Τα διαφορετικά είδη της μπούκλας


Κάθε μπούκλα είναι διαφορετική για αυτό και ως τώρα υπάρχουν 4 κατηγορίες μπούκλας. Τα παρακάτω γράμματα συνθέτουν το σύστημα LOIS, το οποίο είναι αντιπροσωπευτικά των διαφορετικών σχημάτων που μπορεί να συναντήσετε σε μπούκλες.


Σχήμα L: Η τούφα στο μέσο της διαθέτει καμπυλότητα και στο τέλος σχηματίζει μια μπούκλα.
Σχήμα Ο: Η μπούκλα είναι σαν ελατήριο, δηλαδή τα μαλλιά είναι σγουρά.
Σχήμα I: Σε αυτή τη περίπτωση η τούφα είναι σχετικά ευθεία και ελαφρώς σπαστή.
Σχήμα S: Αυτό το σχήμα αναφέρεται στους κυματισμούς κατά μήκος της τούφας.

Ο τύπος της μπούκλας επηρεάζει πολλά πράγματα: το κούρεμα, τον τρόπο βαφής (τα διαφορετικά σχήματα μπούκλας αντανακλούν και διαφορετικά το φως), αλλά και τον τρόπο φροντίδας τους. Όταν διακρίνουμε έναν τύπο μπούκλας, ξεκινάμε από την βάση διότι εκεί οι ρίζες είναι συνήθως υγιείς. Παρόλα αυτά, δεν είναι όλα τα μαλλιά υγιή. Καλό είναι λοιπόν, να συμβουλεύετε τις πελάτισσες σας να περάσουν μερικούς μήνες δίχως να βάψουν ή να ισιώσουν τα μαλλιά τους, έτσι ώστε να μεγαλώσουν και να αποκτήσουν φυσική και υγιή όψη. Στη συνέχεια, όταν τα μαλλιά είναι νωπά, κοιτάξτε τον σχηματισμό από την βάση μέχρι και τις άκρες, έτσι ώστε να καταλάβετε σε ποιον σχηματισμό ανήκουν. Δίχως αλλοιώσεις από χρώμα και styling, θα καταφέρετε να δείτε το πραγματικό σχήμα των μαλλιών.
  3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις μπούκλες
  • Τα χαρακτηριστικά
Ο σχηματισμός της μπούκλας ορίζει και τον τρόπο που συμπεριφέρονται τα μαλλιά όταν είναι στεγνά, αλλά και νωπά. Τα περισσότερα είδη σγουρών μαλλιών είναι είτε απλώς σγουρά (με κανονικές μπούκλες), είτε πολύ σγουρά και πυκνά (σαν ελατήριο). Σε κάθε περίπτωση όλα τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται πολλή ενυδάτωση και φροντίδα με εξειδικευμένα προϊόντα.
  • Το Styling
Ένα κεφάλι μπορεί να διαθέτει διαφορετικά είδη μπούκλας, αυτό μάλιστα είναι αρκετά συνηθισμένο. Για αυτό και ο καλύτερος τρόπος, όπως είπαμε παραπάνω, είναι να βλέπουμε τον τύπο της μπούκλας όταν τα μαλλιά είναι νωπά. Ρωτήστε την πελάτισσα σας τί είδους προϊόντα styling χρησιμοποιεί, με ποια πετυχαίνει το look που θέλει και γενικά αν γνωρίζει ότι διαθέτει διαφορετικούς σχηματισμούς μπούκλας. Με αυτό τον τρόπο θα μάθετε αν αντιμετωπίζει προβλήματα στο styling και έτσι θα μπορείτε να δώσετε συμβουλές για να πετυχαίνει καλύτερα αποτελέσματα.

  • Το κούρεμα
Είναι γνωστό ότι τα σγουρά μαλλιά «μαζεύουν» κατά το στέγνωμα, για αυτό και το κούρεμα πρέπει να γίνεται μόνο από όσους έχουν εξειδίκευση στα σγουρά μαλλιά. Επειδή όμως ο κάθε τύπος μαλλιών είναι διαφορετικός, δεν μπορείτε να είστε πάντα σίγουροι κατά πόσο θα μαζέψει η μπούκλα μετά το κούρεμα. Αν θέλετε να νιώθετε ασφάλεια, μπορείτε πριν το κούρεμα να στεγνώνετε τα μαλλιά της πελάτισσας σας έτσι ώστε να δείτε κατά πόσο μαζεύουν. Επίσης, δεν είναι λίγοι κομμωτές που χρησιμοποιούν την τεχνική dry cutting, δηλαδή κούρεμα σε στεγνά μαλλιά. Πρόκειται για μια τεχνική που παρέχει ασφάλεια και ευκολία, αλλά χρειάζεται και την ανάλογη εξειδίκευση.










πηγη:myextension


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου