Γιατί μισώ τα δοκιμαστήρια σε κάθε κατάστημα;

δοκιμαστήρια σε ένα κατάστημα

Τα δοκιμαστήρια σε ένα κατάστημα είναι το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί για πολλούς λόγους. Και σίγουρα κάτι από όλα αυτά θα σου έχει συμβεί σε σένα, δεν μπορεί!


Αποφασίζεις να πας σε ένα κατάστημα για να ρίξεις μια ματιά (και δύο μη σου πω!). Κι έχεις καταλήξει να θέλεις να δοκιμάσεις ένα φόρεμα και δύο μπλούζες. Πηγαίνεις, λοιπόν, στο δοκιμαστήριο και η αλήθεια είναι πως είναι λες και κάποιος θέλει να σε τιμωρήσει.

Είναι το χειρότερο μέρος που μπορείς να βρεθείς… εντάξει με μια δόση υπερβολής. Κρατάς έναν αριθμό 3 για να ξέρει η κοπέλα που εργάζεται πόσα κομμάτια έχεις πάρει.
Και τώρα ξεκινάει το μαρτύριο…

Γιατί μισώ τα δοκιμαστήρια σε ένα κατάστημα;

Αρχικά, περιμένεις στην ουρά για να βρεις έναν άδειο χώρο να μπεις κι εσύ να αλλάξεις, να δοκιμάσεις τα ρουχαλάκια σου. Και περιμένεις…και περιμένεις… και τσουπ, έρχεται η άλλη και σου λέει ότι της πήρες τη θέση, επειδή ήταν μπροστά σου αλλά πήγε να πάρει το ίδιο μπλουζάκι και σε Medium. Stop!

Kάνεις ένα βήμα πίσω να πάρεις μια ανάσα γιατί νιώθεις ότι όλα είναι αποπνικτικά. Τελικά καταφέρνεις και μπαίνεις στο πολυπόθητο χώρο. Σιχαίνεσαι λιγάκι καθώς όλα είναι σκονισμένα αλλά λες δεν ακουμπάω πουθενά, θα κάνω γρήγορα και θα φύγω.

δοκιμαστήρια σε ένα κατάστημα

Αμ, δε… Αρχικά ψάχνεις που να ακουμπήσεις την τσάντα σου, τα παπούτσια σου, σιχαίνεσαι να ακουμπήσεις τα πόδια σου κάτω (και δικαιολογημένα), δεν ξέρεις που να βάλεις τα ρούχα σου. Γιατί, υπάρχουν μερικά δοκιμαστήρια που έχουν μόνο ΕΝΑ πράγμα για να ακουμπήσεις τα ρούχα σου. Και δεν φτάνει γιατί δεν ξέρεις τι να πρωτοακουμπήσεις εκεί πάνω.

Τέλος πάντων, συνεχίζεις εσύ ακάθεκτη στον στόχο σου. Κι εκεί πού αλλάζεις ρούχα, δίνεις λίγη βάση στη ΜΟΥΣΙΚΗ. Μέγα λάθος! Γιατί η μουσική που παίζει σε κάθε δοκιμαστήριο είναι σαν να σε υπνωτίζει και να μην μπορείς να συγκεντρωθείς σε αυτό που έχεις πάει να κάνεις: Να δοκιμάσεις απλά δύο ρουχαλάκια! Προσπάθησε να αγνοήσεις τη μουσική και να κάνεις focus σε αυτό που σε ενδιαφέρει… για shopping έχεις πάει, μην το ξεχνάς.
Κι ερχόμαστε στο χειρότερο ή το δεύτερο χειρότερο ή δεν ξέρω… εσείς θα αποφασίσετε. Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ. Ο καθρέφτης σε κάθε δοκιμαστήριο (9 στις 10 φορές για να μην αδικήσω κάποιο κατάστημα) σε δείχνει παραμορφωμένη. Δείχνει το στήθος σου πιο μεγάλο και πεσμένο, τους γοφούς και τον πισινό επίσης, και θέλεις να φύγεις τρέχοντας.

ΓΙΑΤΙ;;; Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί αυτοί οι καθρέπτες μας παραμορφώνουν; Και το δεύτερο που είναι επίσης, εκνευριστικό είναι ο φωτισμός. Ο φωτισμός αυτός που δείχνει την κάθε σου ατέλεια, που σε «σκοτώνει» και ό,τι κι αν φορέσεις τελικά φαίνεσαι χάλια.

δοκιμαστήρια σε ένα κατάστημα

Γι’ αυτό θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή: Αν είσαι και αναποφάσιστη όπως κι εγώ, μην εμπιστεύεσαι τους καθρέπτες αλλά κοίτα τον εαυτό σου όσο μπορείς. Βγάλε μια selfie στην ανάγκη. Αλλά η πιο safe λύση είναι να πάρεις μαζί την αδερφή σου, τη μαμά σου ή την κολλητή σου που δεν θα σου που ποτέ ψέματα. Φυσικά, η απόφαση είναι δική σου αλλά μια δεύτερη γνώμη είναι εξίσου σημαντική.

Τι άλλο συμβαίνει στα δοκιμαστήρια; Ανοίγει κατά λάθος μια άλλη γυναίκα και σου λέει «συγγνώμη λάθος» ενώ εσύ είσαι ξεβράκωτη και χορεύεις αλά Beyonce. Μισή ντροπή δική σου, μισή δική της.

Θα μου πεις μπορείς να τα αποφύγεις; Όχι, αλλά προσπάθησε να κάνεις αυτήν την εμπειρία λιγότερο επώδυνη.










πηγη:ipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου