Ποιό είδος γυμναστικής σου ταιριάζει;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιό είδος γυμναστικής σου ταιριάζει;

Η γυμναστική είναι μια συνήθεια που μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου και να του αλλάξει τη διάθεση, τη φυσική κατάσταση, την αυτοπεποίθηση αλλά και γενικότερα τον τρόπο ζωής.


Ανάλογα με τους στόχους αλλά και αυτά που σου αρέσουν μπορείς να επιλέξεις το είδος ή το συνδυασμό ειδών γυμναστικής που θα κρατήσεις στη ζωή σου.

YOGA
Αν ψάχνεις μια προπόνηση που θα σε χαλαρώσει πνευματικά, θα αυξήσει την ευλυγισία των μυών και της σπονδυλικής σου στήλης και θα βελτιώσει την ισορροπία και την αντοχή των μυών σου, τότε ιδανική είναι η γιόγκα!

PILATES

 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα

Αν θέλεις να αποκτήσεις τον έλεγχο του σώματός σου, να βελτιώσεις τη στάση σου και να ξεπεράσεις μυοσκελετικούς πόνους τότε η κατάλληλη επιλογή είναι η pilates!

ΑΕΡΟΒΙΑ
image

Ήπια άσκηση που θα κρατήσει τους παλμούς την καρδιάς σου σταθερά ανεβασμένους για τουλάχιστον 30 λεπτά. Βελτιώνει τη λειτουργία του κυκλοφορικού και καρδιοαναπνευστικού συστήματος (περπάτημα, jogging, χορός, ελλειπτικό, ποδήλατο)
HIIT

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για hiit
 
Μια πιο προχωρημένη εκδοχή αερόβιας άσκησης είναι η διαλειμματική προπόνηση (HIIT). Λειτουργεί με εναλλαγές υψηλής και χαμηλής έντασης. Στόχος είναι η μεγάλη αύξηση των παλμών και στη συνέχεια η μείωσή τους.
 
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ
Αν ο στόχος σου είναι η αλλαγή του σώματός σου (απώλεια λίπους, απόκτηση μυικής μάζας, σφιχτό και καλλίγραμμο κορμί) τότε η ιδανική επιλογή είναι η προπόνηση με αντιστάσεις.

Μηχανήματα

 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα 

 Τα μηχανήματα που θα συναντήσεις στο γυμναστήριο θα σε βοηθήσουν να ”τραυματίσεις” απομονωμένα κάποια μυική ομάδα ώστε να δοθεί το ερέθισμα και να αυξηθούν σε μέγεθος οι μυικές ίνες.

Ελεύθερα βάρη

 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα 

 Με τα ελεύθερα βάρη δουλεύουν περισσότεροι μύες για την εκτέλεση των ασκήσεων δίνοντάς σου ακόμη μεγαλύτερο μυικό ερέθισμα.

Λάστιχα

 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα 

 Με λάστιχα μπορείς να εκτελέσεις εκατοντάδες ασκήσεις πολυαρθρικές και μονοαρθρικέςπου θα συμβάλλουν στη μυική υπετροφία σου. 









πηγη:holmesplace


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου