Αμέσως μετά τη θάλασσα επιβάλλεται να λούζετε τα μαλλιά σας και ο λόγος είναι σοβαρός


Το beach hair look είναι το αγαπημένο σας, το γνωρίζουμε. Λατρεύετε τους κυματισμούς που αποκτούν τα μαλλιά σας και μάλιστα τους δημιουργείτε και μόνες σας χρησιμοποιώντας salt spray. Κάποιες από εσάς όμως προτιμάτε το φυσικό αποτέλεσμα που έχετε μετά τις βουτιές σας στη θάλασσα και αποφεύγετε να λουστείτε. Λάθος λένε οι hairstylists.
 
 Και έχουν απόλυτο δίκιο.
Το αλάτι της θάλασσας μπορεί να σας χαρίζει ένα τέλειο look αλλά παράλληλα δεν είναι ότι καλύτερο για την τρίχα. 

Οι ειδικοί μάλιστα σας εξηγούν τους λόγους που πρέπει αμέσως μετά το μπάνιο να λούζετε και να ενυδατώνετε σωστά τα μαλλιά σας.

Όλοι οι τύποι μαλλιών καταστρέφονται αν δεν απομακρύνετε ακόμη και το παραμικρό ίχνος αλατιού. Τα λιπαρά είναι μεν πιο ανθεκτικά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε πάντα. Τα ξηρά και βαμμένα όμως είναι εύθραυστα και απαγορεύετε να παραμένουν άλουστα. Τα μεν επειδή από τη φύση τους είναι εύθραυστα με αποτέλεσμα να αποκτούν ευκολότερα ψαλίδα αλλά και να σπάνε οι άκρες και τα δε επειδή έχουν υποστεί χημικές επεξεργασίες και χρειάζονται έξτρα φροντίδα και όχι επιβάρυνση.


Το αλάτι ξηραίνει και θαμπώνει ακόμη περισσότερο την τρίχα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει αμέσως μόλις βγαίνετε από τη θάλασσα να ξεπλένετε με άφθονο νερό τα μαλλιά σας στο ντους της παραλίας. Και στη συνέχεια να τα λούζετε κανονικά και φυσικά να απλώνετε μάσκα ενυδάτωσης και προστασίας του χρώματος.

Ακόμη καλύτερο είναι κάποιες μέρες μέσα στην εβδομάδα, κατά την περίοδο των διακοπών σας, να μη βουτάτε το κεφάλι σας στη θάλασσα. Μπορείτε να προστατεύσετε τα μαλλιά σας με ένα υπέροχο μαντήλι (θα έχετε και το τέλειο look στην παραλία) ή να τα μαζέψετε σε ένα τέλειο messy bun ή πλεξούδα.

Επίσης, αμέσως μόλις βγείτε από τη θάλασσα απλώστε ένα σπρέι προστασίας από τον ήλιο ή ένα ενυδατικό λάδι που θα χαρίσουν στην τρίχα την απαραίτητη υγρασία.









πηγη:faysbook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου