Γιατί δεν επιτρέπεται να κοιμάστε με μακιγιάζ; Δείτε τι λένε οι ειδικοί

 Σχετική εικόνα

Το ντεμακιγιάζ το βράδυ είναι πολύ σημαντικό και κάθε φορά που αναφερόμαστε στη ρουτίνα περιποίησης σας το τονίζουμε. Η επιδερμίδα λίγο πριν κοιμηθείτε πρέπει να είναι απόλυτα καθαρή και ενυδατωμένη μιας και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα κύτταρα λειτουργούν με διαφορετικούς ρυθμούς.
 
Αυτό σημαίνει πως αν την περιποιείστε σωστά το επόμενο πρωί το δέρμα σας είναι ανανεωμένο και λαμπερό.

Τι γίνεται όμως όταν αφήνετε το βράδυ το μακιγιάζ στο πρόσωπο σας; Οι δερματολόγοι σας απαντούν:

Τα προϊόντα μακιγιάζ το βράδυ διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Οι πόροι φράζουν και δεν επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνεύσει και να προστατευτεί από το οξυδωτικό στρες. Αν συμβεί να κοιμηθείτε προτού κάνετε ντεμακιγιάζ την επόμενη μέρα το πρωί θα πρέπει να κάνετε διπλό καθαρισμό. Ξεκινάτε με ένα προϊόν που έχει ως βάση του το λάδι και στη συνέχεια πλένετε το πρόσωπο σας με τη φόρμουλα που χρησιμοποιείτε καθημερινά.


Από την άλλη η μάσκαρα ή το eyeliner που παραμένει στις βλεφαρίδες αφήνουν υπολείμματα στους θύλακες της τρίχας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερεθισμοί και μολύνσεις. Η μάσκαρα επίσης ξηραίνει τις βλεφαρίδες οι οποίες στη συνέχεια σπάνε και πέφτουν.


Αν οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους είναι απαγορευτικό να κοιμάστε μακιγιαρισμένες. Τα προϊόντα μακιγιάζ και κυρίως οι δυνατές βάσεις και η πούδρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας  η επιδερμίδα σας δέχεται επιθέσεις από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες που μειώνουν το κολλαγόνο προκαλώντας χαλάρωση. Αυτό συνεχίζεται όσο παραμένει το μακιγιάζ στο δέρμα σας.

Ένα ακόμη σημείο που επηρεάζεται πολύ είναι τα χείλη αφού συνήθως τα κραγιόν περιέχουν συστατικά που ξηραίνουν την περιοχή. Μπορεί να φεύγει το προϊόν μετά το φαγητό και το ποτό αλλά τα υπολείμματα παραμένουν στη θέση τους και είναι εκείνα που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ξηρότητα αν δεν αφαιρεθούν με προσοχή το βράδυ.  

 Παράλληλα το κερί που περιέχουν τα κραγιόν υπάρχει περίπτωση να μπλοκάρουν τους πόρους γύρω από τα χείλη γι’ αυτό είναι καλό το επόμενο πρωί να απλώσετε το προϊόν ντεμακιγιάζ με λάδι στα χείλη και να κάνετε απαλό μασάζ με την οδοντόβουρτσα.






πηγη:ugeiagiaolous


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου