, λόγω της καφεΐνης που εμπεριέχει, το εν λόγω τσάι προκαλεί τη λιπολυτική αντίδραση στο σώμα. Τού επιτρέπει, δηλαδή, να καίει θερμίδες για να παράγει ενέργεια κι όχι να αποθηκεύει τις θερμίδες ως λίπος. Είναι γεμάτο με ένα συστατικό (τις πολυφαινόλες κατεχίνης). Αυτές είναι φυσικά αντιοξειδωτικά με καθοριστικό ρόλο στην αποτοξίνωση και στην ενεργοποίηση και καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.

β) Το σπιτικό ρόφημα με τα 6 υλικά

Φτιάχνεται από 6 διαφορετικά υλικά που συνεπάγονται και ποικίλες δράσεις και οφέλη για τον οργανισμό γενικότερα, για το πάχος ειδικότερα.
Βράζεις 2 ποτήρια νερό. Προσθέτεις 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο πράσινο τσάι, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μάραθο και τη φλούδα από 1 κόκκινο ή πράσινο μήλο (φρόντισε να την έχεις πλύνει πρώτα). Αφήνεις το μείγμα για 1 – 1,5 ώρα κι έπειτα το σουρώνεις. Προσθέτεις 2 – 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας από μηλόξιδο κι ανακατεύεις. Μέγιστη συχνότητα κατανάλωσής του: 1 μικρό φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ, 3 φορές την ημέρα, τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα κυρίως γεύματα. Ή, εναλλακτικά, 1 κούπα του τσαγιού, 2 φορές την ημέρα, ως δεκατιανό και απογευματινό.

γ) Το φασκόμηλο

Ένα «γνωστό» ρόφημα που αποτελεί συνάμα και ένα από τα βότανα για αδυνάτισμα είναι το φασκόμηλο. Δρα αποτελεσματικά ενεργοποιώντας το μεταβολισμό, διαλύοντας τα λίπη και καταπολεμώντας την κυτταρίτιδα.
Βράζεις 1 χούφτα από φασκόμηλο με 4 φλιτζάνια νερό. Αυτή η δοσολογία είναι σχετικά μεγάλη, οπότε δε σημαίνει πως χρειάζεται να την καταναλώσεις μέσα σε μία ημέρα. Εσύ μπορείς να πίνεις από 1 έως 2 κούπες από φασκόμηλο την ημέρα, πάντα 20 λεπτά περίπου πριν από κάποιο κύριο γεύμα. Αυτή είναι η maximum ποσότητα.

3) Είναι απαγορευτικός ο συνδυασμός υδατάνθρακα με υδατάνθρακα

Πώς να μην έχεις πάχος στα μπούτια όταν τρως τα μακαρόνια σου με ψωμί; Όταν παίρνεις σουβλάκι με πατάτες τηγανητές μέσα ή extra; Όταν το μοσχαράκι με ρύζι το συνοδεύεις με μία σαλάτα γεμάτη παξιμάδια ή κρουτόν; Ο συνδυασμός υδατάνθρακα με υδατάνθρακα είναι απαραίτητο να αποφεύγεται ΠΑΝΤΟΤΕ. Είτε κάνεις δίαιτα είτε απλώς θέλεις να τρέφεσαι υγιεινά και σωστά.
Αυτή είναι μια συμπεριφορά που χρειάζεται να υιοθετήσεις για όλη σου τη ζωή. Κάνε την παρασπονδία σου μια φορά στις 20 μέρες και φάε ένα λαχταριστό burger, που έχει από μόνο του μπόλικο ψωμί και, εάν το θέλεις τόσο, συμπλήρωσέ το και με πατάτες τηγανητές. Αλλά τις υπόλοιπες minimum 19 ημέρες πρόσεξε την ποσότητα υδατανθράκων σου να είναι στις ποσότητες που θα αναφέρουμε παρακάτω και να μην συνδυάζεις τρόφιμα που είναι βασικές πηγές υδατανθράκων μαζί με άλλα παρόμοια.

4) Είναι απαραίτητο το μέτρημα των υδατανθράκων

Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα κυρίως γεύματα της ημέρας – πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό – είναι αναγκαίο να μετράς το ψωμί, τις φρυγανιές, τις πατάτες σου. Έτσι, δε θα προσλαμβάνεις περισσότερους υδατάνθρακες από αυτούς που μπορείς να μεταβολίσεις. Συγχρόνως, θα δεις το πάχος στα μπούτια να μειώνεται, ενώ και το βάρος σου συνολικά να πέφτει.
Ενδεικτικά, για την περίοδο που τυχόν θέλεις ένα πιο εντατικό πρόγραμμα διατροφής για να χάσεις το πάχος στα μπούτια και να αδυνατίσεις γενικότερα, ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ μπορείς να τρως:

α) Στο πρωινό σου:

  • 2 φρυγανιές
  • 1 φέτα ψωμί του τοστ
  • 1 μικρή φέτα ψωμί φούρνου
  • 3 γκοφρέτες καλαμποκιού ή
  • 30 γραμμάρια corn flakes (όχι τα τυποποιημένα).

β) Στο μεσημεριανό σου:

  • 2 φρυγανιές
  • 1 φέτα ψωμί φούρνου, όποιο προτιμάς
  • 2 παξιμαδάκια
  • ½ ντάκο
  • 1 μικρή τορτίγια
  • ½ πίτα (αυτή που βάζουμε στο σουβλάκι)
  • 3 κουταλιές της σούπας κρουτόν.

γ) Στο βραδινό σου:

Ό,τι ισχύει και για το μεσημεριανό σου.
Τώρα, σε ό,τι αφορά στην περίοδο που δε σε ενδιαφέρει να χάσεις μπόλικα κιλά, αλλά θέλεις να διατηρηθείς και να φτιάξεις πιο όμορφο το σώμα σου, τρεφόμενη υγιεινά και μειώνοντας την κυτταρίτιδα και το λίπος, οι υδατάνθρακές σου έχουν ως εξής:

α) Στο πρωινό:

  • 2 – 3 φρυγανιές
  • 1 φέτα ψωμί από το φούρνο
  • 1 – 2 φέτες ψωμί του τοστ, όποιο προτιμάς
  • 40 – 50 γραμμάρια corn flakes
  • 40 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 1 μικρή τορτίγια
  • 1 μικρή αραβική πίτα.

β) Στο μεσημεριανό:

  • 1 πατάτα, ολόκληρη ή σε κομμάτια, βραστή ή ψητή ή τηγανητή
  • 1 κούπα πουρές, σπιτικός ή έτοιμος
  • ¾ της κούπας ρύζι
  • 1 κούπα μακαρόνια, όταν συμπληρώνουν πρωτεΐνη π.χ. το κοτόπουλο, αλλιώς όταν είναι σκέτα με σάλτσα και τριμμένο τυρί ή με κιμά υπολογίζεις 1,5 κούπα μακαρόνια
  • 2 φρυγανιές, όποιες προτιμάς
  • 1 φέτα ψωμί από το φούρνο, μέχρι 60 γραμμάρια
  • 1 – 2 φέτες ψωμί του τοστ (υπολόγισε οι θερμίδες τους να μην ξεπερνούν τις 140 το μέγιστο)
  • 3 παξιμαδάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας κρουτόν
  • ½ – 1 κομμάτι ντάκο.

γ) Στο βραδινό:

Ό,τι ισχύει και για το μεσημεριανό.

5) 1 μπολάκι σαλάτα/λαχανικά με το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα

Η σαλάτα εποχής (όποιο είδος λαχανικού κι αν προτιμάς) είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για το πάχος στα μπούτια και όχι μόνο. Αλλά για να διατηρείσαι υγιής και καλλίγραμμη πάντοτε. Για τις ευεργετικές – αποτοξινωτικές ιδιότητες των λαχανικών προφανώς θα είσαι ενήμερη.
Αυτό που σου απομένει είναι να εντάξεις σε κάθε μεσημεριανό και κάθε βραδινό σου γεύμα λίγα λαχανικά. Πρέπει να περιέχουν 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (ή μέχρι 2 κουταλιές ελαιόλαδο για τους άνδρες). Συν το λαχανικό ή τα λαχανικά της αρεσκείας σου. Με ΕΞΑΙΡΕΣΗ το καλαμπόκι, τον αρακά και την πατάτα. Επίσης, βάζε και ό,τι θες από μυρωδικά, καρυκεύματα, λεμόνι και ξίδι. Το αλάτι μετρημένο μέχρι ½ κουταλάκι του γλυκού. Τέλος, μπορείς να προσθέτεις μουστάρδα ή ξίδι μπαλσάμικο.

Ενότητα δεύτερη: Ειδική εξωτερική φροντίδα

1) Κρέμα αδυνατίσματος με άργιλο – Μέθοδος: body wrapping

Θα χρειαστείς:

  • 1 ποτήρι νερό αποσταγμένο,
  • 1 κουταλιά της σούπας πράσινο άργιλο,
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
  • 2 κουταλιές της σούπας φύκια βεζίκουλους και
  • 10 σταγόνες από βάμμα ιωδίου.

Εκτέλεση & Εφαρμογή:

Χτυπάς το αλάτι με τα φύκια σε ένα γουδί μέχρι να πάρουν μορφή πούδρας. Κατόπιν, προσθέτεις τον άργιλο και ανακατεύεις. Ζεσταίνεις το αποσταγμένο νερό σε ένα κατσαρολάκι χωρίς να βράσει (θέλουμε να φτάσει περίπου στους 50 βαθμούς Κελσίου). Ρίχνεις το νερό στο μείγμα στο γουδί και ανακατεύεις μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρευστο γαλάκτωμα. Αλείφεις τα μπούτια σου βουτώντας κομμάτια από βαμβάκι στο μείγμα. Στη συνέχεια, τυλίγεσαι με μία πλαστική μεμβράνη και σκεπάζεσαι με μια κουβέρτα για τουλάχιστον μισή ώρα. Αφαιρείς τη μεμβράνη, κάνεις ένα δροσερό ντους στο σώμα σου και βάζεις λίγη ενυδατική κρέμα σώματος ή κάποιο φυσικό λαδάκι. Επαναλαμβάνεις το συχνότερο 2 φορές την εβδομάδα.

2) Μάσκα σώματος για αδυνάτισμα με βαζελίνη – Μέθοδος: μασάζ

Θα χρειαστείς:

  • 90 γραμμάρια κλασική βαζελίνη,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη,
  • 8 κουταλάκια του γλυκού λανολίνη,
  • 5 κουταλιές της σούπας ρακί ή τσίπουρο και
  • μερικά φύλλα κισσού.

Εκτέλεση & Εφαρμογή:

Σε ένα δοχείο, ρίχνεις τα φύλλα κισσού και τη ρακί ή το τσίπουρο. Χρειάζεται το μείγμα αυτό να παραμείνει σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για 2 εβδομάδες και έπειτα είναι έτοιμο για χρήση. Όταν, λοιπόν, έρθει η ώρα, προσθέτεις στο δοχείο αυτό τη ρίγανη, τη λανολίνη και βαζελίνη κι ανακατεύεις πολύ καλά. Κάθε φορά που θα κάνεις μπάνιο (είτε είναι καθημερινά είτε είναι 2 φορές την εβδομάδα), μετά το μπάνιο σου θα εφαρμόζεις λίγη ποσότητα από τη σπιτική κρέμα αδυνατίσματος και θα κάνεις ένα έντονο τοπικό μασάζ μέχρι αυτή να έχει απορροφηθεί. Υπολόγισε ότι θα χρειαστεί σίγουρα ένας μήνας εφαρμογής προκειμένου να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

3) Λοσιόν σώματος για αδυνάτισμα με αιθέρια έλαια – Μέθοδος: μασάζ

Θα χρειαστείς:

  • 8 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο θυμαριού,
  • 8 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού,
  • 8 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο καμφοράς,
  • ½ ποτήρι από φουντουκέλαιο (εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ίδια ποσότητα από ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο),
  • 2 κουταλιές της σούπας από φύλα ελιάς που τα έχεις ψιλοκόψει,
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες και
  • 1 κάστανο βρασμένο και αποφλοιωμένο.

Εκτέλεση & Εφαρμογή:

Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάς καλά έως ότου δημιουργηθεί ένα όσο το δυνατόν ομογενοποιημένο μείγμα. Τοποθετείς το μείγμα που θα προκύψει σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο και περιμένεις 1 εβδομάδα. Μόλις περάσουν οι 7 ημέρες, με μία γάζα σουρώνεις την κρέμα σε ένα άλλο δοχείο. Δηλαδή σε εκείνο που θα θέλεις να την αποθηκεύσεις για να την εφαρμόζεις. Κατά τη διάρκεια του ντους ή του μπάνιου σου, λοιπόν, φρόντιζε να έχεις ζεστό νεράκι, να έχεις πρώτα τρίψει το σώμα σου με ένα φυσικό σφουγγάρι. Έπειτα, αφού έχεις στεγνωθεί καλά με την πετσέτα σου, απλώνεις λίγη από την ενυδατική και αδυνατιστική λοσιόν στα μπούτια σου κάνοντας έντονες κινήσεις μασάζ. Κάνεις το μασάζ μέχρι να απορροφηθεί όσο γίνεται. Ύστερα, φοράς ένα ζεστό κολάν ή και σκεπάζεσαι για 45 λεπτά τουλάχιστον με μία κουβέρτα. Τέλος, ξεπλένεις το προϊόν με δροσερό νεράκι. Μέσα σε λίγες εφαρμογές θα φανούν τα αποτελέσματα!

Ενότητα τρίτη: Περί γυμναστικής

1) Τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα ακολούθησε κάποια αερόβια γυμναστική

Πρώτη και καλύτερη στη λίστα με τους τρόπους εκγύμνασης που απαντούν στην ερώτηση «πώς να μειώσεις το πάχος στα μπούτια;»  έρχεται αναμφισβήτητα η αερόβια άσκηση. Μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Χορός, ζούμπα, κολύμβηση, τρέξιμο, περπάτημα, αεροβική, yoga, ποδηλασία, διάδρομος και ούτω καθεξής. Τουλάχιστον 30 λεπτά αερόβιας άσκησης 2 – 3 φορές την εβδομάδα εγγυώνται εμφανή αποτελέσματα μέσα στις πρώτες εβδομάδες.
Και δεν είναι μόνο τα πόδια σου που θα αδυνατίσουν. Είναι και το υπόλοιπο σώμα σου που θα βλέπεις να απαλλάσσεται από πλεονάζον λίπος. Είναι και η αντοχή σου που θα δεις πως αυξάνεται. Είναι και οι εξετάσεις αίματος και καρδιάς που θα διαπιστώσεις πως βελτιώνονται. Είναι και η διάθεσή σου κάθε μέρα που θα κορυφώνεται!

2) Αφιέρωνε 5 λεπτά την ημέρα για μία συγκεκριμένη γυμναστική άσκηση

Την αερόβια γυμναστική που κάνεις τακτικά, αξίζει να συμπληρώνεις με μερικές συγκεκριμένες ασκήσεις. Βαθιά καθίσματα, butt bridge, βάρη σε μηχάνημα για τετρακέφαλους και δικέφαλους και λοιπά.
Μάλιστα, ακόμη και για τις ημέρες που δε θα γυμνάζεσαι για τον οποιοδήποτε λόγο, μπορείς να αφιερώνεις 5 λεπτάκια. 5 λεπτά από το χρόνο σου στο να κάνεις σετ επαναλήψεων από μία άσκηση που πιάνει καλά τα πόδια.
Ενδεικτικά, σου αναφέρουμε μία άσκηση που γυμνάζει πολύ και άλλους μύες.

Π.χ. Τα βαθιά καθίσματα

Πώς γίνεται η άσκηση, εάν δεν την ξέρεις.
Στέκεσαι όρθια σε λείο δάπεδο ή χαλί ή στρώμα γυμναστικής. Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια με αερόσολα θα σε διευκολύνουν. Ανοίγεις τα πόδια στο ύψος των ώμων. Αρχίζεις να λυγίζεις τα γόνατά σου όσο κατεβάζεις προς τα πίσω και προς τα κάτω τον ποπό σου. Να έχεις στο μυαλό σου ότι είναι σα να ψάχνεις στα τυφλά πού είναι μία καρέκλα για να κάτσεις! Χωρίς να φέρνεις μπροστά το υπόλοιπο σώμα αλλά κρατώντας το σταθερά ευθεία, κατεβάζεις τον ποπό ως το σημείο που μπορείς και ξανασηκώνεσαι στην αρχική σου θέση.

Προσοχή: Μόλις σηκωθείς και τεντώσουν τα γόνατα, σφίγγεις προς τα μέσα τους γλουτούς σου έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν ακόμα καλύτερα. Αυτή είναι 1 επανάληψη. Κάνε 8 επαναλήψεις επί 4 φορές με μισό λεπτό διάλειμμα ανάμεσα σε κάθε φορά αν είσαι αρχάρια. Οι πιο προχωρημένες το προσαρμόζετε μόνες σας.
Με την εν λόγω άσκηση γυμνάζεις γλουτούς, τετρακέφαλους, δικέφαλους, γαστροκνήμια. Επιπλέον, επειδή συμμετέχει έστω και λίγο και το υπόλοιπο σώμα, γυμνάζεις κι άλλους μύες, όπως αυτούς των κοιλιακών και του κορμού (μέση κυρίως).










πηγη:dynamikhgynaika


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου