Εσύ ξέρεις τι σημαίνουν όλα αυτά τα συστατικά στα προϊόντα ομορφιάς σου;


Κάθε μέρα χρησιμοποιούμε αμέτρητα προϊόντα για το πρόσωπο αλλά και το σώμα μας, με εκατομμύρια συστατικά, για τα οποία ακούμε ότι κάνουν καλό στην επιδερμίδα μας.
 
Έχεις αναρωτηθεί όμως τι είναι πραγματικά όλα αυτά τα συστατικά και σε τι βοηθάνε πραγματικά τον οργανισμό σου; Ας ρίξουμε μια ματιά.

Ρετινόλη
Ένας ευρέως χρησιμοποιούμενος όρος στον τομέα της περιποίησης της επιδερμίδας. Τα προϊόντα με βάση την ρετινόλη μπορούν να συμβάλουν στη μείωση εμφάνισης γραμμών και ρυτίδων, ενώ ταυτόχρονα εξομαλύνουν την επιφάνεια του δέρματος.

Βιταμίνη C
Το συγκεκριμένο συστατικό έχει ποικίλα οφέλη όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα. Η βιταμίνη C παρέχει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της τόνωσης αλλά και προστασίας του δέρματος από τη ρύπανση, διατηρώντας μια νεανική εμφάνιση στο πρόσωπό σου.

Κολλαγόνο
Το κολλαγόνο είναι μια φυσική πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σώμα μας. Είναι ένα βασικό συστατικό, που παρέχει δομική υποστήριξη για τα όργανα, το δέρμα, τους τένοντες, τους μύες, τους χόνδρους και τα οστά. Το δέρμα χάνει το κολλαγόνο του με την πάροδο του χρόνου, γι ‘αυτό πρέπει να φροντίζουμε τα προϊόντα μας να το συμπεριλαμβάνουν στα συστατικά τους.

Υαλουρονικό οξύ
Το διάλυμα Υαλουρονικού Οξέως δουλεύει βαθιά στα στρώματα του δέρματος για να βελτιώσει και να ωφελήσει την ενυδάτωση και την ελαστικότητά του. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται συνήθως για την ικανότητά του να καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης αλλά και τις ατέλειες του δέρματος.

Λάδι Jojoba
Το έλαιο Jojoba έχει μερικά πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, οδηγώντας σε μια πιο νεανική και λαμπερή επιδερμίδα. Εκτός του προσώπου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στο σώμα αντί για την κανονική ενυδατική κρέμα σου.

Τα άλφα υδροξυοξέα (ΑΗΑ)
Τα αλφα υδροξυοξέα ή τα ΑΗΑ, όπως είναι πιο γνωστά, είναι φυσικά οξέα που προέρχονται από όξινα φρούτα όπως τα λεμόνια και τα πορτοκάλια. Αυτά τα οξέα μειώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων και μπορούν να αποτρέψουν τις μελλοντικές ρυτίδες ενώ ταυτόχρονα κάνουν το δέρμα πολύ πιο ομαλό.

Αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά είναι ένα βασικό συστατικό όταν πρόκειται για αντι-γήρανση και διατήρηση ενός νεανικού προσώπου. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν επίσης να ηρεμήσουν το δέρμα και να βοηθήσουν στην αναζωογόνησή του.

Συνένζυμο Q10 (CoQ10)
Το κολλαγόνο είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί διατηρεί το δέρμα σου σφικτό, ενώ η ελαστίνη δίνει στην επιδερμίδα ελαστικότητα. Όταν χάσει το κολλαγόνο λοιπόν, το δέρμα είναι λογικό να αρχίζει τις ρυτίδεςι. Το CoQ10 βοηθά το δέρμα με την εξάλειψη της  πρόωρης γήρανσης, ως ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Νιασιναμίδη
Η νιασιναμίδη, επίσης γνωστή ως βιταμίνη Β3 και νικοτινικό οξύ, είναι ένα πολύ αποτελεσματικό συστατικό που προσφέρει πολλαπλά οφέλη κατά τη γήρανση του δέρματος, όπως η βελτίωση της εμφάνισης του ομοιόμορφου τόνου του δέρματος, των μεγάλων πόρων, των ρυτίδων και της θαμπάδας.

Σαλικυλικό οξύ
Αυτό το Beta Hydroxy Acid (BHA) αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το δέρμα, τόσο στην επιφάνεια του δέρματος όσο και βαθιά μέσα στους πόρους, παρέχοντας μια βαθιά απολέπιση που στοχεύει τις πιο φραγμένες περιοχές του δέρματος.









πηγη:lilipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου